×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

South Coast - Hibiscus Coast

De zuidkust van KwaZulu Natal is een van de meest gewilde vakantie bestemmingen in Zuid-Afrika. Het gebied strekt zich van de Umkomaas rivier bij Scottburgh uit naar het zuiden tot de Umtamvuna rivier bij Port Edward op de grens met de Eastern Cape (Wildcoast). Dit subtropische, malaria vrije gebied staat vol met vakantiedorpen die een grote verscheidenheid aan accommodaties, vermaak en eco-avonturen bieden. Wateractiviteiten zijn de belangrijkste trekpleisters van dit gebied. Hier kan men volop surfen, zwemmen (pas op voor zeestromen), zonnebaden, vissen, snorkelen, en walvissen kijken en de jaarlijks ’sardine-run’ meemaken. Wat de keuze ook mag zijn, golf, nature reserves, vogelspotten, kunst en cultuur, eco avonturen of gewoonweg een zonovergoten vakantie, de zuidkust heeft het allemaal. Houd er wel mee rekening dat de dorpen buiten de Zuid-Afrikaanse schoolvakanties een uitgestorven indruk kan geven.

Duiken bij de Aliwal Shoal

Nog een populaire duiklocatie is Aliwal Shoal, 5 km voor de kust bij Umkomaas. De zandbank is beroemd vanwege de snelle drift duik, een schitterende topografie, kleurrijke tropische vissen, prachtige koralen en de Ragged Tooth Shark’s. Er zijn ook 2x scheepswrakken, The Produce en de Nebo, hier kunnen schildpadden en grote scholen vissen worden waargenomen.

Cathedral is de mooiste locatie om op te duiken, met zijn prachtige boog in de vorm van een brug waar allerlei kleine diertjes zich in verbergen. De haaien zijn er:

Juli – November, Ragged Tooth Shark’s
Oktober - Mei, Zambezi sharks
April – November, Tijger Sharks
November – December, Hammerhead Sharks.

Als je een echt ontmoeting met haaien wil ga dan voor African Watersports.

Duiken bij de Protea Banks

Protea Banks voor de kust bij Shelly Beach in KwaZulu Natal voor serieuze adrenaline junkies en gevorderde duikers - een must voor duikers die erop uit zijn om met de haaien te gaan scuba duiken. Dit rotsachtige rif, 7 km uit de kust bij Shelley Beach, heeft prachtige bogen, grotten en pinacles alsook mooie koralen en visleven. Hier treft je o.a. Zambezi (Bull Shark), Tiger, Hammerhead, Blacktip, Ragged-Tooth, Bronze Whaler en je gelukt heb Great White sharks. Ook Nitrox diving is mogelijk bij African Odyssea.

Duiken bij de Sardine Run

De ‘Sardine Run’is een ware attractie op zee langs de zuidkust in Juni & Juli. Gespecialiseerde duikcharters en lokale duikscholen trekken er dan massal op uit om dit spectakel te bewonderen. Zelfs voor wie gewoon wil snorkelen zijn er mogelijkheden. Het evenement is een spektakel van aalscholvers die duiken, springende dolfijnen en grote roofdieren die jagen op alle sardines die van zuid naar noord bewegen in de ondiepe wateren.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid