Klassiek Zuid-Afrika2018-11-01T11:45:16+00:00
  • 19 dagen autorondreis
  • Van Johannesburg naar Kaapstad
  • Ook in deeletappes te boeken
  • 2 categorieën: Standaard/Superior
  • Vanaf; € 2.318 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

19 dagen klassieke hoogtepunten van Johannesburg naar Kaapstad

Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad. Prachtige landschappen, grandioze kusten, een bruisend stadsleven en uitstekende safarimogelijkheden wachten op u. U reist op eigen tempo en de accommodaties zijn al voor u geboekt. Op sommige plaatsen hebben wij een extra overnachting genomen om te voorkomen dat u steeds met de auto onderweg bent. U kunt kiezen uit standaard accommodaties (STD) of superior accommodaties (SUP).

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg – Panoramaroute ca. 350 km.
Na aankomst in Johannesburg haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de beroemde Panoramaroute. Van hieruit kunt u een korte excursie maken naar een van de spectaculaire watervallen in de omgeving, zoals de Mac Mac of de Lone Creek watervallen.
Overnachting Perry’s Bridge Hollow (STD) of Oliver’s Restaurant & Lodge (SUP) (beide ontbijt).

Dag 2: Panoramaroute – Sabie Sand Game Reserve.
Langs de Panoramaroute ziet u God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en Blyde River Canyon. U reist naar een privéwildreservaat dat aan het Krugerpark grenst. U komt daar het beste aan voor lunchtijd.
2 overnachtingen Arathusa Safari Lodge (STD) ca. 100 km of Savanna Lodge (SUP) ca. 90 km (beide 1x halfpension, 1x volpension).

Dag 3: Sabie Sand Game Reserve.
Neem deel aan de activiteiten die de lodge aanbiedt. Hier kunt u niet alleen het grote wild als olifanten, buffels, giraffen, nijlpaarden, koedoes en zebra’s treffen, maar ook veel andere diersoorten. Er is een uitbundige vogelwereld en met een beetje geluk ziet u leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s.

Dag 4: Sabie Sand Game Reserve – Krugerpark (STD) of Nkomazi Game Reserve (SUP).
Na uw ochtendsafari rijdt u verder richting zuiden. Bij de standaard optie rijdt u via de Orpen Gate naar het Krugerpark en maakt u op weg naar uw accommodatie een eerste safari in uw eigen wagen. Bij de superior optie rijdt u via Nelspruit zuidwaarts naar het Nkomazi Game Reserve, waar u ten laatste om 13 uur moet aankomen. Hier maakt u ’s middags een begeleide safari.
Overnachting restcamp in het Kugerpark (STD) ca. 160 km of Nkomzai Lodge (SUP, halfpension) ca. 235 km.

Dag 5: Krugerpark/Nkomazi Game Reserve – Swaziland.
Vandaag reist u naar het koninkrijk Swaziland met zijn groene en heuvelachtige landschap. In de dorpen leeft de vriendelijke Swazi bevolking nog volgens eeuwenoude Afrikaanse tradities. Breng een bezoek aan de ´Mantenga Cultural Village´ en de ´Swazi Craft Market´.
Overnachting Foresters Arms (STD) ca. 220 km of Royal Swazi Sun (SUP) ca. 95 km (beide ontbijt).

Dag 6: Swaziland – Pakamisa/Pongola Private Reserve ca. 300 km.
U reist door de groene heuvels en dalen langs Swazidorpen richting het zuiden. Bij Lavumisa/Golela passeert u de grens met KwaZulu Natal in Zuid-Afrika. Even verderop bereikt u het wildrijke Pakamisa wildreservaat, een accommodatie die zeer geliefd is bij ruiters en paardenliefhebbers, of het Pongola wildreservaat bij de standaard versie. Beide bereikt u het best voor lunchtijd.
2 overnachtingen White Elephant Lodge (STD) of Pakamisa Private GR (SUP) (beide 1x halfpension, 1x volpension).

Dag 7: Pakamisa/Pongola Private Game Reserve.
Er zijn 2 begeleide safari’s per dag inbegrepen in de prijs. In Pakasima kunt u een bijzondere safari maken terwijl u paardrijdt. In het Pongola Private GR kunt u toekijken hoe olifantenonderzoekers te werk gaan.

Dag 8: Pakamisa/Pongola Private Game Reserve – St. Lucia – Durban.
In St. Lucia heeft u de gelegenheid om in het St. Lucia Wetlands Park een boottocht te maken. U rijdt verder naar Ballito of Durban aan de Indische Oceaan.
2 overnachtingen Sylvan Grove Guesthouse (STD) ca. 320 km of The Oyster Box (SUP) ca. 290 km (beide 2x ontbijt).

Dag 9: Durban.
Als u voor de variant door Lesotho heeft gekozen, dan verblijft u slechts gedurende 1 nacht in Durban en rijdt u vandaag verder naar Lesotho. Zie aparte kolom op volgende pagina.
Deze dag kunt u gebruiken om een bezoek te brengen aan de levendige havenstad Durban, waar u veel bezienswaardigheden vindt zoals het Ushaka Marineworld Aquarium. Ook kunt u vandaag ontspannen aan het strand of de rand van het zwembad.

Kaart autorondreis: Klassiek Zuid-Afrika

Code
1144

Inclusief:
Accommodatie in de standaard of superior categorie volgens programma en vermelde maaltijden, vermelde safari-activiteiten, Europcar huurauto cat. C voor 2 personen (VW Polo Classic o.g.) en cat. S voor 4 personen met Classic Plus verzekering (geen eigen risico, huurvoorwaarden, zie pag. 20-22) en gedetailleerde routebeschrijving.

Exclusief:
Vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien, entreegelden, tolgeld, excursies (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld), brandstof en one way fee huurauto (Johannesburg – Kaapstad ZAR 1.226).

Reisdata
Dagelijks

Opmerking
4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers. Toeslagen voor Kerst, Pasen en Nieuwjaar op aanvraag.

De reis kan ook in deeletappes van Johannesburg naar Durban geboekt worden of van Durban naar Port Elizabeth. Ook Port Elizabeth naar Kaapstad of in omgekeerde volgorde kunnen geboekt worden. Meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
Standaard:
01.11.17 – 29.11.17: 2.318 Euro
30.11.17 – 13.04.18: 2.525 Euro
14.04.18 – 13.09.18:  2.398 Euro
14.09.18 – 31.10.18: 2.466 Euro

Superior:
01.11.17 – 29.11.17: 3.442 Euro
30.11.17 – 13.04.18: 4.085 Euro
14.04.18 – 13.09.18:  3.420 Euro
14.09.18 – 31.10.18: 3.525 Euro

Dag 10: Durban – Wild Coast.
U reist via de kust richting Port Shepstone. Vervolgens gaat u via het binnenland tot aan de beroemde Wild Coast van de Oostkaap, naar Coffee Bay of naar de monding van de Mbotyi rivier. Maak tijd vrij om onderweg wat markten te bezoeken.
2 overnachtingen Ocean View Hotel (STD) ca. 500 km of Mbotyi River Lodge (SUP) ca. 390 km (beide 2x halfpension).

Dag 11: Wild Coast.
Vandaag kunt u heerlijk relaxen en genieten van de omgeving.

Dag 12: Wild Coast – Grahamstown ca. 500 km.
Vanuit de Wild Coast reist u terug naar het binnenland. Het doel van vandaag is de universiteits- en kathedraalstad Grahamstown. Haar betovering dankt de stad in het centrum van ´Settler Country´ aan haar geschiedenis. U treft er prachtige Gregoriaanse en Victoriaanse architectuur. De musea en de ca. 40 kerken hebben de stad de bijnaam ´Stad der Heiligen´ gegeven.
Overnachting Cock House (STD en SUP, beide ontbijt).

Dag 13: Grahamstown – Oyster Bay/Cape St. Francis.
Als u voor de Lesotho variant heeft gekozen gaat uw programma hier weer verder.
Breng een bezoek aan het Addo Elephant NP, waar de laatste Kaapse olifanten weer een thuis hebben gevonden. U reist vervolgens verder naar de kust.
2 overnachtingen Oyster Bay Lodge (STD) ca. 240 km of Beach Break (SUP) ca. 220 km (beide 2x ontbijt).

Dag 14: Oyster Bay/Cape St. Francis.
Maak er een ontspannen dag van of breng een bezoek aan één van de omringende dorpen. In Cape St. Francis raden we bijvoorbeeld een bezoek aan het kind- en vrouwenproject aan, dat ondersteund wordt door de accommodatie.

Dag 15: Oyster Bay/Cape St. Francis – Knysna ca. 180 km.
U brengt vandaag een bezoek aan het Tsitsikamma NP, de thuishaven van de ´Big Tree´, een 800 jaar oude geelhoutboom. U kunt hier prachtige wandelingen maken, bijv. naar de Storm’s River Mouth waarvan de monding door een hangbrug wordt overspannen. U vervolgt uw weg langs de oerwoudkust met geelhoutbomen, reusachtige varens en zeldzame orchideeën. Via de Bloukrans- en Grootrivierpas en Plettenberg Bay rijdt u naar het idyllisch gelegen Knysna, het centrum van de Tuinroute.
2 overnachtingen Leisure Isle Lodge (STD) of St. James of Knysna (SUP) (beide 2x ontbijt).

Dag 16: Knysna (ontbijt).
Maak een boottocht op de lagune of een excursie naar Featherbed Nature Reserve en proef van de wereldberoemde Knysna oesters. Of maak een wandeling door het schilderachtige Knysna met zijn cafés, winkels, kunsthandels en restaurants.

Dag 17: Knysna – Oudtshoorn ca. 120 km.
U reist langs de kust en door het prachtige wildernis- en merengebied naar George. Via de Outeniqua pas, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten, reist u door de droge hooglanden van de Kleine Karoo richting Oudtshoorn, het centrum van de struisvogelfokkerij.
Overnachting De Zeekoe (STD) of La Plume Guesthouse (SUP) (beide ontbijt).

Dag 18: Oudtshoorn – Stellenbosch ca. 395 km.
Door het dal van de Kleine Karoo reist u via de afwisselende Route 62 naar Montagu. Daar liggen de beroemde wijngebieden van Stellenbosch.
Overnachting River Manor (STD) of Summerwood Guesthouse (SUP) (beide ontbijt).

Dag 19: Stellenbosch – Kaapstad.
Via Paarl (waar u het Taal monument kunt bezoeken) bereikt u Kaapstad, een van de mooist gelegen steden ter wereld. Verken Kaapstad op eigen houtje. Graag boeken wij een aantal nachten Kaapstad voor u. In de namiddag levert u uw huurauto in.

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.582 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.339 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan