Cape to Namibia -route per 4×4

Cape to Namibia -route per 4×42018-11-15T09:47:56+01:00
  • 16 dagen autorondreis per 4×4
  • Van Kaapstad naar Windhoek
  • Combineer 2 prachtige landen: Namibië & Zuid-Afrika
  • Vanaf; € 1.538 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

16 dagen langs uitgestrekte vlaktes, bergen en duinen van Kaapstad naar Windhoek

Deze adembenemende route voert u langs veel toeristische hoogtepunten zoals de Cederbergen, Namaqualand met zijn schitterende bloemenpracht (in de bloeitijd rond augustus/september), de Fish River Canyon en de duinen van de Sossusvlei. Het ruige landschap van het Richtersveld NP en het zuiden van Namibië doen het hart van iedere 4×4 liefhebber sneller slaan! Ontdek de Cape to Namibia-route per 4×4 en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kaapstad – Langebaan ca. 135 km.
Transfer van de luchthaven naar het depot. Hier neemt u uw 4×4 in ontvangst. U rijdt van Kaapstad langs de kust door het West Coast NP naar Langebaan.
Overnachting The Farmhouse.

Dag 2: Langebaan – Springbok (ontbijt) ca. 560 km.
Wij raden u aan om vroeg te vertrekken voor uw reis door Namaqualand. In het hart van de omgeving biedt het plattelandsstadje Springbok veel wandelmogelijkheden. Het stadje is in de bloeitijd betoverend mooi.
2 overnachtingen Daisy Country Lodge.

Dag 3: Springbok (ontbijt).
Vandaag kunt u de omgeving van Springbok verkennen langs één van de talrijke wandelroutes. Eventueel kunt u ook een excursie maken naar een diamantmijn (min. 1 week vooraf reserveren).

Dag 4: Springbok – Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier NP (ontbijt) ca. 320 km.
Het Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier NP bereikt u via Steinkopf en Alexander Bay, maar er is ook een alternatieve route. In dit nationale park ziet u inheemse vetplanten, die in dit droge klimaat met veel zonneschijn goed gedijen. Misschien ziet u vandaag zelfs bergzebra’s!
2 overnachtingen Sendelingsdrift restcamp.

Rondreis: Cape to Namibia - route per 4x4

Code
12605

Inclusief
overnachtingen, vermelde maaltijden, huur Britz Nissan Single Cab (BNSC) voor 2 pers. en Ford Double Cab (BFDC) voor 4 pers. met super cover verzekering (huurvoorwaarden, zie pag. 27-31), halve dag excursies Sandwich Harbour, Engelstalige routebeschrijving.

Exclusief
Vluchten, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven zoals benzine, one way fee (voertuig inleveren in Windhoek NAD 4.500), tolgelden en entreegelden.

Reisdata
Dagelijks

Opmerking
4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers. Tijdens de kerstvakantie zijn sommige accommodaties gesloten of is een verblijf van min. 3 nachten vereist.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 10.12.18: 1.639 Euro
08.01.19 – 28.06.19: 1.538 Euro
29.06.19 – 31.10.19: 1.890 Euro

Dag 5: Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier NP.
Vrije dag om te genieten van de rust en het ruige landschap. Er zijn vele uitdagende 4×4 routes uitgezet.

Dag 6: Namaqualand – Fish River Canyon ca. 370 km.
Verder via de grenspost Sendelingsdrift naar Namibië. U rijdt langs de noordoever van de Gariep rivier. Onderweg ziet u vetplanten, zoals aloë’s. Op weg naar Noordoewer kunt u in dit woestijnlandschap zelfs lokale wijnbouw aantreffen. In Namibië rijdt u verder naar Fish River Canyon. Een bezoek aan het uitzichtpunt is beslist de moeite waard!
Overnachting Cañon Roadhouse.

Dag 7: Fish River Canyon – Lüderitz (ontbijt) ca. 390 km.
Vandaag rijdt u westwaarts via Aus en door de uitgestrekte vlakten van de zuidelijke Namib naar Lüderitz aan de kust. Omvangrijke duinen, die soms zelfs de banen proberen terug te veroveren, kondigen de nabijheid van de stad aan.
2 overnachtingen Nest Hotel.

Dag 8: Lüderitz (ontbijt).
Maak een excursie – of liever een reis naar het verleden – naar Kolmanskop, het voormalige diamantenbolwerk van Namibië. Het lijkt alsof de tijd hier stil is blijven staan en de bewoners elk moment naar huis kunnen terugkeren. De wildernis beheerst dit gebied. U sluit de namiddag af met een rit rondom het schiereiland en langs Diaz Kreuz.

Dag 9: Lüderitz – Tirasbergen (ontbijt) ca. 290 km.
Via de prachtige route D707 rijdt u langs bijzondere kokerbomen en prachtige bergen naar de guestfarm.
Overnachting Ranch Koiimasis.

Dag 10: Tirasbergen – Sesriem (ontbijt) ca. 260 km.
Verder naar Sesriem, waar het Sossusvlei-avontuur op u wacht.
2 overnachtingen A Little Sossus Lodge.

Dag 11: Sossusvlei (ontbijt) ca. 130 km.
We raden u aan om vandaag vroeg op pad te gaan, zodat u de duinen van de Sossusvlei in het zachte licht van de zonsopkomst kunt bewonderen. De reis naar het hart van het duingebied kan ook per 4×4 shuttleservice gemaakt worden (ter plaatse te betalen). Op de terugreis kunt u nog een bezoek brengen aan de kleine Sesriem Canyon.

Dag 12: Sesriem – Swakopmund (ontbijt) ca. 350 km.
Via de gravelwegen in de Namib-Naukluft rijdt u vandaag verder naar Swakopmund.
2 overnachtingen Meerkat Guesthouse.

Dag 13: Swakopmund (ontbijt).
Bij een reis met een 4×4 voertuig hoort ook echt een 4×4 avontuur. Omdat het duingebied gesloten is voor voertuigen, rijdt u zelf naar Walvisbaai en vanaf daar gaat u met een deskundige gids de duinen in rond Sandwich Harbour. De middag is ter vrije besteding.

Dag 14: Swakopmund – Spitzkoppe (ontbijt) ca. 180 km.
U rijdt vandaag naar Spitzkoppe, ook wel de ’Matterhorn van Namibië’ genoemd. Hier kunt u de rotstekeningen van de Bosjesmannen bewonderen. Via Usakos rijdt u verder naar uw accommodatie.
Overnachting Hohenstein Lodge.

Dag 15: Spitzkoppe – Windhoek (ontbijt) ca. 270 km.
Onderweg naar Windhoek is het de moeite waard te stoppen in Okahandja. U kunt er op de houtsnijwerkmarkt souvenirs kopen.
Overnachting Pension Palmquell.

Dag 16: Windhoek (ontbijt).
U rijdt vandaag naar het depot in Windhoek, waar u uw 4×4 weer inlevert. Aansluitend transfer naar de luchthaven.

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende autorondreizen aan in Zuid-Afrika:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan