Avontuurlijke Safari2017-06-21T06:45:59+01:00

11-daagse safari in het South en North Luangwa N.P. van/naar Lusaka

Tijdens deze 11-daagse safari ontdekt u de mooiste gedeelten van Zambia met de nationale parken South Luangwa en Lower Zambezi N.P. Onderweg komt u langs afgelegen dorpen en ongerepte wildgebieden. De vele slecht begaanbare wegen en het oversteken van rivieren maakt deze reis tot een echt avontuur. Bijzonder indrukwekkend zijn de nachtsafari’s, zeker als u het geluk heeft luipaarden, grote katten of andere actieve nachtdieren te ontdekken. Tijdens de wandelingen, die begeleid worden door een bewapende ranger van het nationale park, een spoorzoeker en een professionele safaribegeleider, leert u o.a. diersporen te herkennen en leert u meer over de medicinale werking van bepaalde inheemse planten. Het geritsel in de struiken, een stopteken van de ranger door middel van een handgebaar en het getrompetter van een olifant in de verte zijn voldoende om u direct een ‘bush-gevoel’ te bezorgen!

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1 Lusaka – Kafunta River Lodge (diner).
Na aankomst in Lusaka doorvlucht naar Mfuwe in het South Luangwa dal. Een medewerker/ster van de Kafunta River Lodge wacht u op en brengt u vervolgens naar uw accommodatie. Afhankelijk van de aankomsttijd in de lodge maakt u hier een begeleide safari.
2 overnachtingen in de Kafunta River Lodge.

Dag 2 Kafunta River Lodge (volpension).
De ochtendsafari in het wildrijke gebied langs de Luangwa rivier en de omgeving van de lodge geven u een goede eerste indruk van het prachtige landschap en de Afrikaanse dierenwereld. In de namiddag maakt u weer een safari, die na zonsondergang in het donker verder gaat. Op deze manier kunt u ook de nachtdieren leren kennen.

Dag 3 Kafunta – Island Bush Camp (volpension).
Het echte avontuur begint vandaag: in een open terreinwagen rijdt u spottend naar wild naar het Island Bush Camp in het zuiden. Het kamp ligt in het afgelegen en zeer wildrijke deel van het park. Het rustieke kamp is de uitvalsbasis voor begeleide wandelingen. In de namiddag maakt u onder begeleiding van een ranger uw eerste wandeling.
3 overnachtingen in het Island Bush Camp.

Dag 4 – 5: Island Bush Camp (volpension).
In de ochtend en namiddag maakt u een wandeling. U leert de plantenwereld kennen, maar ook het kleine wild komt uitgebreid aan bod.

Dag 6 Island Bushcamp – Kafunta River Lodge (volpension).
´s Morgensvroeg rijdt u terug naar de Kafunta Lodge. In de middag maakt u safaritocht die ’s avonds eindigt.
Overnachting in Kafunta River Lodge

Dag 7 Kafunta River Lodge – Lower Zambezi N.P (ontbijt/diner)
Na het ontbijt transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar het Lower Zambezi N.P. U wordt verwelkomt en naar de Kasaka River Lodge gebracht. Onderweg komt u zeker de eerste dieren tegen.
4 overnachtingen in Kasaka River Lodge

Dag 8 -10: Lower Zambezi N.P. (volpension).
Tijdens uw verblijf zijn er veel activiteiten mogelijk. Verken de bush tijdens wandelingen met uw gids en ranger, of ga op safari. Ook worden er boottochten op de Lower Zambezi aangeboden of kunt u hier vissen. Desgewenst kunt u een lokaal dorp bezoeken (tegen betaling).

Dag 11 Lower Zambezi N.P. – Lusaka (ontbijt).
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Mfuwe en vlucht naar Lusaka.

Vliegsafari: Avontuurlijke safari

Inclusief
Vluchten van/naar Lusaka, transfers van/naar Mfuwe, incl. binnenlandse vluchten, lokale luchthavenbelasting US$ 12,50 per traject p.p., kosten Royal vliegveld US$ 65 p.p. (onder voorbehoud)

Overnachtingen met vermelde maaltijden, snacks, koffie & thee, safari’s per open terreinwagen, wandelsafari’s, nachtsafari’s, entreegelden nationale parken en Engelssprekende reisleiding.

Exclusief
Drankjes, fooien, wasservice, persoonlijke uitgaven en visumkosten.

Aantal deelnemers
Min. 2 pers.

Reisdata
Dagelijks

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
4.542 Euro

U vindt de volgende rondreizen in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Zambia (t96)

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

Vanaf 5.946 Euro p.p. – exclusief vluchten

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

12 dagen fly-in safari van/naar Lusaka
Een bijzondere safari naar 2 buitengewone nationale parken. Het Kafue NP is het grootste nationale park van het land en biedt nog safari’s door ongerepte gebieden. Door het park stromen 3 waterrijke rivieren. Verken deze unieke Afrikaanse safari bestemmingen!
meer informatie

Avontuurlijke safari

Vanaf 4.542 Euro p.p. – exclusief vluchten

Avontuurlijke safari

11-daagse reis South Luangwa N.P. & Lower Zambezi N.P.
Tijdens deze 11-daagse safari ontdekt u de mooiste gedeelten van Zambia met de nationale parken South Luangwa en Lower Zambezi N.P. Onderweg komt u langs afgelegen dorpen en ongerepte wildgebieden.
meer informatie

Off-Road avontuur in Zambia

Vanaf 2.096 Euro p.p. – exclusief vluchten

Off-Road avontuur in Zambia

19-daagse kampeersafari door oorspronkelijk Afrika van/naar Lusaka, ga op road avontuur in Zambia!
Een avontuurlijke reis in een kleine groep met natuur- en kampeerliefhebbers van alle leeftijden. Er is ruim tijd voor wandelingen en safari’s, en voor de grandioze natuur en de wilde dieren in de ongerepte parken van Zambia.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan