Off-Road avontuur in Zambia

Off-Road avontuur in Zambia2018-12-05T10:22:02+01:00

In één oogopslag

  • 19-daagse kampeersafari van/naar Lusaka
  • Kleine groepen: min. 4 max. 10 personen
  • Meehelpen in de keuken en eigen tent opzetten
  • Vanaf; € 2.096 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

 
Een avontuurlijke reis in een kleine groep met natuur- en kampeerliefhebbers van alle leeftijden. Er is ruim tijd voor wandelingen en boeiende safari’s. Zambia is een minder bereisde bestemming maar dikwijls even prachtig als meer populaire landen in zuidelijk Afrika. Het land staat bekend om zijn grandioze natuur en wilde dieren in de ongerepte nationale parken. Deze reis is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Ontdek samen de veelzijdigheid van Zambia!

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Lusaka.
U wordt op de luchthaven van Lusaka opgewacht. Maak kennis met uw reisgenoten en uw Engelstalige gids/chauffeur in het camp net buiten Lusaka.
17 overnachtingen op een camping en 1 overnachting in een bushcamp. 

Dag 2: Lusaka – Mkushi (ontbijt/lunch).
Rit met uw safarivoertuig over de Great North Road, via de mijnbouwsteden Kabwe en Kapiri Mposhi langs de Congolese grens. Uw reisdoel is een farmcamp nabij Mkushi. Onderweg slaat u verse boerderijproducten in die worden aangeboden in kraampjes langs de straat.

Dag 3: Mkushi – Kundalila Falls (volpension).
Na het opbreken van het camp reist u verder over de Great North Road naar Kundalila Falls. Hier stort de Kaombe rivier 65 m de diepte in. U verkent de omgeving te voet en bezoekt heerlijke natuurlijke baden.

Dag 4: Kundalila Falls – Mutinondo Wilderness (volpension).
Na aankomst in het Mutinondo reservaat maakt u ’s middags een wandeling van 4 à 5 u. U bezoekt op een prachtige achtergrond van bergen en wouden verschillende zwembaden en watervallen.

Dag 5: Mutinondo Wilderness – Kapishya Hot Springs (volpension).
Vandaag staan de paradijselijke bronnen van Kapishya op het programma. Onderweg bezoekt u de kleurrijke markt van Mpika, waar u vers proviand inslaat voor de komende dagen.

Dag 6: Kapishya Hot Springs (volpension).
Na het avontuur van de voorbije dagen heeft u een rustdag verdiend. Uw camp is pittoresk gelegen aan de rivier, vlakbij warmwaterbronnen. Dag ter vrije besteding. U kunt lekker relaxen. Als u echter actief wilt zijn, is er een mooi wandelpad naar de waterval of naar een uitzichtpunt.

Dag 7: Kapishya Hot Springs – North Luangwa NP (volpension).
Bezoek het Oudengelse landgoed Shiwa Ngandu met safari in het privé game reserve, aan het ´Meer van de Koninklijke Krokodillen´. U rijdt deels over onverharde wegen naar het Luangwa dal, naar het nog erg ongerepte North Luangwa nationaal park. U verblijft in het noordelijke Natwangwe Community Camp.

Zambia Off-Road avontuur

Code
54493

Inclusief
Transfers van/naar de luchthaven van Lusaka, rondreis volgens het reisprogramma met een volledig uitgerust 4×4 voertuig met een koelkast en veldkeuken, 1 overnachting in een bush camp, 17 overnachtingen op campings, vermelde maaltijden, entreegelden voor de nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur/kok.

Exclusief
Vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, slaapzak, overige maaltijden, waaronder 4 maaltijden in een restaurant.

Verplichte toeslag
Bij aanvang van de reis contant aan de reisleider te voldoen (voor o.a. entreegelden): USD 670 p.p.

Aantal deelnemers
Min. 4 max. en max. 10 pers.

Kinderen
Welkom van 3-11 jaar.

Reisdata
2018: 17.06. / 10.07. / 04.08. / 27.08. / 20.09. / 14.10.

Opmerking
Bagagebeperking: max. 15 kg in een zachte reistas, incl. handbagage. Er wordt van u verwacht dat u meehelpt in de ´keuken´ en met de opbouw en afbraak van het camp. Kampeeruitrusting: comfortabele, insectenvrije iglo tweepersoonstenten, dikke matrasjes, kussens, campingstoelen, campingtafels, complete veldkeuken. Eenpersoonstent zonder toeslag op aanvraag beschikbaar.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.06.18 – 13.10.18: 2.096 Euro
14.10.18 – 01.11.19: 2.096 Euro

Dag 8: North Luangwa NP – bushcamp (volpension).
Safari door het North Luangwa NP. Afhankelijk van de waterstand steekt u op avontuurlijke wijze de Luangwa rivier over ofwel maakt u de overzet in een kleine handgedreven veerboot.

Dag 9: bushcamp – community camp (volpension).
Langs wilde pistes door het ongerepte landschap begeeft u zich op weg naar het Luambe nationaal park. U overnacht onderweg in een community camp.

Dag 10: Luambe NP – South Luangwa NP (volpension).
Safari door het kleine Luambe NP. Daarna rijdt u verder over onverharde wegen, dwars door rivieren en langs exotische dropen naar het Croc Valley Camp, gelegen aan de Luangwa rivier. Dit camp wordt vaak bezocht door olifanten.

Dag 11: South Luangwa NP (volpension).
Een safari in de ochtend én in de middag tot laat in de avond, in een open safarivoertuig en begeleid door een lokale ranger.

Dag 12: South Luangwa NP (volpension).
’s Morgens en ’s namiddags gaat u opnieuw op safari. Met een beetje geluk ziet u na zonsondergang de dieren die ’s nachts actief zijn.

Dag 13: South Luangwa NP – Petauke (ontbijt/lunch).
U rijdt vandaag langs de Great East Road. Onderweg bezoekt u een lokaal textielproject, waar prachtige Afrikaanse kleding wordt vervaardigd uit kleurrijke stoffen. Via een geasfalteerde weg bereikt u het camp bij Petauke.

Dag 14: Petauke – Lusaka (volpension).
Via een bochtige, verharde en schilderachtige weg beklimt u weer de hoogvlakte op weg terug naar Lusaka. Vanavond slaapt u in een farmcamp.

Dag 15: Lusaka – Zambezi Valley / Lower Zambezi NP (volpension). 
Vandaag weer heel wat scherpe bochten! U komt aan in de hete Zambezi Valley, waar u twee dagen vlak aan de rivier verblijft in een basis camp. Hoewel de concentratie aan wilde dieren hier misschien lager is dan in andere parken, heeft u toch heel wat mogelijkheden om dieren te zien.

Dag 16: Lower Zambezi NP (volpension).
’s Ochtends vroeg vertrekt u voor een halve dag op safari met een lokale gids. In een open terreinwagen rijdt u naar het Lower Zambezi NP om daar heel wat wild te spotten.

Dag 17: Lower Zambezi NP (volpension).
U maakt ’s morgens een safari in de Game Management Area. ’s Middags gaat u aan boord van een boot en geniet u van het uitzicht vanop de Zambezi rivier.

Dag 18: Lower Zambezi NP – Lusaka (ontbijt/lunch).
Vanaf Chirundu rijdt u weer over geasfalteerde wegen en dus gaat het reistempo omhoog. Op terugweg naar Lusaka beklimt u langs talrijke scherpe bochten nog een laatste maal het Zambezi Escarpment. Hier sluit u de reis samen met de rest van de groep gezellig af.

Dag 19: Lusaka (ontbijt).
Na het ontbijt eindigt uw onvergeteljke Zambia safarireis. Transfer naar de luchthaven van Lusaka.

U vindt de volgende rondreizen in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Zambia (t96)

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

Vanaf 5.946 Euro p.p. – exclusief vluchten

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

12 dagen fly-in safari van/naar Lusaka
Een bijzondere safari naar 2 buitengewone nationale parken. Het Kafue NP is het grootste nationale park van het land en biedt nog safari’s door ongerepte gebieden. Door het park stromen 3 waterrijke rivieren. Verken deze unieke Afrikaanse safari bestemmingen!
meer informatie

Avontuurlijke safari

Vanaf 4.542 Euro p.p. – exclusief vluchten

Avontuurlijke safari

11-daagse reis South Luangwa N.P. & Lower Zambezi N.P.
Tijdens deze 11-daagse safari ontdekt u de mooiste gedeelten van Zambia met de nationale parken South Luangwa en Lower Zambezi N.P. Onderweg komt u langs afgelegen dorpen en ongerepte wildgebieden.
meer informatie

Off-Road avontuur in Zambia

Vanaf 2.096 Euro p.p. – exclusief vluchten

Off-Road avontuur in Zambia

19-daagse kampeersafari door oorspronkelijk Afrika van/naar Lusaka, ga op road avontuur in Zambia!
Een avontuurlijke reis in een kleine groep met natuur- en kampeerliefhebbers van alle leeftijden. Er is ruim tijd voor wandelingen en safari’s, en voor de grandioze natuur en de wilde dieren in de ongerepte parken van Zambia.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan