×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Hwange National Park

Hwange National Park | Best of Zimbabwe

Uitzicht over Lake Kariba

Uitzicht over Lake Kariba | Best of Zimbabwe

Onderweg met de kano olifanten tegen komen

Onderweg met de kano olifanten tegen komen | Best of Zimbabwe

Best of Zimbabwe

10 dagen fly-in safari met kanotochten van Livingstone naar Harare

Over de reis

De ondergaande zon kleurt de hemel boven de Afrikaanse savanne. De contouren van de olifanten, die slechts 20 m van ons verwijderd zijn, zijn duidelijk herkenbaar. Het ene dier na het andere verdwijnt in de bush zonder zich druk te maken om de mensen die hun adem inhouden en hen observeren. Deze avontuurlijke reis naar Zimbabwe brengt u van de ongerepte natuur bij Mana Pools en Lake Kariba naar het land van de grote grijze reuzen in het Hwange NP. Beleef het adembenemende landschap en de Zimbabwaanse dierenwereld, die u enkel in het grootste nationaal park van het land vindt.

In een oogopslag

  • 10 dagen fly-in safari
  • van Livingstone naar Harare
  • 3 nachten verlengingsprogramma met kano-safari
Vanaf € 5.890 p.p.

Dag 1: Livingstone (diner).

U komt aan op de luchthaven van Livingstone of Victoria Falls en wordt naar de Thorntree River Lodge gebracht. Als u in Victoria Falls landt, brengt u eerst de immigratie-formaliteiten voor Zambia in orde vóór u naar de lodge vertrekt.

Overnachting: 2 overnachtingen Thorntree River Lodge.

Dag 2: Livingstone (volpension).

Uw accommodatie ligt in het Mosi-Oa-Tunya NP, niet ver van de beroemde Victoria watervallen. U kunt aan enkele inbegrepen activiteiten deelnemen: safari’s in het nationaal park, boottochten, een bezoek aan de watervallen, etc. Het design van de lodge is geïnspireerd op de lokale cultuur en gaat gepaard met moderne en hedendaagse accenten. In het hoofdgebouw is er een open ruimte voor het diner, waar heerlijke Afrikaanse maaltijden worden geserveerd.

Dag 3: Livingstone - Victoria Falls - Hwange NP (volpension).

U rijdt vandaag van Livingstone naar Victoria Falls. Vanaf de luchthaven reist u per klein vliegtuig naar het Hwange NP. De vlucht duurt ca. 45 min. U checkt in in het Somalisa Camp, het luxueuze tentenkamp waar u de komende nachten verblijft.

Overnachting: 2 overnachtingen Somalisa Camp.

Dag 4: Hwange NP (volpension).

Het camp ligt in het hartje van het Hwange NP, dat vooral bekend staat om zijn grote kuddes olifanten. Somalisa verzoent Afrikaanse charme met exclusieve safari-ervaringen en ligt langs het overstromingsgebied. Observeer tijdens een kop thee of een verfrissende cocktail de kuddes olifanten die tijdens het droge seizoen samenkomen bij het camp.

Dag 5: Hwange NP - Lake Kariba (volpension).

’s Morgens vliegt u naar de Bumi Hills Safari Lodge nabij Lake Kariba. U komt aan en wordt begroet door uw chauffeur, die u naar uw accommodatie brengt. De Bumi Hills Safari Lodge is uw verblijfplaats voor de volgende drie nachten.

Overnachting: 3 overnachtingen Bumi Hills Safari Lodge.

Dag 6: - 7: Lake Kariba (volpension).

Uw lodge biedt een grandioos uitzicht over het uitgestrekte Lake Kariba. Behalve safari’s in een open terreinwagen kunt u ook bushwandelingen en boottochten maken. Alle kamers beschikken over een balkon, dat een prachtig uitzicht biedt op het omliggende landschap.

Dag 8: Lake Kariba - Mana Pools NP (volpension).

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Dandawa. De vlucht duurt ca. 30 min. en wanneer u in Dandawa aankomt, wordt u begroet door uw gids van het Kanga Bush Camp. U maakt een eerste safari in deze omgeving.

Overnachting: 2 overnachtingen Kanga Bush Camp.

Dag 9: Mana Pools NP (volpension).

Het camp ligt te midden van het Mana Pools NP in de ongerepte wildernis aan de enige drinkplaats tijdens de droge tijd. U heeft de keuze tussen safari’s per wagen of bushwandelingen. Een safari te voet is een unieke ervaring omdat u de dierenwereld uit een heel ander perspectief beleeft.

Dag 10: Mana Pools NP (volpension).

Wie de kano-verlenging niet heeft geboekt, wordt naar de luchthaven van Dandawa gebracht. Vandaar vlucht naar Harare, waar de reis eindigt. Alle andere reizigers genieten ’s morgens nog van een laatste safari in het Kanga Bush Camp en worden daarna naar Zambezi Expeditions aan de oever van de Zambezi gebracht. Tijdens de rit een eerste safari in deze nieuwe omgeving. De komende drie dagen brengt u door aan de machtige Zambezi.

Overnachting: 3 overnachtingen Zambezi Expeditions.

Dag 11: - 12: Zambezi Expeditions (volpension).

Zambezi Expeditions biedt uitstekende kansen om het Mana Pools NP te verkennen. Het camp ligt vlak aan de oever van de Zambezi en beschikt over 6 mobiele tenten die naargelang het seizoen op een andere plek worden opgeslagen. Na een boeiende foto-safari wordt u ’s avonds ontvangen door de medewerkers van het camp. De tenten in Meru-stijl beschikken over een eigen badkamer met toilet en emmerdouche. U zult er bovendien snel aan wennen dat wilde dieren hier gewoon op bezoek komen. De focus van het camp ligt op kano- en wandelsafari’s langs de rivier. Dit is een heel andere manier om een nationaal park te beleven! Wees niet bang van dit unieke avontuur – u heeft geen voorgaande paddling of roei-ervaring nodig. U glijdt rustig over het water van een van de grootste rivieren van Afrika en ontdekt dagelijks een nieuw gebied. Elke dag maakt u makkelijke kanotochten op de rivier, aan een gezapig tempo van ca. 5 km/u. De hele reis vindt plaats aan de oever en de uitlopers van het nationaal park van Mana Pools, die samen ca. 50 km lang zijn. Tijdens uw verblijf kunt u behalve dierenobservaties vanuit de kano ook te voet talrijke wandelpaden verkennen met een gids. Op deze manier ontdekt u de wildernis van Mana Pools op paden die ver weg van het massatoerisme liggen. U ziet tijdens al deze excursies nijlpaarden, krokodillen, leeuwen, hyenahonden, luipaarden, hyena’s, olifanten, buffels, waterbokken en heel wat soorten antilopen.

Dag 13: Mana Pools NP - Harare (ontbijt).

Na een stevig ontbijt en een korte ochtendactiviteit wordt u naar de luchthaven van Mana Pools gebracht. Vlucht naar Harare en einde van de reis.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Code

36489

Inclusief

vermelde transfers en vluchten, overnachtingen, safari-activiteiten, vermelde maaltijden, lokale drankjes, wasservice (geen ondergoed), entreegeld voor de wildreservaten en Engelstalige gids/chauffeur.

Exclusief

internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, buitenlands gedistilleerde drankjes, fooien, lokale luchthavenbelasting Victoria Falls en Lake Kariba elk USD 15 p.p.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 20 kg. p.p. in een zachte reistas, inclusief foto-uitrusting en handbagage.

Het Kanga Bush Camp en Zambezi Expeditions zijn gesloten van 01.12.2019-31.03.2020.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid