Mountain Zebra NP

Mountain Zebra NP2017-07-19T15:31:51+01:00

Het Mountain Zebra National Park ligt 26 km te westen van het stadje Cradock. Het Nationale Park werd in 1937 opgericht ter bescherming van de zeldzame bergzebra’s, waarvan er op dat moment nog maar enkele tientallen over waren.

Het Mountain Zebra National Park beslaat ondertussen 30.000 hectare – hoofdzakelijk uitgestrekt grasland met her en der diepe en redelijk groene valleien, waar tegenwoordig zo’n 350 bergzebra’s leven.

Naast de bergzebra’s leven er ook andere wilde dieren in het park. De grazige vlaktes vormen een ideale leefomgeving voor de zwarte gnoe, springbok, blesbok en de reebok, maar ook struisvogels komen in het Mountain Zebra National Park voor. Ook de Kaapse buffel en de neushoorn hebben ondertussen hun intrek genomen in het park. Er leven niet veel roofdieren in het park – de woestijnlynx is de grootste in zijn soort. Het luchtruim boven het park wordt wel bevolkt door een scala aan vogelsoorten, zoals de zwarte arend, ruigpootarend en de secretarisvogel.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Mountain Zebra NP aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan