Zuidwestkust van Zanzibar

///Zuidwestkust van Zanzibar
Zuidwestkust van Zanzibar2017-07-19T09:39:32+01:00

De zee rondom de zuidpunt van Zanzibar kan soms wild zijn. Het rif – dat de Zuidoostkust beschermt is aan de zuidpunt een stukje onderbroken, waardoor er hier soms flinke golven kunnen zijn. Maar aan de zuidwestkust vangt het rif weer aan, en vindt u wederom prachtige lagune met rustig zwemwater.

Kizimkazi
Aan de zuidkant van de zuidwestkust vindt u het plaatsje Kizimkazi. Komt u om te duiken- of te snorkelen, dan zit u hier helemaal goed! Kizimkazi staat vooral bekend om de diverse dolfijn-safari’s die hier worden georganiseerd. Het is een unieke belevenis om te zwemmen tussen deze vriendelijke dieren. Verwacht echter niet dat u de dieren kunt aanraken of aan hun rugvin kan gaan hangen. Het gaat hier om wilde dolfijnen. Duikbril en zwemvliezen zijn te huur in het dorp.

De zuidwestkust heeft tal van inhammen, welke door de dolfijnen worden gebruikt als kraamkamer. Ongeveer 100 tuimelaars en 50 witte Chinese dolfijnen leven hier min-of-meer permanent. De dolfijnen zijn intelligente dieren – u dient ze rustig en met respect te benaderen. Wat u zeker niet moet doen is naar de dolfijnen schreeuwen, of de schipper aansporen om de dolfijnen op de huid te zitten. Als u het water ingaat, doe dat dan rustig en laat de dolfijnen naar u toekomen in plaats van hen achterna te jagen. Met een beetje geluk komen de dolfijnen, die vaak zeer nieuwsgierig zijn, zeer dichtbij en beleeft u een onvergetelijke ervaring.

Het vissersdorpje Kizamkazi is zelf ook een bezoek waard om natuurlijke en culturele redenen. Zo staat er een moskee uit de 12e eeuw, het eerste bewijs van de Islam in Oost-Afrika. In het dorpje staat de grootste Baobab boom van het eiland.

Menai Bay
Voor de zuidwestkust ligt Menai Bay, waar u tropische vissen, zeegrassen, koraalriffen en mangrove bossen vindt. Het Menai Bay Conservation Area is absolute top is voor duikliefhebbers. Met een Dhow (een traditionele houten zeilboot) kun u een mooie tocht naar de koraaleilandjes voor de kust maken.

Jozani Forest
Het Jozani Forest staat bekend als het laatste inheemse mangrove bos op het eiland, hoewel delen opnieuw zijn aangeplant. Dat is op natuurlijke wijze gedaan, waardoor een betoverend tropisch natuurpark is ontstaan. Het Jozani Forest vormt het leefgebied voor de rode colobus aap (rode franjeaap), de blauwe Sykes aap, de Ader’s duiker (een zeer zeldzame kleine antilopensoort die in Kenia uitgeroeid is) en de suni (een antiloop die nog kleiner is dan Ader’s duiker). Het mangrove woud biedt ook onderdak aan 40 vogelsoorten. Ideaal is om het Jozani Forest vroeg in de morgen of in de late namiddag te bezoeken. Jozani heeft geweldige paden en de gidsen zijn zeer goed getraind en kunnen u voorzien van voldoende informatie.

Ongeveer 3 kilometer van het Jozani Forest verwijderd ligt het Zala Park, project van een lokale bewoner. Hier kunt u van dichtbij slangen, hagedissen en kameleons bekijken. Het project is oorspronkelijk bedoeld voor groepen schoolkinderen om hen kennis te laten maken met de natuur van Zanzibar.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we aan de Zuidwestkust van Zanzibar aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan