South Coast – Hibiscus Coast

///South Coast – Hibiscus Coast
South Coast – Hibiscus Coast2017-07-19T19:21:00+01:00

De zuidkust van KwaZulu Natal is een van de meest gewilde vakantie bestemmingen in Zuid-Afrika. Het gebied strekt zich van de Umkomaas rivier bij Scottburgh uit naar het zuiden tot de Umtamvuna rivier bij Port Edward op de grens met de Eastern Cape (Wildcoast). Dit subtropische, malaria vrije gebied staat vol met vakantiedorpen die een grote verscheidenheid aan accommodaties, vermaak en eco-avonturen bieden. Wateractiviteiten zijn de belangrijkste trekpleisters van dit gebied. Hier kan men volop surfen, zwemmen (pas op voor zeestromen), zonnebaden, vissen, snorkelen, en walvissen kijken en de jaarlijks ‘sardine-run’ meemaken. Wat de keuze ook mag zijn, golf, nature reserves, vogelspotten, kunst en cultuur, eco avonturen of gewoonweg een zonovergoten vakantie, de zuidkust heeft het allemaal. Houd er wel mee rekening dat de dorpen buiten de Zuid-Afrikaanse schoolvakanties een uitgestorven indruk kan geven.

Duiken bij de Aliwal Shoal
Nog een populaire duiklocatie is Aliwal Shoal, 5 km voor de kust bij Umkomaas. De zandbank is beroemd vanwege de snelle drift duik, een schitterende topografie, kleurrijke tropische vissen, prachtige koralen en de Ragged Tooth Shark’s. Er zijn ook 2x scheepswrakken, The Produce en de Nebo, hier kunnen schildpadden en grote scholen vissen worden waargenomen.
Cathedral is de mooiste locatie om op te duiken, met zijn prachtige boog in de vorm van een brug waar allerlei kleine diertjes zich in verbergen. De haaien zijn er:

•Juli – November, Ragged Tooth Shark’s
•Oktober – Mei, Zambezi sharks
•April – November, Tijger Sharks
•November – December, Hammerhead Sharks.
Als je een echt ontmoeting met haaien wil ga dan voor African Watersports.

Duiken bij de Protea Banks
Protea Banks voor de kust bij Shelly Beach in KwaZulu Natal voor serieuze adrenaline junkies en gevorderde duikers – een must voor duikers die erop uit zijn om met de haaien te gaan scuba duiken. Dit rotsachtige rif, 7 km uit de kust bij Shelley Beach, heeft prachtige bogen, grotten en pinacles alsook mooie koralen en visleven. Hier treft je o.a. Zambezi (Bull Shark), Tiger, Hammerhead, Blacktip, Ragged-Tooth, Bronze Whaler en je gelukt heb Great White sharks. Ook Nitrox diving is mogelijk bij African Odyssea.

Duiken bij de Sardine Run
De ‘Sardine Run’is een ware attractie op zee langs de zuidkust in Juni & Juli. Gespecialiseerde duikcharters en lokale duikscholen trekken er dan massal op uit om dit spectakel te bewonderen. Zelfs voor wie gewoon wil snorkelen zijn er mogelijkheden. Het evenement is een spektakel van aalscholvers die duiken, springende dolfijnen en grote roofdieren die jagen op alle sardines die van zuid naar noord bewegen in de ondiepe wateren.

[put_wpgm id=50]

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we aan de South Coast (Hibiscus Coast) aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan