Grahamstown2017-07-19T15:44:22+01:00

Grahamstown heeft een aantal bijnamen, waaronder ‘City of Saints’ – vanwege de 40 kerken van de stad – en ‘Africa’s Festival Capital’ – vanwege de vele festivals die hier elk jaar weer plaatsvinden. Maar Grahamstown is vooral een levendige studentenstad met een beroemde universiteit (Rhodes University), mooie musea, uitgaansgelegenheden en een groot aantal historische gebouwen. Op de campus van de Rhodes universiteit kunt u (op afspraak) de International Library of African Music bezoeken, het mekka voor de liefhebber van dit muziekgenre. Er is een enorme verzameling ‘recordings’ en muziekinstrumenten.

Het Albany museum bestaat eigenlijk uit een aantal musea. Het Observatory museum is gevestigd in een oud huis met veel collectie antiek uit de Victoriaanse tijd, waaronder de unieke in 1882 gebouwde camera obscura. In het Albany History museum treft u een interessante tentoonstelling over de geschiedenis en kunstnijverheid van de Xhosa’s. Het National English Literature museum omvat vrijwel alle 1e edities van in het Engels uitgegeven werken van Zuid-Afrikaanse auteurs. De collectie van het Albany Natural Science museum omvat ondermeer een ijzeren meteoriet, die in een meteorietenregen neerkwam in Namibië.

In Grahamstown vindt u tal van in Victoriaanse stijl gebouwde huizen. In de stad zijn 60 gebouwen tot nationaal monument uitgeroepen. De in 1824 gebouwde en 51 meter hoge Cathedral of St Michael (vml. St George Church) is de oudste Anglicaanse kerk van Zuid-Afrika en de blikvanger van de stad. De Old Provost – gelegen naast universiteit en botanische tuin – is in 1838 gebouwd als militaire gevangenis. Op Gunfire Hill – achter de botanische tuin – vindt u het uit 1836 stammende Fort Selwyn, met daarnaast het Settlers monument.

Ten oosten van Grahamstown ligt een grote maar veilige township – die bekend staat als Rhini of Grahamstown-East. U kunt excursies boeken naar de township, voor een rondleiding door de buurt met een bezoek aan de markt, een café/restaurant (voor lunch), een school en een natuurgenezer.

Great Fish River Reserve
34km ten noorden Grahamstown ligt het Great Fish River Reserve. Het park bestaat eigenlijk uit 3 samengevoegde natuurreservaten: Andries Vosloo Kudu Nature Reserve, Sam Knott Nature Reserve en het Doubledrift Nature Reserve. Na de bloedige 5e Kafferoorlog in 1819 werd dit gebied – tussen de Keiskamma- en Grote Vis rivier – aangewezen als buffergebied tussen de Xhosa’s in het oosten en blanke kolonisten in het westen. U vindt in het park nog ruines van verdedigingswerken en graven uit die tijd. Tegenwoordig is het het grootste wildreservaat van de Eastern Cape, er leven een groot aantal koedoes, elandantilopen, hartebeesten, giraffe, nijlpaarden, zwarte neushoorns, Kaapse buffels en luipaarden.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Grahamstown aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan