Zuidelijk Tanzania

//Zuidelijk Tanzania
Zuidelijk Tanzania2017-07-19T09:41:48+01:00

Het zuiden van Tanzania wordt veel minder bezocht door toeristen dan het noorden van Tanzania. Het gebied is veel lastiger te bereizen en mist de icoons als Ngorongoro Crater, Kilimanjaro en het Serengeti National Park. Maar dat betekend niet dat het gebied niet interessant is voor natuurliefhebbers. Integendeel – de nationale parken in dit gebied worden ook wel aangeduid met het ‘Southern Circuit’ en behoren tot de meest wildrijke delen van Afrika.

Selous Game Reserve
Het Selous Game Reserve is met z’n 54.490 km² het grootste natuurgebied van Afrika, het is tweemaal zo groot als het Serengeti National Park en een prachtige plek voor een safari in Tanzania. Het reservaat wordt doorsneden door tal van rivieren, zoals de Ruaha, Rufiji, Kilombero en Luwega rivieren. Er wordt aangenomen dat hier de grootste concentratie aan wilde dieren leeft van heel Tanzania. Er liggen alleen kleinschalige safarikampen in het park, wat een verblijf hier een zeer exclusief karakter geeft. Tijdens uw verblijf in Selous kunt u deelnemen aan ‘game drives’ per terreinwagen, of een boottrip maken over de machtige Rufiji rivier of onder leiding van een ervaren (gewapende) gids een wandelsafari maken.

Mikumi National Park
Mikumi National Park is vanuit Dar es Salaam gemakkelijk te bereiken. Het park ligt op 4 uur rijden van de stad langs de Tanzam Highway, bij het dorpje Mikumi. De Mikumi delta, die omringd wordt door aangrenzende bergen, bepaalt het landschap en trekt grote aantallen wild aan, zoals olifanten, buffels en antilopen.

Ruaha National Park
Het zuiden van Tanzania vormt het overgangsgebied tussen oostelijk en zuidelijk Afrika en Ruaha National Park biedt wat flora en fauna betreft ‘the best of both worlds’. Dat Ruaha National Park in een overgangsgebied ligt, is vooral te zien aan de zeer grote variatie aan antilopensoorten. Zowel de grote en kleine koedoe als de zwarte paardantilopen en de ‘roan’-antilopen leven hier zij aan zij. Ook zijn er impala’s, Grant’s gazellen en dikdiks.

Deze kuddes wilde dieren trekken grote aantallen roofdieren aan. Cheeta’s en hyena’s loeren op de verschillende antilopensoorten, als deze zich in de buurt van de rivier wagen. De troepen leeuwen zijn hier erg groot, tot wel twintig stuks. Verder biedt Ruaha National Park de meeste kans om luipaarden te zien van heel Tanzania. Ook is in het Ruaha National Park de wilde hond (nog) niet zeldzaam, en behoren de 10.000 olifanten, stropers ten spijt, tot de grootste populaties van Oost-Afrika.

Kuddes buffels vullen hier de hele horizon. In de Great Ruaha rivier, waaraan het park zijn naam ontleent, doen krokodillen zich tegoed aan de overvloedige vis. Dat het Ruaha National Park een overgangsgebied is, blijkt ook uit de grote variatie aan vogelsoorten, naar schatting maar liefst 475. Vogelaars zitten hier aan hun kijker ‘vastgekleefd’ en wie nog geen vogelliefhebber is, wordt het hier wel.

Mufindi Highlands
De Mufindi Highlands flankeren de ‘Great Rift Valley‘, die zich door Afrika uitstrekt van Turkije tot Mozambique. Het is een bijzonder afwisselend gebied met theeplantages, donkere, ondoordringbare regenwouden en ruig bushland, afgewisseld met meren, rivieren en beekjes. Het golvend landschap eindigt abrupt bij de Great Rift Valley.

Udzungwa Mountains
De Udzungwa Mountains zijn – mede door traditioneel bijgeloof – duizenden jaren onaangetast gebleven. Het fraaie berggebied ligt ingekapseld in een fascinerend regenwoud. Dit gebied is zo lang geïsoleerd geweest ten opzichte van de rest van Oost-Afrika, dat in de laatste 5 miljoen jaar vele dier- en plantensoorten zich hier tot aparte inheemse soorten hebben ontwikkeld.

Het regenseizoen in zuidelijk Tanzania wordt gevormd door de maanden december, maart en april. Van mei tot november is het droge seizoen.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Zuidelijk Tanzania aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan