×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Cederberg

Cederberg | Cape Town to Victoria Falls Grand Explorer

Sunway Safaris

Sunway Safaris | Cape Town to Victoria Falls Grand Explorer

Tafelberg

Tafelberg | Cape Town to Victoria Falls Grand Explorer

Cape Town to Victoria Falls Grand Explorer

21 dagen van Kaapstad naar Victoria Falls met vele hoogtepunten

Over de reis

Een voordelig avontuur in kleine groep en dat langs een geliefde route: van Kaapstad naar Victoria Falls. Maak kennis met tal van culturele en landschappelijke hoogtepunten zonder in te boeten op comfort. Een rondreis waarbij u zelf wat meehelpt en waarbij alle overnachtingen zijn geboekt in eenvoudige accommodaties.

In een oogopslag

  • 21 dagen rondreis in kleine groep, max. 12 pers.
  • van Kaapstad naar Victoria Falls
  • gegarandeerde vertrekken
Vanaf € 3.490 p.p.

Dag 1: Kaapstad – Kaap de Goede Hoop, start om 08.00 u.

U ontmoet de groep in Sweetest Guesthouse. Via Hout Bay rijdt u naar Cape Point Nature Reserve en vervolgens naar de pinguïnkolonie.

Overnachting: Overnachting Sweetest Guesthouse o.g.

Dag 2: Kaapstad – Cederbergen (volpension).

Onderweg geniet u van het adembenemende uitzicht op de massieve en bizarre zandstenen rotsformaties in het berglandschap. ’s Middags kunt u hier een wandeling maken.

Overnachting: Overnachting Cape Nature Chalets.

Dag 3: Cederbergen – Gariep rivier (volpension).

U reist verder naar de Gariep rivier, de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Na de middag kunt u ontspannen, gaan zwemmen of deelnemen aan een kanotocht op de rivier (optioneel).

Overnachting: Overnachting Provenance Cabanas o.g.

Dag 4: Gariep rivier – Fish River Canyon (volpension).

Vandaag naar de Fish River Canyon. U kunt hier ’s avonds genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachting: Overnachting Canyon Mountain Camp o.g.

Dag 5: Fish River Canyon – Namibwoestijn (volpension).

Het landschap verandert langzaam van ruwe rotsen in zachtgolvende duinen en de bruine omgeving verandert in oranje-rood.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Camp o.g.

Dag 6: Namibwoestijn (volpension).

De hoge rode zandduinen van de Sossusvlei vormen een ideale gelegenheid voor een paar fraaie foto’s. Een wandeling door de indrukwekkende zandduinen van de Sossusvlei en een excursie naar de Sesriem Canyon in het Namib-Naukluft NP vullen vandaag het programma. Beklim de duinen en geniet van een adembenemend uitzicht.

Dag 7: Namibwoestijn – Swakopmund (ontbijt/lunch).

U reist naar Swakopmund aan de Atlantische Oceaan, omgeven door een maanlandschap waar ook de oeroude Welwitschia plant groeit. Deze plant wordt alleen in Namibië aangetroffen – hij kan alleen in de stenen vlaktes van de noordelijke Namib groeien. U vindt hier talrijke prachtige exemplaren.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Pension A La Mer o.g.

Dag 8: Swakopmund (ontbijt).

Dag ter vrije besteding om deze voormalige Duitse stad te verkennen met haar talrijke koloniale gebouwen. U heeft de keuze uit heel wat optionele activiteiten, bijv. kanovaren of sandboarden.

Dag 9: Swakopmund – Brandberg (volpension).

In Damaraland ziet u de contrasten van Namibië, met kale vlaktes, het Versteende Woud, oude valleien en rotsachtige landschappen. Onderweg bezoekt u de robbenkolonie nabij Cape Cross en de rotstekeningen bij Twijfelfontein.

Overnachting: Overnachting Brandberg White Lady Lodge o.g.

Dag 10: Brandberg – Etosha NP (volpension).

U reist verder naar het Etosha NP waar u 2 dagen wild gaat observeren.

Overnachting: 2 overnachtingen Tarentaal Guestfarm o.g.

Dag 11: Etosha NP (volpension).

De geweldige Etosha vlakte was ooit een meer, gevoed door de Kunene rivier. Doorheen de millennia is ze uitgedroogd, nadat de rivier een nieuwe bedding had gevonden. Vandaag is Etosha de broedplaats voor talrijke wilde diersoorten. U gaat de hele dag op safari langs de enorme, uitgedroogde vlakte en gaat op zoek naar olifanten, kuddes antilopen en leeuwen, die graag vertoeven in de omgeving van de drinkplaatsen.

Dag 12: Etosha NP – Windhoek (ontbijt/lunch).

Vandaag verder naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië. De harmonische mix van Afrikaanse en Europese (Duitse) cultuur, evenals de vriendelijkheid van zijn inwoners maken van Windhoek een charmante stad.

Overnachting: Overnachting Klein Windhoek Guesthouse o.g.

Dag 13: Windhoek – Kalahari (volpension).

U passeert de grens met Botswana en overnacht in de Kalahari. Tijdens een wandeling leert u bij over de traditionele levenswijze van de San Bosjesmannen.

Overnachting: Overnachting Dqae Qare San Lodge o.g.

Dag 14: Kalahari – Okavango Delta (volpension).

De Okavango Delta is de enige binnendelta ter wereld. In plaats van naar zee te vloeien, vloeit het water van de jaarlijkse verswatervloed uit in een enorm gebied in de Kalahari. Op die manier wordt een labyrint van lagunes en kanalen gevormd.

Overnachting: 2 overnachtingen Guma Lagoon Lodge o.g.

Dag 15: Okavango Delta (volpension).

Verken de heerlijke dieren-, vogel- en plantenwereld van dit afgelegen en ongerepte natuurparadijs. U maakt een bushwandeling en een mokoro tocht (traditionele kano).

Dag 16: Okavango Delta - Maun (ontbijt/lunch).

Maun is een ontmoetingscentrum voor iedereen die naar de Okavango Delta trekt of de delta verlaat. Optioneel kunt u een rondvlucht over de delta boeken, wat u een fantastische blik uit vogelperspectief geeft.

Overnachting: Overnachting Island Safari Lodge o.g.

Dag 17: Maun – Makgadikgadi Zoutpannen (ontbijt/lunch).

De glinsterende Makgadikgadi zoutpannen lijken wel oneindige witte vlaktes. Na een regenbui zijn de pannen vlug met water gevuld en trekken ze duizenden watervogels, gnoes, springbokken en kuddes zebra’s aan.

Overnachting: Overnachting Nata Lodge o.g.

Dag 18: Makgadikgadi Zoutpannen – Chobe NP (ontbijt/lunch).

In het Chobe NP vinden grote kuddes buffels en olifanten hun thuis. Tijdens een optionele boot- of safaritocht bij een prachtige zonsondergang kunt u deze enorme dieren het beste spotten.

Overnachting: 2 overnachtingen Thebe River Safaris o.g.

Dag 19: Chobe NP (ontbijt/lunch).

In de vroege ochtend onderneemt u een begeleide safaritocht. Na het ontbijt ontdekt u de hele dag een van de meest diverse nationale parken van Botswana tijdens een boottocht op de Chobe rivier. Hier ziet u olifantenkuddes en vele andere dieren verkoeling zoeken aan de oever.

Dag 20: Chobe NP – Victoria Falls (ontbijt).

Verken de spectaculaire Victoria Falls, die neerstorten in de diepte van het Zambezi ravijn. De reusachtige watervallen zijn een van de zeven Wereldwonderen. Ze strekken zich uit over een breedte van wel 1,6 km. Afhankelijk van het seizoen is het water dat door de kracht terug omhoog spat al vanop grote afstand te zien.

Overnachting: Overnachting: Shearwater Explorers Village o.g.

Dag 21: Victoria Falls (ontbijt), einde om 08.00 u.

Na het ontbijt eindigt de reis.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Desert Camp | Accommodatie in Namibië

Accommodations

Desert Camp

Hoogstaande zelf catering te midden van een prachtig en ongeëvenaard woestijnlandschap. Desert Camp ligt op circa 5 km van de entree van het...


Lees meerOfferte aanvragen
Nata Lodge (MC)

Accommodations

Nata Lodge (MC)

Nata Lodge (MC) beschikt over 22 chalets die voorzien zijn van alle gemakken. Daarnaast heeft de lodge nog een restaurant, lounge, bar. winkel en...


Lees meerOfferte aanvragen

Code

42527

Inclusief

rondreis in een minibus of een safari-voertuig, overnachtingen (1 nacht met gedeelde sanitaire voorzieningen), vermelde maaltijden, entreegelden nationale parken, tocht naar de Okavango Delta en Engelstalige reisbegeleiding tenzij anders vermeld.

Exclusief

vluchten, drankjes, fooien, visumkosten en niet vermelde maaltijden.

Opmerking

Onderweg wordt van de deelnemers verwacht dat ze meehelpen in de keuken en bij het in- en uitladen van het voertuig. Bagagebeperking per persoon: 12 kg in een lichte reistas of rugzak. Enkele maaltijden worden samen aan de truck klaargemaakt en genuttigd.

Alleenreizenden hebben de mogelijkheid om met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht een kamer te delen, zonder een toeslag voor een eenpersoonskamer te betalen.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid