Addo Elephant National Park

Addo Elephant National Park2017-07-19T15:39:27+01:00

Het Addo Elephant National Park – het op 2 na grootste natuurpark van Zuid-Afrika – ligt 50km ten noordoosten van Port Elizabeth. Het park omvat 145.000 hectare en bestaat uit meerdere losse en aan elkaar geschakelde delen (land van oude boerderijen, dat in de loop der tijd bij het park is getrokken). Het langgerekte park strekt zich daarmee uit van de bergen – 100km landinwaarts in de Karoo – tot aan de oceaan.

Het Addo Elephant National Park werd oorspronkelijk in 1931 gesticht om de 11 laatst overgebleven Kaapse olifanten te beschermen. In de periode daarvoor leefde in de Kaapkolonie duizenden olifanten. Omdat ze de gewassen bij de boerderijen vernielden, werden ze vrijwel allemaal gedood. In 1931 ontstond grote weerstand onder bevolking tegen deze meedogenloze jacht en werd een reservaat gesticht speciaal voor de Kaapse olifanten. Met spoorstaven en stalen kabels werd een afrastering gemaakt rond het park – iets waar tot dan toe geen ervaring mee bestond. Het park omvatte destijds 12.000 hectare – grofweg het huidige centrale deel van het park bij het dorpje Addo.

Het Addo Elephant National Park is één van de mooiste gebieden van de Eastern Cape. In het park leven ondertussen ruim 350 Kaapse olifanten, eigenlijk te veel voor de huidige parkomvang, waardoor er plannen zijn om het park nog verder te vergroten. De Kaapse olifant is wat kleiner dan de Afrikaanse olifant. Waarschijnlijk door selectief jagen in de 19e en begin 20e eeuw, hadden de overgebleven olifanten kleine slagtanden en is dit genetisch doorgegeven aan hun nakomelingen. Momenteel worden er met enige regelmaat olifanten overgebracht naar andere natuurparken in Zuid-Afrika.

Het park kan in de zomer het beste halverwege de ochtend bezocht worden, wanneer de olifanten samenkomen bij drinkplaatsen (in het centrale deel – toegankelijk met een gewone auto). In de winter is de vroege ochtend hét moment voor een bezoek. Na regenval zijn de olifanten veel moeilijker te zien – omdat ze zich dan verspreiden en de heuvels intrekken, welke alleen per 4wd toegankelijk zijn.

In het Addo Elepant National Park leven ondertussen meer grote zoogdieren dan alleen olifanten, het is zelfs het enige park waar u de ‘Big 7’ kunt zien (olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard, alsmede de walvis en de grote witte haai voor de kust).

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Addo Elephant NP aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan