Umthatha2017-07-19T16:13:52+01:00

Landinwaarts van de Wild Coast – langs de hoofdweg van East London naar Durban ligt het onaantrekkelijke plaatsje Umthatha. Umthatha was de hoofdstad van het voormalige ‘thuisland’ Transkei.

Het plaatsje is echter wereldberoemd vanwege het Nelson Mandela Museum. Het museum gaat in detail in op het leven van deze verzetsstrijder tegen het Apartheidsregime en latere president van Zuid-Afrika (zie: www.mandelamuseum.co.za). Het museum toont een collectie eerbewijzen en geschenken, die uit alle delen van de Wereld aan deze legendarische leider zijn aangeboden. Er is ook een multimedia tentoonstelling die uitleg geeft over de rol van Nelson Mandela in het bevrijdingsproces van Zuid-Afrika.

Qunu
In het dorp waar Nelson Mandela is opgegroeid is het Nelson Mandela Youth Heritage Centre geopend. Het centrum ligt 31 km ten zuiden van Mthatha. In het centrum worden culturele voorstellingen en workshops georganiseerd.

Mveso
Bij het geboortedorp van Nelson Mandela is een monument opgericht ter ere van deze legendarische leider van Zuid-Afrika. Mveso ligt behoorlijk afgelegen – alleen bereikbaar per 4wd-voertuig over wegen die in slechte conditie verkeren. Het monument wordt aangegeven vanaf de hoofdweg N2 – tussen Umthatha en East London.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Umthatha aanbieden:

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan