×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Zuidwestkust van Zanzibar

De zee rondom de zuidpunt van Zanzibar kan soms wild zijn. Het rif - dat de zuidoostkust beschermt is aan de zuidpunt een stukje onderbroken, waardoor er hier soms flinke golven kunnen zijn. Maar aan de zuidwestkust vangt het rif weer aan, en vindt u wederom prachtige lagune met rustig zwemwater.

Kizimkazi

Aan de zuidkant van de zuidwestkust vindt u het plaatsje Kizimkazi. Komt u om te duiken- of te snorkelen, dan zit u hier helemaal goed! Kizimkazi staat vooral bekend om de diverse dolfijn-safari’s die hier worden georganiseerd. Het is een unieke belevenis om te zwemmen tussen deze vriendelijke dieren. Verwacht echter niet dat u de dieren kunt aanraken of aan hun rugvin kan gaan hangen. Het gaat hier om wilde dolfijnen. Duikbril en zwemvliezen zijn te huur in het dorp.

De zuidwestkust heeft tal van inhammen, welke door de dolfijnen worden gebruikt als kraamkamer. Ongeveer 100 tuimelaars en 50 witte Chinese dolfijnen leven hier min-of-meer permanent. De dolfijnen zijn intelligente dieren - u dient ze rustig en met respect te benaderen. Wat u zeker niet moet doen is naar de dolfijnen schreeuwen, of de schipper aansporen om de dolfijnen op de huid te zitten. Als u het water ingaat, doe dat dan rustig en laat de dolfijnen naar u toekomen in plaats van hen achterna te jagen. Met een beetje geluk komen de dolfijnen, die vaak zeer nieuwsgierig zijn, zeer dichtbij en beleeft u een onvergetelijke ervaring.

Het vissersdorpje Kizamkazi is zelf ook een bezoek waard om natuurlijke en culturele redenen. Zo staat er een moskee uit de 12e eeuw, het eerste bewijs van de Islam in Oost-Afrika. In het dorpje staat de grootste Baobab boom van het eiland.

Menai Bay

Voor de zuidwestkust ligt Menai Bay, waar u tropische vissen, zeegrassen, koraalriffen en mangrove bossen vindt. Het Menai Bay Conservation Area is absolute top is voor duikliefhebbers. Met een Dhow (een traditionele houten zeilboot) kun u een mooie tocht naar de koraaleilandjes voor de kust maken.

Jozani Forest

Het Jozani Forest staat bekend als het laatste inheemse mangrove bos op het eiland, hoewel delen opnieuw zijn aangeplant. Dat is op natuurlijke wijze gedaan, waardoor een betoverend tropisch natuurpark is ontstaan. Het Jozani Forest vormt het leefgebied voor de rode colobus aap (rode franjeaap), de blauwe Sykes aap, de Ader’s duiker (een zeer zeldzame kleine antilopensoort die in Kenia uitgeroeid is) en de suni (een antiloop die nog kleiner is dan Ader’s duiker). Het mangrove woud biedt ook onderdak aan 40 vogelsoorten. Ideaal is om het Jozani Forest vroeg in de morgen of in de late namiddag te bezoeken. Jozani heeft geweldige paden en de gidsen zijn zeer goed getraind en kunnen u voorzien van voldoende informatie.

Ongeveer 3 kilometer van het Jozani Forest verwijderd ligt het Zala Park, project van een lokale bewoner. Hier kunt u van dichtbij slangen, hagedissen en kameleons bekijken. Het project is oorspronkelijk bedoeld voor groepen schoolkinderen om hen kennis te laten maken met de natuur van Zanzibar.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.