×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Ruaha National Park

Het immense Ruaha National Park is misschien wel het meest intrigerende wildpark van Tanzania. Lange tijd was het park onbereikbaar en het is daarom al duizenden jaren onveranderd en onaangetast. Het park is het op één na grootste park van Tanzania, na de Serengeti. Ruaha maakt deel uit van een ecosysteem van 40.000 km², maar heeft zelf een oppervlakte van 10.300 km². Ruaha was oorspronkelijk eigendom van de Wahehe people. Gewapend met speren hebben de Wahehe onder leiding van Chief Mkwawa een 4 jarige geurrilla oorlog gevoerd tegen de Duitse bezetting eind 19e eeuw.

Het Ruaha National Park is één van de minst bezochte reservaten van Tanzania, vooral door de lastige bereikbaarheid over land. Het gebied kan het best worden bezocht per sportvliegtuigje, het wordt vaak gecombineerd met het nabij gelegen Selous Game Reserve. Het park ligt tussen twee grote rivieren: de Njombe en de Ruaha. De Ruaha rivier stroomt 160 km langs de oostelijke grens van het wildpark. Juist de omgeving van deze rivier is spectaculair. De rivier heeft zich een weg gesneden door rotsformaties, door weelderig bosland en door savannes waar de oevers begroeid zijn met palmbomen en acaciasoorten.

Het Ruaha National Park staat bekend om het grootste aantal olifanten per km2 in heel Tanzania. Maar ook grote aantallen nijlpaarden, krokodillen, leeuwen, luipaarden, wilde honden en zo’n 480 verschillende vogelsoorten leven in dit uiterst vruchtbare gebied. De troepen leeuwen zijn hier erg groot, tot wel twintig stuks. Verder biedt Ruaha National Park de meeste kans om luipaarden te zien van heel Tanzania. Ook is in het Ruaha National Park de wilde hond (nog) niet zeldzaam, en behoren de 10.000 olifanten, stropers ten spijt, tot de grootste populaties van oostelijk Afrika.

Gedurende de droge periode (juni - november) concentreert het wild zich voornamelijk rond de rivier. Hier kunt u olifanten, giraffen, buffels, de grote kuddes koedoe, impala’s en roofwild aantreffen, waaronder met enig geluk de hyenahonden. Aan de oever en in de rivier en op de zandbanken in de rivier leven nijlpaarden en krokodillen. Het achterland, ten westen van de Ruaha rivier, bestaat uit bergen en een golvend landschap waar veel sabelantilopen, kleine koedoes en basterd-gemsbokken leven.

Omdat dit uitgestrekte gebied slechts door een handvol toeristen wordt bezocht is het wild nog schuw. In oktober en november en in maart en april strijken hier vele trekvogels neer die op doorreis zijn naar Europa en Azië. Paden zijn er nauwelijks en soms lijkt het alsof hier de wereld ophoudt. De pure vorm waarin u dit gebied zult aantreffen als u deelneemt aan een wandsafari - onder leiding van een gewapende ranger - zal u enorm aanspreken.

Het park is ruig, met rotsen en droge beboste heuvels. In het park kunt u uren rondrijden zonder andere bezoekers aan te treffen. In deze ruige wildernis ziet u in de open vlakten baobab bomen en ‘ondersteboven bomen’. U bent hier in het ‘echte’ ongerepte Afrika aanbeland. In dat opzicht lijkt het erg op het Katavi National Park, maar dan is Ruaha National Park iets gemakkelijker te bereiken.

De beste tijd om zo veel mogelijk wild te zien is tijdens het droge seizoen, van juli tot november, wanneer de dieren zich concentreren rond de schaarse, overgebleven drinkplaatsen. In de regentijd zwelt de rivier tot een ware stortvloed en treedt buiten zijn oevers, maar in de droge tijd valt de Great Ruaha steeds vaker droog. Eén mogelijke verklaring is dat dit te maken heeft met de toename van de irrigatie voor de rijstplantages en de toegenomen veeteelt in de omgeving.

Ruaha wordt gezien als het best bewaarde geheim van Tanzania.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.