Mikumi National Park

Mikumi National Park2017-07-19T09:44:00+01:00

Het 3.230 km² grootte Mikumi National Park staat bekend om haar prachtige vergezichten. Mikumi wordt gezien als de ingang naar de Southern Circuit. Ten zuidoosten van Mikumi ligt het prachtige Selous Game Reserve, ten zuidwesten ligt het Udzungwa Mountains National Park en nog iets verder naar het westen – op 4 uur rijafstand – ligt het Ruaha National Park.

De groene vlaktes van Mikumi National Park – gelegen op 500 meter hoogte – worden aan de noordzijde geflankeerd door de indrukwekkende Uluguru Mountains en in het zuidoosten door de Rubeho Mountains. Vanuit het zuiden naar het noorden stroomt de Mkata rivier door het park, om vervolgens via de Wami rivier zijn weg naar de Indische Oceaan te vervolgen.

Mikumi National Park is vanuit Dares Salaam gemakkelijk te bereiken. Het park ligt op 4 uur rijden van de stad langs de Tanzam Highway, bij het dorpje Mikumi. De Mikumi delta, die omringd wordt door aangrenzende bergen, bepaalt het landschap en trekt grote aantallen wild aan, zoals olifanten, buffels en antilopen.

Weidse graslanden domineren de vlaktes. Het Mikumi National Park heeft een grote variatie aan wilde dieren, dezelfde die u ook in Selous kunt bewonderen, maar dan op een veel kleinere oppervlakte. Olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, giraffen, wildebeest, zebra’s, impala’s en wrattenzwijnen – u kunt ze hier allemaal zien. Maar ook sabel antilopen en kudu’s zijn hier te vinden, vooral in de heuvels in het zuiden van het park.

Nadeel van Mikumi is dat maar een klein deel van het park toegankelijk is. Vooral de Mkata ‘flood plain’ is een populair gebied voor ‘game-drivers’. Hier vindt u de mooie vergezichten op een savanne landschap vol met dieren, dat wordt gecontrasteerd met de heldere blauwe hemel. Ook luipaarden, leeuwen en wilde honden worden hier regelmatig gespot. Door de grote diversiteit aan vegetatie is het Mikumi National Park een belangrijke territorium voor de ruim 380 verschillende vogelsoorten die hier zijn geteld.

Wat klanten zeggen (t108)

Het regenseizoen is van december tot mei, maar daartussen is er een droog seizoen in januari en februari.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Mikumi National Park aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan