×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Kamperen onder de sterren

Kamperen onder de sterren | Off-Road avontuur in Zambia

Jeep safari over onverharde wegen

Jeep safari over onverharde wegen | Off-Road avontuur in Zambia

Off-Road avontuur in Zambia

Zambia Off-Road avontuur

In één oogopslag

  • 19-daagse kampeersafari van/naar Lusaka
  • Kleine groepen: min. 4 max. 10 personen
  • Meehelpen in de keuken en eigen tent opzetten
  • Vanaf; € 2.096 p.p. (exclusief vluchten)

 

 

 

 

19 dagen kampeersafari van/naar Lusaka

Een avontuurlijke reis in een kleine groep met natuur- en kampeerliefhebbers van alle leeftijden. Er is ruim tijd voor wandelingen en boeiende safari’s. Zambia is een minder bereisde bestemming maar dikwijls even prachtig als meer populaire landen in zuidelijk Afrika. Het land staat bekend om zijn grandioze natuur en wilde dieren in de ongerepte nationale parken. Deze reis is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Ontdek samen de veelzijdigheid van Zambia!

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Lusaka.

U wordt op de luchthaven van Lusaka opgewacht. Maak kennis met uw reisgenoten en uw Engelstalige gids/chauffeur in het camp net buiten Lusaka.

17 overnachtingen op een camping en 1 overnachting in een bushcamp. 

Dag 2: Lusaka - Mkushi (ontbijt/lunch).

Rit met uw safarivoertuig over de Great North Road, via de mijnbouwsteden Kabwe en Kapiri Mposhi langs de Congolese grens. Uw reisdoel is een farmcamp nabij Mkushi. Onderweg slaat u verse boerderijproducten in die worden aangeboden in kraampjes langs de straat.

Dag 3: Mkushi - Kundalila Falls (volpension).

Na het opbreken van het camp reist u verder over de Great North Road naar Kundalila Falls. Hier stort de Kaombe rivier 65 m de diepte in. U verkent de omgeving te voet en bezoekt heerlijke natuurlijke baden.

Dag 4: Kundalila Falls - Mutinondo Wilderness (volpension).

Na aankomst in het Mutinondo reservaat maakt u ’s middags een wandeling van 4 à 5 u. U bezoekt op een prachtige achtergrond van bergen en wouden verschillende zwembaden en watervallen.

Dag 5: Mutinondo Wilderness - Kapishya Hot Springs (volpension).

Vandaag staan de paradijselijke bronnen van Kapishya op het programma. Onderweg bezoekt u de kleurrijke markt van Mpika, waar u vers proviand inslaat voor de komende dagen.

Dag 6: Kapishya Hot Springs (volpension).

Na het avontuur van de voorbije dagen heeft u een rustdag verdiend. Uw camp is pittoresk gelegen aan de rivier, vlakbij warmwaterbronnen. Dag ter vrije besteding. U kunt lekker relaxen. Als u echter actief wilt zijn, is er een mooi wandelpad naar de waterval of naar een uitzichtpunt.

Dag 7: Kapishya Hot Springs - North Luangwa NP (volpension).

Bezoek het Oudengelse landgoed Shiwa Ngandu met safari in het privé game reserve, aan het ´Meer van de Koninklijke Krokodillen´. U rijdt deels over onverharde wegen naar het Luangwa dal, naar het nog erg ongerepte North Luangwa nationaal park. U verblijft in het noordelijke Natwangwe Community Camp.

Dag 8: North Luangwa NP - bushcamp (volpension).

Safari door het North Luangwa NP. Afhankelijk van de waterstand steekt u op avontuurlijke wijze de Luangwa rivier over ofwel maakt u de overzet in een kleine handgedreven veerboot.

Dag 9: bushcamp - community camp (volpension).

Langs wilde pistes door het ongerepte landschap begeeft u zich op weg naar het Luambe nationaal park. U overnacht onderweg in een community camp.

Dag 10: Luambe NP - South Luangwa NP (volpension).

Safari door het kleine Luambe NP. Daarna rijdt u verder over onverharde wegen, dwars door rivieren en langs exotische dropen naar het Croc Valley Camp, gelegen aan de Luangwa rivier. Dit camp wordt vaak bezocht door olifanten.

Dag 11: South Luangwa NP (volpension).

Een safari in de ochtend én in de middag tot laat in de avond, in een open safarivoertuig en begeleid door een lokale ranger.

Dag 12: South Luangwa NP (volpension).

’s Morgens en ’s namiddags gaat u opnieuw op safari. Met een beetje geluk ziet u na zonsondergang de dieren die ’s nachts actief zijn.

Dag 13: South Luangwa NP - Petauke (ontbijt/lunch).

U rijdt vandaag langs de Great East Road. Onderweg bezoekt u een lokaal textielproject, waar prachtige Afrikaanse kleding wordt vervaardigd uit kleurrijke stoffen. Via een geasfalteerde weg bereikt u het camp bij Petauke.

Dag 14: Petauke - Lusaka (volpension).

Via een bochtige, verharde en schilderachtige weg beklimt u weer de hoogvlakte op weg terug naar Lusaka. Vanavond slaapt u in een farmcamp.

Dag 15: Lusaka - Zambezi Valley / Lower Zambezi NP (volpension).

Vandaag weer heel wat scherpe bochten! U komt aan in de hete Zambezi Valley, waar u twee dagen vlak aan de rivier verblijft in een basis camp. Hoewel de concentratie aan wilde dieren hier misschien lager is dan in andere parken, heeft u toch heel wat mogelijkheden om dieren te zien.

Dag 16: Lower Zambezi NP (volpension).

’s Ochtends vroeg vertrekt u voor een halve dag op safari met een lokale gids. In een open terreinwagen rijdt u naar het Lower Zambezi NP om daar heel wat wild te spotten.

Dag 17: Lower Zambezi NP (volpension).

U maakt ’s morgens een safari in de Game Management Area. ’s Middags gaat u aan boord van een boot en geniet u van het uitzicht vanop de Zambezi rivier.

Dag 18: Lower Zambezi NP - Lusaka (ontbijt/lunch).

Vanaf Chirundu rijdt u weer over geasfalteerde wegen en dus gaat het reistempo omhoog. Op terugweg naar Lusaka beklimt u langs talrijke scherpe bochten nog een laatste maal het Zambezi Escarpment. Hier sluit u de reis samen met de rest van de groep gezellig af.

Dag 19: Lusaka (ontbijt).

Na het ontbijt eindigt uw onvergeteljke Zambia safarireis. Transfer naar de luchthaven van Lusaka.

Code

54493

Inclusief

Transfers van/naar de luchthaven van Lusaka, rondreis volgens het reisprogramma met een volledig uitgerust 4x4 voertuig met een koelkast en veldkeuken, 1 overnachting in een bush camp, 17 overnachtingen op campings, vermelde maaltijden, entreegelden voor de nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur/kok.

Exclusief

Vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, slaapzak, overige maaltijden, waaronder 4 maaltijden in een restaurant.

Verplichte toeslag

Bij aanvang van de reis contant aan de reisleider te voldoen (voor o.a. entreegelden): USD 670 p.p.

Aantal deelnemers

Min. 4 max. en max. 10 pers.

Kinderen

Welkom van 3-11 jaar.

Reisdata

2018: 17.06. / 10.07. / 04.08. / 27.08. / 20.09. / 14.10.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 15 kg in een zachte reistas, incl. handbagage. Er wordt van u verwacht dat u meehelpt in de ´keuken´ en met de opbouw en afbraak van het camp. Kampeeruitrusting: comfortabele, insectenvrije iglo tweepersoonstenten, dikke matrasjes, kussens, campingstoelen, campingtafels, complete veldkeuken. Eenpersoonstent zonder toeslag op aanvraag beschikbaar.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)

01.06.18 - 13.10.18: 2.096 Euro

14.10.18 - 01.11.19: 2.096 Euro

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid