Fly-in safari South Luangwa & Lower Zambezi

Fly-in safari South Luangwa & Lower Zambezi2018-12-05T12:45:04+01:00

In één oogopslag

  • 11 dagen fly-in safari
  • Dagelijks vertrek van/naar Lusaka
  • Exclusieve privécamps en -lodges
  • Vanaf; € 5.979 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

 

11-daagse bushervaring van/naar Lusaka

Tijdens deze elfdaagse safari ontdekt u de mooiste delen van Zambia met de nationale parken South Luangwa en Lower Zambezi NP. Onderweg komt u langs afgelegen dorpen en ongerepte wildgebieden. De vele slecht begaanbare wegen en het oversteken van rivieren maakt deze reis tot een echt avontuur. Bijzonder indrukwekkend zijn de nachtsafari’s, zeker als u het geluk heeft luipaarden, grote katten of andere actieve nachtdieren te ontdekken. Vanuit een kano op de Zambezi rivier ontdekt u de bush uit een heel ander perspectief, en tijdens de wandelingen die begeleid worden door een bewapende ranger van het nationale park, een spoorzoeker en een professionele safaribegeleider, leert u o.a. diersporen te herkennen. U leert ook bij over de geneeskrachtige werking van bepaalde inheemse planten. Het geritsel in de struiken, een stopteken van de ranger door middel van een handgebaar en het getrompetter van een olifant in de verte zijn voldoende om u direct een bushgevoel te bezorgen!

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Lusaka – South Luangwa NP (diner).
Na aankomst in Lusaka doorvlucht naar Mfuwe in het South Luangwa dal. Een medewerker/-ster van de Kafunta River Lodge wacht u op en brengt u vervolgens naar uw accommodatie. Afhankelijk van de aankomsttijd in de lodge maakt u hier een begeleide safari.
2 overnachtingen Kafunta River Lodge.

Dag 2: South Luangwa NP (volpension).
De ochtendsafari in het wildrijke gebied langs de Luangwa rivier en de omgeving van de lodge geven u een goede eerste indruk van het prachtige landschap en de Afrikaanse dierenwereld. In de namiddag maakt u weer een safari, die na zonsondergang in het donker verder gaat. Op deze manier kunt u ook de nachtdieren leren kennen.

Dag 3: South Luangwa NP (volpension).
Het echte avontuur begint vandaag: in een open terreinwagen rijdt u zuidwaarts naar het Island Bush Camp. Het rustieke camp ligt in het afgelegen en zeer wildrijk deel van het park. In de namiddag maakt u onder begeleiding van een ranger uw eerste bushwandeling.
3 overnachtingen Island Bush Camp.

Route; fly-in safari South Luangwa & Lower Zambezi

Code
46588

Inclusief
Vermelde binnenlandse vluchten en transfers, lokale luchthavenbelasting USD 12,50 p.p. per enkele reis, kosten Royal luchthaven USD 65 p.p. (belasting en kosten onder voorbehoud), overnachtingen met vermelde maaltijden, snacks, koffie/thee en lokale drankjes, safari’s, entreegelden nationale parken, wasservice (geen ondergoed) en Engelstalige gids/chauffeur.

Exclusief
Internationale vluchten, visumkosten, drankjes, fooien, wasservice, overige drankjes, persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers
Min. 2 personen.

Kinderen
Welkom vanaf 12 jaar. Prijzen op aanvraag

Opmerking
Bagagebeperking per persoon: 20 kg in een zachte reistas, fototas en handbagage: max. 5 kg (bijv. kleine rugzak).

Reisdata
Dagelijks

Afwijkende annuleringsvoorwaarden:
Meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.06.19 – 30.06.19: 5.979 Euro
01.07.19 – 31.10.19: 6.983 Euro

Dag 4 – 5: South Luangwa NP (2x volpension).
In de ochtend en namiddag maakt u een bushwandeling. U leert de plantenwereld van de Afrikaanse bush kennen, maar ook het kleine wild komt uitgebreid aan bod. Alternatief kunt u ook per terreinwagen op safari gaan.

Dag 6: South Luangwa NP (volpension).
’s Ochtends vroeg rijdt u terug naar de Kafunta Lodge. In de middag maakt u safaritocht die ’s avonds eindigt.
2 overnachtingen Kafunta River Lodge.

Dag 7: South Luangwa NP – (volpension).
In de voor- en namiddag onderneemt u een safari langs de oeverzones van de wildrijke Luangwa rivier.

Dag 8: South Luangwa NP – Lower Zambezi NP (halfpension).
Na het ontbijt neemt u een transfer naar Mfuwe luchthaven en vliegt u naar Lower Zambezi NP. Op de luchthaven van Jeki wordt u opgewacht en per jeep en boot naar het Chongwe River Camp gebracht. Onderweg geniet u van de eerste dierenobservaties.
3 overnachtingen Chongwe River Camp.

Dag 9 – 10: Lower Zambezi NP (volpension).
Verken de bush samen met een bewapende ranger te voet of neem deel aan een begeleide safari in een terreinwagen. Daarnaast worden boot- en kanotochten op de Lower Zambezi River georganiseerd of kunt u heerlijk en ontspannen gaan hengelen. U kunt ook het nabijgelegen dorp bezoeken. Romantische zielen kunnen tegen toeslag een sleep-out onder de sterrenhemel boeken.

Dag 11: Lower Zambezi NP – Lusaka (ontbijt).
In de loop van de voormiddag vliegt u per klein vliegtuig van het Lower Zambezi NP terug naar Lusaka. Einde van een avontuurlijke safari in Zambia.

Wij bieden de volgende groepsreizen aan in Zimbabwe:

Reisaanbiedingen voor Zambia (t96)

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

Vanaf 5.946 Euro p.p. – exclusief vluchten

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

12 dagen fly-in safari van/naar Lusaka
Een bijzondere safari naar 2 buitengewone nationale parken. Het Kafue NP is het grootste nationale park van het land en biedt nog safari’s door ongerepte gebieden. Door het park stromen 3 waterrijke rivieren. Verken deze unieke Afrikaanse safari bestemmingen!
meer informatie

Avontuurlijke safari

Vanaf 4.542 Euro p.p. – exclusief vluchten

Avontuurlijke safari

11-daagse reis South Luangwa N.P. & Lower Zambezi N.P.
Tijdens deze 11-daagse safari ontdekt u de mooiste gedeelten van Zambia met de nationale parken South Luangwa en Lower Zambezi N.P. Onderweg komt u langs afgelegen dorpen en ongerepte wildgebieden.
meer informatie

Off-Road avontuur in Zambia

Vanaf 2.096 Euro p.p. – exclusief vluchten

Off-Road avontuur in Zambia

19-daagse kampeersafari door oorspronkelijk Afrika van/naar Lusaka, ga op road avontuur in Zambia!
Een avontuurlijke reis in een kleine groep met natuur- en kampeerliefhebbers van alle leeftijden. Er is ruim tijd voor wandelingen en safari’s, en voor de grandioze natuur en de wilde dieren in de ongerepte parken van Zambia.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan