Golden Gate Highlands National Park

////Golden Gate Highlands National Park
Golden Gate Highlands National Park2017-07-19T16:23:54+01:00

Het Golden Gate Highlands National Park ligt in het oosten van Free State, tegen de grens aan met het koninkrijk Lesotho. Het nabij gelegen plaatsje Clarens vormt de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan het park. Het nationale park – dat onderdeel uitmaakt van de Drakensbergen – is vooral populair bij wandelaars. U kunt hier kortere wandeltochten maken, maar ook meerdaagse wandelingen over bijvoorbeeld het 33 km lange Rhebok Hiking Trail. Bij deze wandelroute loopt u vanaf de hoofdweg in een loop door de noordelijke Drakensbergen. Het is een geweldige manier om het park te verkennen, u kunt genieten van prachtige bergpanorama’s en spectaculaire zandsteenformaties. Onderweg kunt u grijze reebokken en andere wilde dieren zien.

Het Golden Gate Highlands National Park dankt zijn naam aan de vlaktes die door de zon in de late namiddag een gouden gloed krijgen. Het park werd in 1963 opgericht om de zandstenen kliffen te beschermen. Er leven onder andere blesbokken, witstaartgnoes, reebokken, bergrietbokken, jakhalzen, lammergieren, zwarte arenden en steppenarenden.

Cultural Village
In het park ligt het kleine Basotho Cultural Village. Dit openluchtmuseum biedt je een blik in de wereld van de traditionele Basotho-stam. U kunt er logeren in rondavels en eten in een outdoor restaurant. U kunt deelnemen aan interessante tours, waarbij u oeroude rotstekeningen kunt zien en meer te weten komt over de medicinale werking van planten.

Het Golden Gate Highlands National Park ligt 250km zuidelijk van Johannesburg en is te bereiken over de R712 vanuit Clarens of Harrismith.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Golden Gate Highlands NP aanbieden:

[put_wpgm id=48]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan