Mapungubwe NP

Mapungubwe NP2017-07-19T20:18:08+01:00

Het Mapungubwe National Park is één van de nieuwere natuurparken van Zuid-Afrika. Het is bijzonder vanwege de rijke biodiversiteit, het prachtige landschap en het culturele belang van verschillende archeologische vindplaatsen in dit gebied. In 2003 werd het uitgeroepen tot Werelderfgoed en in 2004 werd het geopend voor publiek.

De Golden Rhino
Het park ligt rond de Mapungubwe Hill en bevat de interessantste opgravingen van de Steentijd en de IJzertijd. Hier vind je op verschillende plekken resten van de leefgemeenschappen uit de 8e eeuw. Mapungubwe was 800 jaar geleden een koninkrijk ter grootte van Swaziland en handelde toen al met Arabië, India en China. De Golden Rhino was het symbool van de macht van de koning van Mapungubwe vanwege het meedogenloze karakter van deze neushoorn. Zijn hoorn werd in 1932 in een graf gevonden en is van bladgoud. Rond dit graf werden meerdere gouden voorwerpen van deze voormalige dynastie gevonden.

Tshugulu Eco Route
Het Mapungubwe National Park is nog steeds in ontwikkeling, maar er leven al meer dan 400 soorten vogels, veel olifanten en grote roofdieren. Er groeien baobbomen – waarvan er eentje een omtrek van wel 31 m heeft – en hier staan maar liefst vier van de tien hoogste bomen van Zuid-Afrika. U kunt er mooie wandelingen maken, zo is de Tshugulu Eco Route is een absolute aanrader. Deze route leidt u langs prachtige landschappen en geheime plekken waarvandaan u uitstekend het wild en vogels kunt spotten.

Het Mapungubwe National Park ligt in het noorden van Limpopo, bij de grens met Zimbabwe (en ook vlakbij het drielandenpunt met Botswana) en is te bereiken via de R572.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Mapungubwe NP aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan