×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Leeuwenbosch Country House

Leeuwenbosch Country House | Shamwari, Amkhala en Lalibela GR

Safari Lodge

Safari Lodge | Shamwari, Amkhala en Lalibela GR

Woodbury Lodge

Woodbury Lodge | Shamwari, Amkhala en Lalibela GR

Shamwari, Amakhala en Lalibela GR

Ten oosten van van Addo National Park liggen 3 Private Game Reserves die vrijwel aan elkaar grenzen. Private Game Reserves zijn wildreservaten die ooit gecreëerd zijn door de landerijen van verschillende boerderijen samen te voegen. Daarna is er hard gewerkt om de flora en fauna in het gebied weer terug te brengen in z’n oorspronkelijke staat. Vervolgens zijn er - in de loop der tijd - wilde dieren geherintroduceerd, zodat een nieuwe natuurlijk evenwicht is ontstaan. De wildreservaten moeten hierbij aan strenge regels voor natuurbehoud voldoen.

In de Shamwari en Amakhala Private Game Reserves is het wild vaak makkelijker te zien en is de accommodaties veel luxer dan in de door de staat beheerde Nationale Parken. Bovendien kunnen wandelsafari’s worden georganiseerd – wat verboden is in de Nationale parken.

Shamwari Private Game Reserve

Shamwari Private Game Reserve ligt 30 km oostelijk van Addo National Park en 72 km noordoostelijk van Port Elizabeth. Het wildreservaat is - met z’n 20.000 hectare - het grootste en enige Private Game Reserve in de Eastern Cape Province waar u de Big 5 kunt zien. Het wildreservaat bestaat uit heuvelachtig bushveld in het stroomgebied van de Bushman’s Rivier.

Shamwari biedt zeer goede mogelijkheden om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien (grote kans dat u 4 van de Big 5 zult zien op één ‘gamedrive’). Er liggen 4 luxe lodges in het Shamwari Game Reserve. Het wildreservaat verwierf grote bekendheid door een verblijf van de Engels Prinses Diana. In het wildreservaat kunt u deelnemen aan een ‘ranger’-cursus van de African Global Academy (www.africanglobalacademy.co.za).

Amakhala Game Reserve

Amakhala betekend in de Xhosa taal Aloes, planten die in het park uitbundig groeien. Het is een heuvelachtig wildreservaat met typisch bushlandschap en twee mooie luxe lodges (voormalige in koloniale stijl gebouwde boerderijen). Amakhala ligt aan de zuidzijde van de hoofdweg Port Elizabeth – Grahamstown (N2) - aan de andere kant dan Shamwari Game Reserve.

Lalibela Game Reserve

Lalibela ligt 7km oostelijk van de andere twee wildreservaten. Het heeft heeft eenvoudigere accommodatie en minder aanbod van wildlife, dan de andere twee wildreservaten.

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid