Wild Coast

Wild Coast2017-07-19T16:07:16+01:00

De Wild Coast is één van de ruigste en minst ontwikkelde gebieden van Zuid-Afrika. De Wild Coast begint ten oosten van East London (Buffalo City) en strekt zich 350 km uit tot aan de grens van Kwazulu Natal – bij Port Edward. De kust is berucht vanwege de vele schipbreuken. Het is een vrijwel ongerepte kustlijn met steile kliffen, beschutte maar afgelegen baaien, hoge bergen met diepe valleien, watervallen en oerbossen.

In dit gebied – het voormalige “thuisland” Transkei – worden de oude tradities en gebruiken van de Xhosa’s nog in ere gehouden. In het binnenland ziet u dorpjes met felgekleurde huisjes en rieten rondavels, waar de bewoners dagelijks hun moestuintjes bewerken. De hoofdweg van East London naar Durban (N2) loopt in dit gedeelte van de Eastern Cape meer landinwaarts – door valleien en over bergpassen. Het is verstandig deze route niet na zonsondergang te rijden. Onderweg komt u door het plaatsje Umthatha – de geboortegrond van Nelson Mandela.

U kunt de Wild Coast pas bereiken als u van de hoofdweg afgaat, naar plekken als Coffee Bay en Port St John’s. Andere baaien en dorpjes – zoals Cintsa West en Morgan’s Bay – zijn alleen te bereiken via onverharde wegen die vaak in slechte conditie zijn. Langs de Wild Coast liggen prachtige natuurreservaten, zoals de Mkambati Game Reserve en de Hluleka Nature Reserve.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we aan de Wild Coast aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan