Autorondreizen in Zuid-Afrika

Autorondreizen in Zuid-Afrika2017-07-19T11:40:24+01:00

Zuid Afrika is gemakkelijk te verkennen met een huurauto. De wegen en de bewegwijzering zijn uitstekend. Er zijn een groot aantal tolwegen. Neem hiervoor altijd kleingeld mee.

In Zuid-Afrika wordt links gereden. Wees daarom vooral in de eerste dagen op uw hoede, zodat u tijd hebt om hieraan te wennen. U bent verplicht om een veiligheidsgordel te dragen en het is verboden om alcohol te drinken voor of tijdens het rijden. In Zuid-Afrika is max. 120 km per uur toegestaan. Soms max. 100 km per uur en in bebouwde gebieden max. 60 km per uur. In de meeste nationale parken moet u langzamer rijden (b.v. Krugerpark max. 40 km per uur). Bij een strafovertreding wordt de boete, samen met de administratiekosten, van uw creditcard afgeschreven. Autorondreizen in Zuid-Afrika is een unieke manier om het prachtige Zuid-Afrika te ontdekken!

Tip
Voor uw veiligheid raden wij u aan niet ‘s nachts te rijden. Het is vroeg donker. Er is over het algemeen geen verlichting bij de wegen. Ook de strepen op de weg zoals u in Nederland gewend bent, zijn vaak niet aanwezig. De mensen lopen van hun huis naar het werk vlak langs de weg. U moet niet vreemd opkijken als er koeien of geiten op de wegen lopen.

Neem tijdens de rondreizen in Zuid-Afrika en vooral in afgelegen gebieden voldoende drinkwater mee. Het leidingwater in Zuid-Afrika is drinkbaar, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Water is bijna overal beschikbaar.

Bestuurder en rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig nationaal en internationaal rijbewijs. Beide rijbewijzen dient u altijd bij u te hebben tijdens het rijden. Het internationale rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB en krijgt u uitsluitend op vertoon van uw gewone rijbewijs. Neem hiervoor ook een pasfoto mee.

Afstanden
Zuid-Afrika is een groot land, ook al is er lang niet zoveel verkeer op de wegen als in Europa.
Deel uw vakantie in en maak de dagetappes niet te lang. Laat u indien gewenst adviseren door ons.

Benzine
Benzine en diesel zijn in de meeste plaatsen en parken, met contant geld, beschikbaar. Creditcards worden bij tankstations niet geaccepteerd. Tank altijd wanneer u daar de gelegenheid voor heeft. De kosten van benzine en diesel variëren van 14 ZAR in de stad tot 16 ZAR in afgelegen gebieden (stand juli 2013).

Autorondreizen in Zuid-Afrika

Wat klanten zeggen (t102)

We bieden de volgende autorondreizen aan in Zuid-Afrika:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan