Watervallenroute

Watervallenroute2017-07-19T21:06:43+01:00

Mpumalanga ligt hoog en het regent er veel. Hierdoor en door erosie zijn er spectaculaire watervallen ontstaan; nergens in het zuidelijk Afrika bevinden zich zoveel watervallen! De Watervallenroute van ongeveer 100 km voert u langs een aantal schitterende watervallen in de oude goudmijnstreek tussen Sabie en Graskop. Omdat de route nogal glibberig kan zijn, is het erg aan te raden je aan de veiligheidsvoorschriften te houden.

U begint in Sabie in het noordoosten van Mpumalanga, waar u de R532 inslaat. U komt als eerste langs de Horseshoe Falls, die zijn naam dankt aan de vorm van een hoefijzer. Dan gaat u weer terug de Old Lydenburg Road op richting de Lone Creek Falls. Deze watervallen zijn een soort sproeiregen die van bijna 70 m naar beneden vallen op varens en een bos. Even verderop liggen de sierlijke Bridal Veil Falls, die u doen denken aan een bruidssluier.

Mac-Mac Falls
Terug op de Old Lydenburg Road gaat u naar het noorden naar de Mac-Mac Falls, die zijn vernoemd naar Schotse goudzoekers. Hier kunt u goed picknicken én zwemmen in de Mac-Mac Pools, die hier 3 km vandaan liggen. Hierna volgen de Maria Shires Falls, die middenin een bos liggen die vooral na een regenbui een enorm geraas veroorzaken.

Verder naar het noorden komt u langs Graskop en komt u langs de Lisbon Falls. Deze watervallen storten maar liefst 90 m naar beneden. Vlakbij liggen de absolute must see: Berlin Falls. Deze schitterende waterval stroomt door een natuurlijk gevormde sluis voordat het 80 m lager in een diepgroen meer belandt. De Watervallenroute ligt in het oosten van Mpumalanga nabij Sabie en Graskop.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we op de Watervallen route aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan