Camdeboo NP2017-07-19T15:09:27+01:00

Het voormalige Karoo Nature Reserve ontving in 2005 een grote donatie van het WNF, waardoor het z’n faciliteiten kon verbeteren en de status van Nationaal Park kreeg. De naam Camdeboo National Park werd gekozen om verwarring met het Karoo National Park (bij Beaufort-West) te vermijden. Camdeboo dankt zijn naam aan de Inqua stam, die hier in de 17e eeuw gevestigd was. Zij noemden het gebied de Camdeboo, dat ‘de groene holte’ betekent.

Het park omvat een gebied met een unieke flora en fauna – vooral na een stevige regenbui veranderd de omgeving in een bloemenzee en plotseling ontstaat allerlei leven waar het eerst alleen maar dor en doods leek. Het 14.500 hectare grote gebied kent drie speciale vegetatievormen: struikgewassen, dwerg-struikgewassen en kreupelbossen. Het park is ook daarom een zeer waardevol gebied voor Zuid-Afrika. Tijdens een wandeltocht door het park zal het u verbazen hoeveel dieren er in het park leven. Het is deze unieke flora en fauna die men in het park beschermd.

Het bekendste en meest populaire deel van het park is de ‘Valley of Desolation‘, een prachtige vallei met een fantastisch wijds uitzicht over de Karoo. Bizarre rotsformaties en de 120 meter hoge zuilen van verweerd doleriet, die vanuit de valleivloer vervaarlijk omhoog toornen zorgen voor een onvergetelijk panorama en de bijnaam: ‘Cathedral of the Mountains‘.

Aan de oostzijde van het park liggen de Driekoppe, een 600 meter hoge berg met een ruige klifpartij aan de bovenzijde. Hier leven meer dan 200 vogelsoorten. Doorgaans is dit deel van het park erg droog, maar na een fikse lentebui kunnen de meest exotische bloemen de grond uit schieten.

Het centrale deel van het Camdeboo Karoo National Park ligt rond en ten noorden van de Nqweba-dam, vlakbij het stadje Graaff-Reinet. Hier leven de meeste wilde dieren, buffels, elandantilopen, koedoes, wildebeesten, springbokken en de zeldzame bergzebra’s. Ook leven er veel roofvogels in het park.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Camdeboo NP aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan