Klassiek Zuid-Afrika met Lesotho

Klassiek Zuid-Afrika met Lesotho2018-11-01T11:44:51+00:00
  • 19 dagen autorondreis
  • Van Johannesburg naar Kaapstad
  • Ook in deeletappes te boeken
  • 2 categorieën: Standaard/Superior
  • Vanaf; € 2.352 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

19 dagen klassieke hoogtepunten van Johannesburg naar Kaapstad

Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad. Prachtige landschappen, grandioze kusten, een bruisend stadsleven en uitstekende safarimogelijkheden wachten op u. U reist op eigen tempo en de accommodaties zijn al voor u geboekt. Op sommige plaatsen hebben wij een extra overnachting genomen om te voorkomen dat u steeds met de auto onderweg bent. U kunt kiezen uit standaard accommodaties (STD) of superior accommodaties (SUP).

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg – Panoramaroute ca. 350 km
Na aankomst in Johannesburg haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de beroemde Panoramaroute. Van hieruit kunt u een korte excursie maken naar één van de spectaculaire watervallen in de omgeving, zoals de Mac Mac of de Lone Creek watervallen.
Overnachting Perry’s Bridge Hollow (STD) of Oliver’s Restaurant & Lodge (SUP) (beide ontbijt).

Dag 2: Panoramaroute – Sabie Sand GR ca. 170 km.
U reist verder naar het voormalig goudmijnstadje Pilgrim’s Rest. Hier treft u oude, gerestaureerde huizen, die doen denken aan lang vervlogen tijden. Langs de Panoramaroute ziet u God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en Blyde River Canyon. U reist naar een privéwildreservaat dat aan het Krugerpark grenst.
2 overnachtingen Arathusa Safari Lodge (STD) ca. 100 km of Savanna Lodge (SUP) ca. 90 km (beide 2x ontbijt en diner + 1x lunch)

Dag 3: Sabie Sand GR.
Neem deel aan de door de lodge aangeboden activiteiten. Hier kunt u niet alleen het grote wild zoals olifanten, buffels, giraffen, nijlpaarden, kudu’s en zebra’s treffen, maar ook veel andere diersoorten. Er is een uitbundige vogelwereld en met een beetje geluk ziet u leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

Dag 4: Sabie Sand GR – Krugerpark/Nkomazi GR.
Na uw ochtendsafari rijdt u verder zuidwaarts. Bij de standaard optie rijdt u via de Orpen Gate naar het Krugerpark. Op weg naar uw camp maakt u uw eerste safari in uw eigen voertuig. Bij de superior optie rijdt u via Nelspruit naar het Nkomazi Game Reserve, waar u ten laatste om 13 uur wordt verwacht. Hier maakt u in de namiddag uw eerste safari.
Overnachting Restcamp in het Kugerpark (STD) ca. 160 km of Nkomazi Lodge (SUP) (halfpension) ca. 235 km.

Dag 5: Krugerpark/Nkomazi GR – Swaziland.
Vandaag reist u naar het koninkrijk Swaziland met haar groene en heuvelachtige landschap. In de dorpen leeft de vriendelijke Swazibevolking nog volgens eeuwenoude Afrikaanse tradities. Breng een bezoek aan het ‘Mantenga Cultural Village’ en de ‘Swazi Craft Market’.
Overnachting Foresters Arms (STD) (ontbijt) ca. 220 km of  Royal Swazi Sun (SUP) (ontbijt) ca. 95 km.

Dag 6: Swaziland – Pakamisa/Pongola Private Game Reserve.
U reist door de groene heuvels en dalen langs Swazidorpen richting het zuiden. Bij Lavumisa/Golela passeert u de grens met KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. Even verderop bereikt u het wildrijke Pakamisa Private Game Reserve, een geliefde accommodatie voor ruiters en paardenliefhebbers, of het Pongola wildreservaat bij de standaard versie.
2 overnachtingen White Elephant Safari Lodge (STD) (1x halfpension, 2x volpension) ca. 300 km of Pakamisa Private Game Reserve (SUP) (2x ontbijt, diner en 1x lunch) ca. 300 km.

Dag 7: Pakamisa/Pongola Private Game Reserve.
Er zijn 2 begeleide safari’s per dag inbegrepen. In Pakamisa kunt u een bijzondere safari maken terwijl u paardrijdt. In de superior tour zijn de safari’s inclusief. In het Pongola wildreservaat heeft u de kans om olifantenonderzoekers tijdens hun werk bezig te zien.

Dag 8: Pakamisa/Pongola Private Game Reserve – St. Lucia – Durban.
In St. Lucia heeft u de gelegenheid om in het St. Lucia Wetlands Park een boottocht te maken. U rijdt verder naar Ballito of Durban aan de Indische Oceaan.
2 overnachtingen Sylvan Grove guesthouse (STD) (ontbijt) ca. 320 km of Hotel Izulu (SUP) (ontbijt) ca. 290 km.

Kaart autorondreis: Klassiek Zuid-Afrika

Code
33452

Inclusief
Accommodatie in de standaard of superior categorie volgens programma en vermelde maaltijden, vermelde safari-activiteiten, Europcar huurauto cat. C voor 2 personen en cat. R voor 4 personen met Classic Plus verzekering (geen eigen risico, huurvoorwaarden, zie pag. 20-22) en gedetailleerde routebeschrijving.

Exclusief
Vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien, entreegelden, tolgeld, excursies (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld), brandstof en one way fee huurauto (ZAR 1.226).

Reisdata
Dagelijks

Opmerking
4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers.  4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers. Sommige accommodaties zijn gesloten tijdens bepaalde periodes, hebben een minimumverblijf, of rekenen toeslagen aan voor Kerst, Pasen en Nieuwjaar. Meer informatie op aanvraag.De reis kan ook in deeletappes van Johannesburg naar Durban geboekt worden of van Durban naar Port Elizabeth. Ook Port Elizabeth naar Kaapstad of in omgekeerde volgorde kunnen geboekt worden.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)

Standaard
01.11.17 – 29.11.17: 2.352 Euro
30.11.17 – 13.04.18: 2.508 Euro
14.04.18 – 13.09.18: 2.416 Euro
14.09.18 – 31.10.18: 2.488 Euro

Superior
01.11.17 – 29.11.17: 3.689 Euro
30.11.17 – 13.04.18: 4.023 Euro
14.04.18 – 13.09.18: 3.625 Euro
14.09.18 – 31.10.18: 3.751 Euro

Dag 9: Durban – Lesotho (halfpension) ca. 490 km.
U vervolgt uw reis via de Midlands Meander, waar veel kunsthandwerk wordt verkocht in lokale ateliers, en Howick met de bekende watervallen richting het noorden. Op de route zijn veel interessante plekken om even te pauzeren. Vergeet in ieder geval niet om een bezoek te brengen aan het kunstenaarsdorp Clarens. Houd wel rekening met de openingstijden van de grensovergangen en houd uw paspoort gereed.
2 overnachtingen Maliba River Lodge (STD) (2x halfpension) of Maliba Mountain Lodge (SUP) (2x volpension).

Dag 10: Lesotho (STD halfpension, SUP volpension).
Vandaag heeft u de hele dag de gelegenheid om Lesotho te ontdekken. Maak uitgebreide wandelingen over het Maluti bergmassief, dat ook wel het dak van zuidelijk Afrika wordt genoemd. U kunt de wildstromende beken en talrijke watervallen ook te paard verkennen. De lokale Basutho paarden zijn vertrouwd met het ruige landschap. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de reis een uitstapje te maken naar Maseru, dat bekend staat om zijn karakteristieke kunsthandwerk.

Dag 11: Lesotho – Gariep Dam (ontbijt) ca. 360 km.
Via de provinciehoofdstad Bloemfontein reist u richting het Gariep stuwmeer, het grootste stuwmeer van Zuid-Afrika, aan de grens met de provincie Noordkaap. Het stuwmeer is een paradijs voor watersportliefhebbers. U kunt hier naar hartenlust zeilen, vissen, een motorboot of een jetski huren.
Overnachting De Stijl Hotel Gariep (STD en SUP).

Dag 12: Gariep Dam – Mount Zebra NP/Samara Private GR.
In het Mount Zebra NP en het privéwildreservaat Samara maakt u mooie safari’s. Het nationale park verkent u met de wagen of te voet. In Samara gaat met een ervaren ranger op pad. Overnachting Mount Zebra NP (STD) ca. 190 km of Samara Karoo Lodge (SUP) (halfpension) ca. 265 km.

Dag 13: Mount Zebra NP/Samara Private GR – Oyster Bay.
Als u voor de Lesotho variant heeft gekozen gaat uw programma hier weer verder. Breng een bezoek aan het Addo Elephant NP, waar de laatste Kaapse olifanten weer een thuis hebben gevonden. U reist vervolgens van Port Elizabeth naar St. Francis Bay of Oyster Bay, waar u in het kustgebied kunt genieten van de fynbos vegetatie.
2 overnachtingen Oyster Bay Lodge (STD) (2x ontbijt) ca. 365 km of Beach Break (SUP) (2x ontbijt) ca. 390 km.

Dag 14: Oyster Bay/ Cape St. Francis.
Maak er een ontspannen dag van of breng een bezoek aan één van de omringende dorpen. In Cape St. Francis mag een georganiseerd bezoek aan het kinder- en vrouwenproject zeker niet ontbreken. Het project wordt ondersteund door uw accommodatie!

Dag 15: Oyster Bay – Knysna.
U brengt vandaag een bezoek aan het Tsitsikamma N.P., de thuishaven van de ‘Big Tree’, een 800 jaar oude geelhoutboom. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Bijvoorbeeld naar de Storm’s River Mouth waarvan de monding door een hangbrug wordt overspannen. U vervolgt uw weg langs de oerwoudkust met geelhoutbomen, reusachtige varens en zeldzame orchideeën. Via de Bloukrans- en Grootrivierpas en Plettenberg Bay rijdt u naar het idyllisch gelegen Knysna, het centrum van de tuinroute.
2 overnachtingen: Leisure Isle Lodge (STD) (2x ontbijt) ca. 180 km of St. James of Knysna (SUP) (2x ontbijt) ca. 180 km.

Dag 16: Knysna.
Maak een boottocht op de lagune of maak een excursie naar Featherbed Nature Reserve en proef de wereldberoemde Knysna oesters. Of maak een wandeling door het schilderachtige Knysna met haar cafés, winkels, kunsthandels en restaurants.

Dag 17: Knysna – Oudtshoorn.
U reist langs de kust en door het prachtige wildernis- en merengebied naar George. Via de Outeniqua-pas, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten, reist u door de droge hooglanden van de ´Kleine Karoo´ richting Oudtshoorn, het centrum van de struisvogelfokkerij.
Overnachting De Zeekoe (STD) (ontbijt) ca. 120 km of La Plume Guesthouse (SUP) (ontbijt) ca. 120 km.

Dag 18: Oudtshoorn – wijngebied ca. 395 km.
Door het dal van de ´Kleine Karoo´ reist u via de afwisselende Route 62 naar Montagu. Daar liggen de beroemde wijngebieden van Stellenbosch.
Overnachting River Manor (STD) of Summerwoord Guesthouse (SUP) (beide ontbijt).

Dag 19: Stellenbosch – Kaapstad.
Via Paarl (waar u het Taalmonument kunt bezoeken) bereikt u Kaapstad, één van de mooist gelegen steden ter wereld. Verken Kaapstad op eigen houtje. Graag boeken wij een aantal nachten Kaapstad voor u. In de namiddag levert u uw huurauto in.

Klassiek Zuid-Afrika met Lesotho is een prachtige rondreis door Zuid-Afrika. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.582 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.339 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan