Shamwari, Amakhala en Lalibela GR

////Shamwari, Amakhala en Lalibela GR
Shamwari, Amakhala en Lalibela GR2017-07-19T15:58:34+01:00

Ten oosten van van Addo National Park liggen 3 Private Game Reserves die vrijwel aan elkaar grenzen. Private Game Reserves zijn wildreservaten die ooit gecreëerd zijn door de landerijen van verschillende boerderijen samen te voegen. Daarna is er hard gewerkt om de flora en fauna in het gebied weer terug te brengen in z’n oorspronkelijke staat. Vervolgens zijn er – in de loop der tijd – wilde dieren geherintroduceerd, zodat een nieuwe natuurlijk evenwicht is ontstaan. De wildreservaten moeten hierbij aan strenge regels voor natuurbehoud voldoen.

In de Shamwari en Amakhala Private Game Reserves is het wild vaak makkelijker te zien en is de accommodaties veel luxer dan in de door de staat beheerde Nationale Parken. Bovendien kunnen wandelsafari’s worden georganiseerd – wat verboden is in de Nationale parken.

Shamwari Private Game Reserve
Shamwari Private Game Reserve ligt 30 km oostelijk van Addo National Park en 72 km noordoostelijk van Port Elizabeth. Het wildreservaat is – met z’n 20.000 hectare – het grootste en enige Private Game Reserve in de Eastern Cape Province waar u de Big 5 kunt zien. Het wildreservaat bestaat uit heuvelachtig bushveld in het stroomgebied van de Bushman’s Rivier.

Shamwari biedt zeer goede mogelijkheden om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien (grote kans dat u 4 van de Big 5 zult zien op één ‘gamedrive’). Er liggen 4 luxe lodges in het Shamwari Game Reserve. Het wildreservaat verwierf grote bekendheid door een verblijf van de Engels Prinses Diana. In het wildreservaat kunt u deelnemen aan een ‘ranger’-cursus van de African Global Academy (www.africanglobalacademy.co.za).

Amakhala Game Reserve
Amakhala betekend in de Xhosa taal Aloes, planten die in het park uitbundig groeien. Het is een heuvelachtig wildreservaat met typisch bushlandschap en twee mooie luxe lodges (voormalige in koloniale stijl gebouwde boerderijen). Amakhala ligt aan de zuidzijde van de hoofdweg Port ElizabethGrahamstown (N2) – aan de andere kant dan Shamwari Game Reserve.

Lalibela Game Reserve
Lalibela ligt 7km oostelijk van de andere twee wildreservaten. Het heeft heeft eenvoudigere accommodatie en minder aanbod van wildlife, dan de andere twee wildreservaten.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in het Shamwari, Amakhala en Lalibela Game Reserve aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan