De veelzijdige Garden Route

De veelzijdige Garden Route2018-11-12T12:22:08+01:00
  • 8 dagen begeleide privéreis
  • Van Port Elizabeth naar Kaapstad of omgekeerd
  • Nederlandstalige reisbegeleiding
  • Fair Trade gecertificeerd
  • Vanaf; € 3.025 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

8 dagen privérondreis van Port Elizabeth naar Kaapstad of omgekeerd

 

Tijdens deze Fair Trade gecertificeerde reis kunt u genieten van de bijzondere veelzijdigheid van het landschap van de West- en Oostkaap. Deze reis combineert de wijngebieden, de oceaan en walvissen met een malariavrij wildreservaat waar u de mogelijkheid hebt de ‘Big Five’ te spotten. Ook komt u tijdens deze reis langs lagunes, oerwouden en niet in de laatste plaats langs overblijfselen van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Deze begint bij de Portugese zeevaarders en leidt via de Franse Hugenoten en Nelson Mandela naar het heden.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Port Elizabeth – Amakhala wildreservaat (lunch en diner).
Ontvangst op de luchthaven van Port Elizabeth gevolgd door een korte stadstour. Daarna rijdt u verder naar het Amakhala wildreservaat, waar u een begeleide safari maakt in een open terreinwagen. Onder leiding van een ervaren ranger gaat u hier op zoek naar de Big Five.
Overnachting Safari Lodge (Fair Trade accommodatie).

Dag 2: Amakhala wildreservaat – Grahamstown (ontbijt).
’s Ochtends doet u nog een safari-activiteit in het wildreservaat. Dan reist u verder naar het historisch stadje Grahamstown. ’s Middags bezoekt u het Observatory museum met de Camera Obscura, de enige op het Zuidelijk Halfrond.
Overnachting Colonel Graham Guest House.

Dag 3: Grahamstown – Oyster Bay (halfpension).
U reist via het Addo Elephant National Park, bekend van de grote olifantenkuddes. U maakt hier een safari, voordat u naar de wonderschone eindeloze zandstranden van Oyster Bay rijdt.
Overnachting Oyster Bay Lodge.

Dag 4: Oyster Bay – Plettenberg Bay (ontbijt).
U reist door het Tsitsikamma bos en bereikt het gelijknamige nationale park met de prachtige rotsachtige kust. Een aanrader is de wandeling naar de hangbrug over de monding van de Storms rivier. Bezoek aan de ´Big Tree´. U vervolgt de reis naar Plettenberg Bay, dat zich van een oud dorpje met walvisjagers heeft ontwikkeld tot een exclusieve strandbestemming.
Overnachting Hog Hollow Country House (Fair Trade).

Dag 5: Plettenberg Bay – Botlierskop (volpension).
U reist verder over de wereldberoemde Tuinroute (Engels: Garden Route) naar Knysna, waar u een rondwandeling maakt. Het uitzicht op de Knysna lagune vanaf een van de Knysna Heads is adembenemend. Na een korte stop in Mosselbaai, waar u het Diaz museum bezoekt, rijdt u verder naar het Botlierskop Game Reserve. Hier maakt u een begeleide wandeling, waarbij u meer leert over de lokale fauna en flora. U overnacht in een luxueuze tent met een prachtig uitzicht op de rivier en de bergen.
Overnachting Botlierskop Private Game Reserve.

Dag 6: Botlierskop – Swellendam (halfpension).
In de vroege ochtend maakt u een safari in een open safarivoertuig. Daarna reist u verder naar Swellendam. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding en aansluitend geniet u van een heerlijk en gezellig diner.
Overnachting Jan Harmsgat (Fair Trade).

Dag 7: Swellendam – Gansbaai (ontbijt).
Via de N2 en doorheen Overberg bereikt u Walker Bay, waar u van mei tot oktober walvissen kunt spotten. Onderweg kunt u genieten van een wijnproeverij.
Overnachting Whale Song Lodge (Fair Trade).

Dag 8: Gansbaai – Kaapstad (ontbijt).
U reist naar Stellenbosch, dat bekend staat om zijn heerlijke wijnen. U brengt een bezoek aan het dorpsmuseum met de historische huizen uit verschillende eeuwen. Tijdens een rondleiding in een wijnkelder kunt u ook van de heerlijke wijnen proeven. U reist verder naar Kaapstad, waar uw reis eindigt op de luchthaven of bij een hotel naar keuze.

Kaart privereis; de veelzijdige gardenroute in Zuid-Afrika

Code
250

Inclusief
Vervoer met airconditioning, Nederlandstalige gids/chauffeur, overnachtingen met vermelde maaltijden, entreegelden en activiteiten volgens programma.

Exclusief
Vluchten, persoonlijke uitgaven zoals drankjes, overige maaltijden, fooien en optionele excursies.

Reisdata
Dagelijks

Aantal deelnemers:
Minimaal 2, maximaal 6 personen

Opmerking
Deze reis is Fair Trade gecertificeerd. Dat betekent dat minstens de helft van de overnachtingen plaatsvinden in accommodaties met het Fair Trade keurmerk. Faire arbeidsvoorwaarden en strenge kwaliteitseigenschappen bevorderen op die manier een duurzaam toerisme.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)

2-3 deelnemers
01.11.18 – 30.04.19: 3.340 Euro
01.05.19 – 31.07.19: 3.025 Euro
01.08.19 – 31.10.19: 3.340 Euro

4-6 deelnemers
01.11.18 – 30.04.19: 2.796 Euro
01.05.19 – 31.07.19: 2.488 Euro
01.08.19 – 31.10.19: 2.796 Euro

We bieden – naast bovenstaande reis – ook de volgende autorondreizen aan in Zuid-Afrika:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere rondreizen, hotels, resorts of safarilodges, autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan