Victoria Falls

//Victoria Falls
Victoria Falls2017-06-21T09:07:26+01:00

Victoria Falls is zowel de naam van het indrukwekkende natuurwonder als van het stadje in de buurt van de watervallen. Dit watergordijn is uitgeroepen tot het zevende wereldwonder en is één van de belangrijkste toeristische attracties in heel Afrika. Hier stort de Zambezi zich donderend omlaag in de Batoka Gorge en vormt zo het grootste watergordijn ter wereld. In de maanden april en mei, als de rivier zijn hoogste peil bereikt, stort hier 545 miljoen liter water per minuut naar beneden.

De plaatselijke bevolking noemde dit schitterende natuurspektakel heel toepasselijk Mosi-oa-Tunya of “rook die dondert”, maar het werd door de Schot David Livingstone omgedoopt tot Victoria Falls, genaamd naar de Queen Victoria, de toenmalige koningin van Engeland.

De Victoria watervallen zijn één van de mooiste en spectaculairste watervallen van de wereld. De watervallen worden gevoed door de machtige Zambezi-rivier. Bij de watervallen vindt u ook het monument van Dr. Livingstone.

U kunt de watervallen bezoeken (en erbij verblijven) aan de Zimbabwaanse kant (Victoria Falls) of aan de Zambiaanse kant (Livingstone). Aan beide kanten hebben wij prachtige accommodaties voor u beschikbaar. Hieronder vindt u de selectie van onze accommodaties en enkele complete arrangementen.

Als u gaat bladeren op onze website zult u zien dat we de hotels, resorts, game-lodges en safarikampen steeds vermeld hebben op de bestemmingspagina’s van Zimbabwe. Op de pagina over Victoria Falls vindt u bijvoorbeeld de volgende hotels:

Reisaanbiedingen voor Zimbabwe (t97)

Ontdek Zimbabwe per huurauto

Vanaf 3.287 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek Zimbabwe per huurauto

12-daagse autorondreis van Harare naar Victoria Falls.
Zimbabwe kan ondertussen weer met een huurauto worden bezocht. De geselecteerde hotels, lodges en camps zijn goed tot uitstekend. Geasfalteerde wegen verbinden alle belangrijke plaatsen in het land en er is genoeg brandstof verkrijgbaar.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan