Zimbabwe en Botswana Safari

Zimbabwe en Botswana Safari2018-11-26T16:37:47+01:00
  • 16 dagen kampeersafari van/naar Johannesburg
  • Safari in kleine groep, min. 4 pers., max. 12 pers.
  • Meehelpen in de keuken en eigen tent opzetten
  • Vanaf; € 2.307 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

16-daagse kampeersafari van/naar Johannesburg met Sunway Safaris

Zimbabwe is landschappelijk gezien een van de mooiste en Botswana een van de dierenrijkste bestemmingen in zuidelijk Afrika. Het is een onvergetelijke ervaring om de hoogtepunten van deze twee bijzondere landen in combinatie te bezoeken. Uw kampeerreis begint met een bezoek aan het wereldberoemde Krugerpark en daarna reist u noordwaarts om de grens met Zimbabwe over te steken. Behalve de unieke Victoria watervallen, bezoekt u ook het Chobe NP. Hier gaat u o.a. op zoek naar olifanten, giraffen, zebra’s, luipaarden. Op de terugweg naar Johannesburg wacht er nog een hoogtepunt op u: het Khama Rhino Sanctuary.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg – Krugerpark (lunch/diner), start om 06:30.
Om 06.30 u. vertrek vanuit Johannesburg naar het noordelijke, zelden bezochte deel van het Krugerpark. ’s Middags maakt u uw eerste safari.
Overnachting Letaba Restcamp o.g.

Dag 2: Krugerpark (volpension).
’s Ochtends vroeg vertrekt u om verder noordwaarts te rijden. In het uiterste noorden van het park gaat u op safari en vervolgens verlaat u het Krugerpark te arriveren in een lodge die dicht bij de grens met Zimbabwe ligt – ideaal om dag 3 te beginnen.
Overnachting Awelani Lodge o.g.

Dag 3: Krugerpark – Beitbridge – Great Zimbabwe (volpension).
U staat opnieuw vroeg op en steekt bij Beitbridge de grens over. In Zimbabwe rijdt u verder naar Masvingo om de ruïnes van Great Zimbabwe te bezoeken. U krijgt een rondleiding door de mysterieuze ruïnes van de ´Great Enclosure´. De ruïnes werden tussen de 11de en 15de eeuw gebouwd en behoren vandaag de dag tot de grootste en oudste stenen gebouwen van Afrika. Great Zimbabwe staat bovendien op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.
Overnachting Great Zimbabwe Hotel o.g.

Dag 4: Great Zimbabwe – Matopo NP (volpension).
Via Balawayo reist u naar het Matopo NP. Hier staat een typische ´sundowner´ op een indrukwekkend uitzichtpunt te wachten op u.
2 overnachtingen Hermits Peak o.g.

Dag 5: Matopo NP (volpension).
’s Ochtends brengt u een bezoek aan World’s View met het graf van Cecil Rhodes, de stichter van Rhodesië (de voormalige naam van Zimbabwe). Vervolgens maakt u een wandeling in het Matopo NP op zoek naar neushoorns.

Dag 6: Matopo NP – Hwange NP (volpension).
U rijdt naar het grootste nationaal park van Zimbabwe, het Hwange NP. U maakt een eerste safaririt.
2 overnachtingen Miombo Safari Lodge o.g.

Dag 7: Hwange NP (volpension).
Vandaag gaat u de hele dag op safari per open safarivoertuig. Dit nationaal park staat bekend om zijn grote populatie olifanten, maar behalve deze dikhuiden kunt u natuurlijk ook nog veel andere wilde diersoorten ontdekken.

Dag 8: Hwange NP – Victoria Falls (ontbijt).
’s Ochtends gaat u naar Victoria Falls. ’s Middags brengt u een bezoek aan de prachtige watervallen. Bewonder de tropische vegetatie, die hier groeit in de nevel van het omhoog spattende water. Op een hete zomerdag brengt deze nevel prettige afkoeling.
2 overnachtingen Rainbow Hotel o.g.

Dag 9: Victoria Falls (ontbijt).
Dag ter vrije besteding in Victoria Falls. Zo kunt u gaan wildwater raften, een rondvlucht boven de watervallen maken of gaan bungee jumpen.

Dag 10: Victoria Falls – Chobe NP (volpension).
Tegen de middag arriveert u in Kasane in Botswana, aan de rand van het Chobe NP. U maakt een boottocht op de Chobe rivier en kunt genieten van het wild en de zonsondergang. U treft hier olifanten aan zowel op het land als in de rivier.
Overnachting Thebe River Safaris o.g.

Dag 11: Chobe NP – Gweta/Nata (ontbijt/lunch).
’s Ochtends vroeg heeft u de gelegenheid om een safari in het Chobe NP te maken. Vervolgens rijdt u in zuidelijke richting naar Gweta/Nata, het gebied van de grote zoutpannen.
Overnachting Nata Lodge o.g.

Dag 12: Gweta/Nata – Okavango Delta (volpension).
Onderweg naar Maun komt u langs de noordelijke grens van het Makgadikgadi Pans NP. Per open safarivoertuig rijdt u naar de beroemde en waterrijke Okavango Delta. Vervolgens gaat u per mokoro naar een eiland middenin de Delta, alwaar het kamp zal worden opgezet. Een unieke belevenis!
2 overnachtingen op een camping.

Dag 13: Okavango Delta (volpension).
Vandaag maakt u een wandelsafari op zoek naar wild en vogels, en een mokoro tocht op de kanalen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 14: Okavango Delta – Maun (ontbijt/lunch).
’s Middags keert u terug naar Maun. Optioneel kunt u een vlucht over de Delta naar Maun maken (ca. USD 150 p.p.). Het is een unieke ervaring om de delta uit vogelperspectief te bewonderen!
Overnachting Mochaba Crossing o.g.

Dag 15: Maun – Khama (volpension).
Vandaag reist u in zuidelijke richting door de Kalahari naar het Rhino Sanctuary bij Khama, een beschermd gebied voor witte neushoorns. U maakt een safari door het gebied, een ´community-based Wildlife´-project van de lokale bevolking. Optioneel kunt u op nachtsafari gaan.
Overnachting Khama Rhino Sanctuary.

Dag 16: Khama – Johannesburg (ontbijt), einde om 18.00 u.
Laat in de middag aankomst in Johannesburg. Hier eindigt de avontuurlijke reis.

kaart rondreis zimbabwe en botswana safari

Code
35417

Inclusief
Rondreis van/naar Johannesburg met een volledig uitgerust 4×4 voertuig, 13 overnachtingen in een chalet en 2 overnachtingen op een camping (deels gedeelde douche/toilet faciliteiten), vermelde maaltijden, vruchtensappen, thee en koffie bij het ontbijt en diner, entreegelden wildreservaten/nationale parken, 2 Engelstalige gidsen/chauffeurs.

Exclusief
Vluchten, visumkosten, optionele excursies, drankjes, fooien, reisverzekeringen, persoonlijke uitgaven, huur slaapzak en kussen (camping).

Opmerking
Bagagebeperking: max. 12 kg p.p. in zachte reistassen, foto-uitrusting en handbagage (bijvoorbeeld een kleine rugzak).

Optionele toeslag
Huur slaapzak per reis EUR 16 p.p.
Transfer Johannesburg, p.p. per enkele reis EUR 34.

Verplichte toeslag
Contant te voldoen aan de reisleiding bij aanvang van de reis: USD 300 (entreegelden).

Aantal deelnemers
Min. 4, max. 12 pers.

Reisdata
2018
03.11.* / 10.11. / 17.311. / 24.11. / 01.012. / 22.12.

2019
05.01. / 12.01. / 26.01. / 09.02.** / 23.02. / 16.03. / 23.03. / 06.04. / 13.04.* / 27.04.** / 04.05. / 18.05. / 01.06. / 08.06. / 22.06. / 29.06.* / 06.07.*** / 13.07.* / 20.07.* / 27.07.* / 03.08.*** / 10.08.*** / 17.08.* / 24.08.* / 31.08.* / 07.09.*** / 14.09.* / 21.09.*** / 28.09.* / 05.10.* / 12.10.*** / 19.10.* / 26.10.* / 02.11.* / 09.11. / 16.11. / 23.11. / 30.11. / 21.12.

* gegarandeerd vertrek
* gegarandeerd vertrek vanaf 1 persoon
** Duitstalige reisbegeleiding
*** gegarandeerd vertrek en Duitstalige reisbegeleiding

Opmerking
Bagagebeperking – maximaal 12 kg per persoon in zachte reistassen, foto-uitrusting en handbagage (bijvoorbeeld een kleine rugzak).

Verplichte toeslag
Contant te voldoen aan de reisleiding bij aanvang van de reis: USD 300 (entreegelden).

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 31.12.18: 2.307 Euro
01.01.19 – 31.12.19: 2.364 Euro

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende groepsreizen aan in Zuid-Afrika:

Reisaanbiedingen voor Zambia (t96)

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

Vanaf 5.946 Euro p.p. – exclusief vluchten

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

12 dagen fly-in safari van/naar Lusaka
Een bijzondere safari naar 2 buitengewone nationale parken. Het Kafue NP is het grootste nationale park van het land en biedt nog safari’s door ongerepte gebieden. Door het park stromen 3 waterrijke rivieren. Verken deze unieke Afrikaanse safari bestemmingen!
meer informatie

Avontuurlijke safari

Vanaf 4.542 Euro p.p. – exclusief vluchten

Avontuurlijke safari

11-daagse reis South Luangwa N.P. & Lower Zambezi N.P.
Tijdens deze 11-daagse safari ontdekt u de mooiste gedeelten van Zambia met de nationale parken South Luangwa en Lower Zambezi N.P. Onderweg komt u langs afgelegen dorpen en ongerepte wildgebieden.
meer informatie

Off-Road avontuur in Zambia

Vanaf 2.096 Euro p.p. – exclusief vluchten

Off-Road avontuur in Zambia

19-daagse kampeersafari door oorspronkelijk Afrika van/naar Lusaka, ga op road avontuur in Zambia!
Een avontuurlijke reis in een kleine groep met natuur- en kampeerliefhebbers van alle leeftijden. Er is ruim tijd voor wandelingen en safari’s, en voor de grandioze natuur en de wilde dieren in de ongerepte parken van Zambia.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan