Drakensbergen Caleidoscoop

Drakensbergen Caleidoscoop2018-11-12T11:58:36+01:00
  • 10 dagen autorondreis
  • van Durban naar Johannesburg
  • buiten de gangbare routes met Lesotho en veel wandelmogelijkheden
  • Vanaf; € 1.291 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

10 dagen van Durban naar Johannesburg met Lesotho

Deze bergketen lijkt op de puntige rug van een draak, vandaar de naam Drakensbergen! Ver van de bedrijvigheid van grootsteden als Durban en Johannesburg.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Durban – Himeville (diner) ca. 240 km.
Vanuit Durban rijdt u landinwaarts. Ter hoogte van de provinciestad Pietermaritzburg buigt u af richting Lesotho. Uw droomaccommodatie ligt aan een meer. De maaltijden worden in uw chalet geserveerd.
2 overnachtingen Sani Valley Lodge and Hotel.

Dag 2: Lesotho / Sani Pass (halfpension).
Vandaag raden wij u een uitstap aan naar Lesotho, via de spectaculaire Sani Pass (25 km, 1,5 à 2 u.). Tijdens de laatste 8 km, na de grensovergang (vergeet uw reispas niet!), rijdt u via kronkelige wegen over de Pass tot u het dak van Zuid-Afrika bereikt, op een hoogte van 2.874 m. Daar geniet u van een adembenemend uitzicht en bevindt zich de hoogst gelegen pub van Afrika. Bewonder de fabelachtige bergwereld en bezoek de plaatselijke bergvolkeren van Basotho.

Dag 3: Himeville – Kamberg (halfpension) ca. 100 km.
U rijdt landinwaarts via de Midlands Meander tot aan de eerste uitlopers van de Drakensbergen. Hier kunt u zich culinair laten verwennen. Aanraders voor tussenstops zijn de Howick waterval en de Nelson Mandela Capture Site.
2 overnachtingen Cleopatra Mountain Farmhouse.

Dag 4: Kamberg (halfpension).
Vrije dag om te vissen (op forel), te zwemmen, te wandelen of paard te rijden. Ook kunt u rotstekeningen gaan bekijken. ’s Avonds wacht er weer een culinair hoogstandje op u.

Dag 5: Kamberg – noordelijke Drakensbergen (halfpension) ca. 160 km.
U rijdt langs de schitterende bergketen verder naar het noorden, tot u het amfitheater ziet. Ontdek na elke bocht een verrassend panorama. Talrijke, goed gemarkeerde wandelpaden maken het u gemakkelijk om de regio op eigen houtje te verkennen.
2 overnachtingen The Cavern Berg Resort.

Dag 6: Noordelijke Drakensbergen (volpension).
Tijdens een begeleide wandeling ervaart u hoe indrukwekkend de bergen in deze regio zijn. Hierna kunt u ontspannen met een voetmassage (enkel volwassenen) in de spa.

Dag 7: Noordelijke Drakensbergen – Lesotho (halfpension) ca. 230 km.
De route voert u langs wondermooie landschappen. De bergen hier zijn heuvelachtig en zacht golvend. Breng een bezoek aan het kunststadje Clarens en ga op zoek naar unieke en prijsvoordelige souvenirs alvorens u opnieuw de grens naar Lestoho oversteekt.
2 overnachtingen Maliba Mountain Lodge.

Dag 8: Lestoho (volpension).
De lodge ligt in het Tsehlanyane NP en biedt naast prachtige wandelmogelijkheden vele watervallen en natuurlijke badplaatsen. Optioneel kunt u het berglandschap verkennen op de rug van Basotho pony’s. Ook een optioneel bezoek aan de dorpgemeenschap, die door de lodge ondersteund wordt, is de moeite waard.

Dag 9: Lesotho – Phuthaditjhaba (ontbijt) ca. 170 km.
Na een gemoedelijk ontbijt keert u terug naar Zuid-Afrika en doorkruist u het prachtige Golden Gate Highland NP. Aan de voet van de 2.300 m hoge Sentinel Peaks vindt u het doel van de dag. Hier kunt u de zeldzame lammergier bewonderen of waagt u zich aan een avontuurlijke beklimming op het amfitheater.
Overnachting Witsieshoek Mountain Lodge.

Dag 10: Phuthaditjhaba – Johannesburg (ontbijt) ca. 350 km.
U rijdt naar Johannesburg, waar u uw huurauto weer inlevert..

Kaart Rondreis: Drakensbergen Caleidoscoop

Code
319

Inclusief
Vermelde overnachtingen en maaltijden, Europcar huurauto cat. C voor 2 pers. en cat. R voor 4 pers. met Classic Plus verzekering (geen eigen risico, zie huurvoorwaarden pag. 20-22), uitgebreide routebeschrijving met informatiemateriaal en vermelde activiteiten.

Exclusief
Brandstof huurauto, drankjes, fooien, vluchten, persoonlijke uitgaven, entreegelden, tolgeld, one way fee (ZAR 1.226), overige maaltijden en optionele activiteiten.

Reisdata
Dagelijks

Opmerking
4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers of een chalet met 2 slaapkamers.
Sommige accommodaties rekenen een toeslag aan op feestdagen zoals Kerst, Nieuwjaar en Pasen.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 31.10.19: 1.291 Euro

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan