Oostelijke Karoo

Oostelijke Karoo2017-07-19T15:07:56+01:00

De Oostelijke Karoo is onderdeel v an de Groot Karoo. De Karoo – de halfwoestijn in het noordwesten van de Eastern Cape – beslaat ongeveer éénderde deel van heel Zuid-Afrika en wordt vaak ingedeeld in de Klein en de Groot Karoo. De Groot Karoo is iets droger dan de zuidwestelijk hiervan gelegen Klein Karoo. De Groot en Klein Karoo worden grofweg gescheiden door de Swartberg bergketen. De Groot Karoo loopt door tot aan de Kalahari woestijn in de Northern Cape (bij de grens met Namibië). Aan de westkant wordt de Groot Karoo begrenst door de Cederberg (in de Western Cape). “Karoo” is de aanduiding voor dit gebied van de inheemse bevolking – de Khonia, het betekend: ‘het land van de grote dorst’.

De Groot Karoo is een uniek Zuid-Afrikaans landschap met gigantische vlaktes, majestueuze bergen en historische plaatsen. Vanwege de droogte en de ontoegankelijke bergketens is het gebied lange tijd door de Kaapse kolonisten gemeden. Pas in 1795 omvatte de Kaapkolonie de hele Karoo. In de Groot Karoo bevinden zich verschillende mooie natuurreservaten. Meestal liggen die bij een bergketen, dat vocht vangt en schaduw biedt aan planten en dieren. Het zijn een soort oases met een unieke flora. Verrassenderwijs leven hier dan vaak veel dieren, zoals allerlei roofvogels, bergzebra’s. hartebeesten, koedoes en blesbokken. September is de tijd dat de meeste neerslag valt in de Groot Karoo, de valleien veranderen dan in grote bloemenzeeën.

De Oostelijke Karoo omvat plaatsen als Graaff-Reinet, Middelburg en Cradock en natuurparken als het Mountain Zebra National Park en Camdeboo National Park – het nieuwste nationale park van Zuid-Afrika.

Het Mountain Zebra National Park ligt bij het plaatsje Cradock aan de N10 (van Port Elizabeth naar Middelburg en de N1). Het park is vooral bekend om z’n prachtige landschap met koppies en uiteraard de vrij zeldzame Mountain Zebra.

Het Camdeboo National Park – gelegen bij het plaatsje Graaff-Reinet aan de N9 (van Oudtshoorn naar Middelburg)- bestaat eigenlijk uit drie delen: het wildreservaat in het noorden bij het stuwmeer; de klif-partijen en rotsformaties bij de Valley of the Desolution in het westen van het park en de Lesotho-stijl koppies in het zuidoostelijk deel. Tijdens een rit door het park – waarbij u korte wandelingen kunt maken – zult u zich verbasen over het grote aantal dieren in het park.

’s Zomers (dec-feb) kunnen de temperaturen in de Groot Karoo flink oplopen, tot zo’n 45°C. ’s Winters (jul-sep) kan het daarentegen flink koud zijn met nachtvorst en sneeuw in de bergen.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in de Oostelijke Karoo aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan