Udzungwa Mountains

Udzungwa Mountains2017-07-19T09:56:57+01:00

De Udzungwa Mountains zijn – mede door traditioneel bijgeloof – duizenden jaren onaangetast gebleven. Het fraaie berggebied ligt ingekapseld in een fascinerend regenwoud. Het Udzungwa Mountains National Park verschilt van de andere nationale parken in Tanzania, het ligt namelijk hoog (500 – 2600 meter) en het is tropisch (vochtig). Dit heeft voor een unieke flora en fauna gezorgt, het wordt ook wel het “Galapagos” van Afrika genoemd. Het park wordt weinig door reizigers bezocht, maar is toch een “must” voor reizigers die het zuiden van Tanzania aandoen.

Dit gebied is zo lang geïsoleerd geweest ten opzichte van de rest van Oost-Afrika, dat in de laatste 5 miljoen jaar vele dier- en plantensoorten zich hier tot aparte inheemse soorten hebben ontwikkeld. Er zijn bijvoorbeeld recentelijk nog verschillende nieuwe vogelsoorten ontdekt (waaronder de Udzungwa patrijs in 1991).

Er is geen permanente accommodatie in het park, maar de Udzungwa Mountains liggen op slechts een uurtje rijden vanaf Mikumi, van waaruit u een dagexcursie naar Udzungwa kunt maken. We adviseren u wel een paar stevige wandelschoenen mee te nemen. Tijdens de wandeling naar de Sanje waterval kunt u genieten van een overweldigend uitzicht over het berggebied en het nog onaangetaste regenwoud, met zijn vele riviertjes.

Er zijn geen wegen in het park, maar er zijn wel veel wandelroutes uitgezet. Deze routes variëren van lengte en moeilijkheidsgraad.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij de Udzungwa Mountains aanbieden:

Wat klanten zeggen (t108)

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan