Port Elizabeth Airport

Port Elizabeth Airport2017-07-19T15:55:45+01:00

Het vliegveld van Port Elizabeth word door de lokale bevolking ook wel ’10 minuten vliegveld’ genoemd vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de stad. Het vliegveld is klein en overzichtelijk. Er worden voornamelijk binnenlandse vluchten (Zuid-Afrika) uitgevoerd. Jaarlijks verwerkt de luchthaven van Port Elizabeth zo’n miljoen passagiers en meer dan 800 ton aan vracht.

Trein
Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven. Het station van Port Elizabeth is met de bus of met een taxi snel te bereiken. Voor de vertrekhal vertrekken bussen. Ga voor meer informatie naar de website van de Spoorwegen van Zuid-Afrika. Vanaf Port Elizabeth’s Humewood station vertrekt de bekende Apple Express stoomtrein.

Auto en bus
Het vliegveld ligt zo’n 5 kilometer ten westen van Port Elizabeth. Neem Route 11 richting Alister Miller Road. Het vliegveld wordt duidelijk met borden aangegeven.

Voor de vertrekhal staan bussen. Er zijn shuttlebussen te reserveren of in de aankomsthal te bestellen.

Autoverhuur Port Elizabeth Airport
Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld: Avis, Europcar, Budget, Hertz, National, Tempest-Sixt en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi
Voor de vertrekhal staan taxi’s. U kunt een taxi reserveren onder andere van Hurters Taxi tel: +27(0)41 585 5500 of Beach Cab (tel: +27(0)83 476 1079).

Parkeren op de luchthaven
Voor het terminalgebouw zijn verschillende parkeeropties voor kort parkeren (tot 8 uur), maar ook voor lang parkeren. Er zijn overdekte parkeerplekken en garages beschikbaar. Voor meer informatie bel tel: +27(0)41 851 0588.

Wat klanten zeggen (t106)

Services

Hotels
Er is geen hotel op de luchthaven. Het City Lodge Port Elizabeth (tel: +27(0)800 113 790) is een hotel in de buurt.

Winkelen en restaurants
Op het vliegveld van Port Elizabeth zijn een paar winkels, restaurants en (snack)bars te vinden.

Bagage
Op verschillende plekken zijn bagagetrolly’s beschikbaar.

Informatie
In de aankomsthal vindt u een informatiebalie waar u informatie kunt krijgen over de luchthaven en vluchtschema’s (tel: +27(0)41 507 7319).

Zakelijk
Op de eerste verdieping van het terminalgebouw zit de Landing Strip, een Conferentie Centrum met cateringfaciliteiten. Ook op het Aeropark, Block B is een vergaderruimte (tot 30 personen) beschikbaar met allerlei faciliteiten (tel: +27(0)41 507 7418).

Gehandicapten
De luchthaven heeft gereserveerde parkeerplaatsen voor gehandicapten. Verder is de luchthaven voorzien van rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten.

Overige services
Er is een geldautomaat aanwezig in de doorgang tussen de aankomst en de vertrekhal. Er is een brievenbus in de vertrekhal. Er kan een gebedsruimte worden gevonden.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij Port Elizabeth Airport aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan