Graaff-Reinet2017-07-19T15:29:19+01:00

Het pittoreske stadje Graaff-Reinet wordt wel de ‘Parel van de Karoo’ genoemd. Het centrum van het Graaff-Reinet is eigenlijk één groot monument, met meer dan 220 gerestaureerde huizen in de Kaap-Hollandse en Victoriaanse stijl. De monumentale huizen met goed verzorgde tuinen en met bomen omzoomde lanen vormen een scherp contrast met de kale droge vlaktes in de omgeving.

Het plaatsje werd in 1786 gesticht, en is één van de oudste plaatsen van Zuid-Afrika. Het is vernoemd naar gouverneur Cornelis Jacob van de Graaff en zijn vrouw Hester Cornelia Reinet. Het stadje ligt in het binnenland van de Eastern Cape, ingeklemd tussen de Sneeuberg Mountains en de Sundays rivier.

In de 18e eeuw was dit een gevaarlijk gebied dat constant met aanvallen te maken had van de Khoesaan uit de Sneeuberg (noordoosten) en de Xhosa’s vanuit het Fish River gebied (zuidoosten). Graaff-Reinet diende als buitenpost, van waaruit de omgeving gecontroleerd kon worden. De streek bleek erg geschikt voor landbouw waardoor het plaatsje floreerde. Graaff-Reinet was in de latere ‘Grote Trek’ van de boeren een belangrijke tussenstop.

Graaff-Reinet heeft een rechtlijnig stratenpatroon en is gebouwd rond de Groot-kerk (aan Church Street). In de 2 straten hieromheen vindt u vrijwel alle historische huizen – daarom kunt u het plaatsje het gemakkelijkst te voet verkennen. De Groot-kerk is een Nederlands-hervormde kerk uit 1887 en heeft twee verschillende bouwstijlen. Bij de Drosdy – het huis van de landdrost uit 1806 – kunt u het beste uw wandeltocht beginnen.

Aan de achterkant van de Drosdy ligt het Strecht’s Court – dit is een mooi bewaard klein straatje met huisjes uit 1850 die werden gebouwd voor arbeiders en bevrijde slaven. Dan gaat u naar de Old Residency – een indrukwekkend herenhuis uit 1820. Daarna steekt u de straat over naar het Reinet House, vervolgens terug en door Cross Street naar Somerset Street en vervolgens via Church Street langs de Groot-Kerk naar het hugenoten monument in Park Street.

U kunt een pass kopen die toegang geeft tot alle vier musea van het stadje: het Hester Rupert Art Museum; Pierneef museum; de Old Library en het Reinet House. Al deze musea tonen historische interieurs en een collectie kunst en antieke gebruiksvoorwerpen.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Graaff-Reinet aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan