×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Kamperen onder de sterren

Kamperen onder de sterren | Off-Road avontuur in Zambia

Jeep safari over onverharde wegen

Jeep safari over onverharde wegen | Off-Road avontuur in Zambia

Zambia Off-Road Avontuur

19 dagen kampeersafari door oorspronkelijk Afrika van/naar Lusaka

Over de reis

Een avontuurlijke reis in een kleine groep met natuur- en kampeerliefhebbers van alle leeftijden. Er is voldoende tijd voor wandelingen en boeiende safari’s. Zambia is een minder bereisde bestemming maar dikwijls even prachtig als meer populaire landen in zuidelijk Afrika. Het land staat bekend om zijn grandioze natuur en wilde dieren in de ongerepte nationale parken. Deze reis is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Ontdek samen de veelzijdigheid van Zambia!

In een oogopslag

  • 19 dagen kampeersafari in kleine groep
  • van/naar Lusaka
  • min. 4, max. 10 pers.
  • meehelpen in de keuken en eigen tent opzetten
Vanaf € 2.070 p.p.

Dag 1: Lusaka.

U wordt op de luchthaven van Lusaka opgewacht. Maak kennis met uw reisgenoten en uw Engelstalige gids/chauffeur in het camp net buiten Lusaka.

Overnachting: 17 overnachtingen op een camping en 1 overnachting in een bushcamp.

Dag 2: Lusaka - Mkushi (volpension).

Rit met uw safarivoertuig over de Great North Road, via de mijnbouwsteden Kabwe en Kapiri Mposhi langs de Congolese grens. Uw reisdoel is een farmcamp nabij Mkushi. Onderweg slaat u verse boerderijproducten in die worden aangeboden in kraampjes langs de straat.

Dag 3: Mkushi - Kasanka NP (volpension).

U reist naar het 390 km² grote Kasanka nationaal park. Hier kunt u de zeldzame Sitatunge moerasantilope vanuit uw 2-daags basiscamp bezichtigen. Eind oktober trekken miljoenen vleerhonden naar het park, een sensationele invasie die 6 weken duurt.

Dag 4: Kasanka NP (volpension).

In de voormiddag gaat u op wandelsafari met een lokale gids. In de namiddag staat een gewone safari op het programma.

Dag 5: Kasanka NP - Mutinondo Wilderness (volpension).

U rijdt naar de Mutinondo Wilderness, een 10.000 ha groot privéreservaat. In de namiddag wandelt u naar het prachtige beschermd natuurgebied.

Dag 6: Mutinondo Wilderness - Kapishya Hot Springs (volpension).

Vandaag gaat u naar de paradijselijke bronnen van Kapishya. Onderweg bezoekt u de kleurrijke Afrikaanse markt van Mpika, waar u verse producten kunt inslaan.

Dag 7: Kapishya Hot Springs - North Luangwa NP (volpension).

In de ochtend bezoekt u het ruime Engelse herenhuis Shiwa Ngandu. U gaat vervolgens op safari in het kleine privéwildreservaat. Uw camp, het Natwangwe Community Camp, bevindt zich op het plateau in het noorden van het North Luangwa NP.

Dag 8: North Luangwa NP - bushcamp (volpension).

Het grootste deel van de tocht naar het North Luangwa NP is heel dichtbegroeid. In de buurt van de rivier is de omgeving iets meer open en kunt u de dieren zien. Afhankelijk van de waterstand steekt u op avontuurlijke wijze de Luangwa rivier over ofwel maakt u de overzet in een kleine handgedreven veerboot. Uw bushcamp bevindt zich in de oorspronkelijke Mopanibossen.

Dag 9: bushcamp - Luambe Community Camp (volpension).

Langs wilde pistes door het ongerepte landschap begeeft u zich op weg naar het Luambe nationaal park. U overnacht onderweg in een community camp.

Dag 10: Luambe NP - South Luangwa NP (volpension).

Safari door het kleine Luambe NP, ca. 2 u. Daarna rijdt u verder over onverharde wegen, dwars door rivieren en langs exotische dorpen naar het Croc Valley Camp, gelegen aan de Luangwa rivier. Dit camp wordt vaak bezocht door olifanten.

Dag 11: South Luangwa NP (volpension).

U gaat de hele dag op safari, in een open safarivoertuig en begeleid door een lokale ranger.

Dag 12: South Luangwa NP (volpension).

’s Morgens en ’s namiddags gaat u opnieuw op safari. Met een beetje geluk ziet u na zonsondergang de dieren die ’s nachts actief zijn.

Dag 13: South Luangwa NP - Petauke (ontbijt/lunch).

U rijdt vandaag langs de Great East Road. Onderweg bezoekt u een lokaal textielproject, waar prachtige Afrikaanse kleding wordt vervaardigd uit kleurrijke stoffen. Via een geasfalteerde weg bereikt u het camp bij Petauke.

Dag 14: Petauke - Lusaka (volpension).

Via een bochtige, verharde en schilderachtige weg beklimt u opnieuw de hoogvlakte op weg terug naar Lusaka. Overnachting bij Lusaka.

Dag 15: Lusaka - Zambezi Valley (volpension).

Vandaag weer heel wat scherpe bochten! U komt aan in de hete Zambezi Valley, waar u drie dagen vlak aan de rivier verblijft in een basis camp. Hoewel de concentratie aan wilde dieren hier misschien lager is dan in andere parken, heeft u toch heel wat mogelijkheden om dieren te zien.

Dag 16: Lower Zambezi NP (volpension).

’s Morgens vroeg vertrekt u voor een volledige dag op safari met een lokale gids. In een open terreinwagen rijdt u naar het Lower Zambezi NP om daar heel wat wild te spotten.

Dag 17: Lower Zambezi NP (volpension).

U brengt de volledige dag door op een boot en geniet van het uitzicht vanop de Zambezi rivier. Houd uw ogen open voor de vele dieren!

Dag 18: Zambezi Valley - Lusaka (ontbijt/lunch).

Vanaf Chirundu rijdt u weer over geasfalteerde wegen en dus gaat het reistempo omhoog. Op terugweg naar Lusaka beklimt u langs talrijke scherpe bochten nog een laatste maal het Zambezi Escarpment. Hier sluit u de reis samen met de rest van de groep gezellig af.

Dag 19: Lusaka (ontbijt).

Na het ontbijt eindigt uw onvergeteljke Zambia safarireis. Transfer naar de luchthaven van Lusaka.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Code

54493

Inclusief

transfers van/naar de luchthaven van Lusaka, rondreis volgens het reisprogramma met een volledig uitgerust 4x4 voertuig met koelkast en veldkeuken, 1 overnachting in een bush camp, 17 overnachtingen op campings, vermelde maaltijden, entreegelden voor de nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur/kok.

Exclusief

vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, slaapzak, overige maaltijden.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 15 kg in een zachte reistas, incl. handbagage.

Er wordt van u verwacht dat u meehelpt in de ´keuken´ en met de opbouw en afbraak van het camp.

Kampeeruitrusting: comfortabele, insectenvrije iglo tweepersoonstenten, stevige matrassen, kussens, campingstoelen, campingtafels, complete veldkeuken.

Eenpersoonstent zonder toeslag op aanvraag beschikbaar.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid