×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Royal Natal National Park

Royal Natal National Park | Te voet door Zuid-Afrika

Drakensbergen

Drakensbergen | Te voet door Zuid-Afrika

Kwazulu Natal

Kwazulu Natal | Te voet door Zuid-Afrika

Te voet door Zuid-Afrika

Kaart wandelreis: te voet door Zuid-Afrika

In één oogopslag

  • 14 dagen begeleide wandelreis
  • Van/naar Johannesburg
  • Reis in kleine groep met max. 12 personen
  • Gegarandeerde vertrekken
  • Vanaf; € 1.990 p.p. (exclusief vluchten)

 

 

 

14 daagse wandelreis van/naar Johannesburg

Ontdek het grote wild in het Krugerpark, geniet van de fraaie landschappen van Swaziland, en verken het Zulu koninkrijk. In Zululand bezoekt u draslanden, wildernis en de droomstranden van KwaZulu Natal en gaat u op pad in de magische Drakensbergen. Wandelingen van lage en gemiddelde moeilijkheidsgraad brengen u in nauw contact met de schoonheid van de Zuid-Afrikaanse natuur. Een gemiddelde conditie is vereist.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg - Graskop (halfpension).

Na een korte tourbespreking verlaat u Johannesburg tegen 6.30 u. ’s Middags bezoekt u het voormalige goudzoekersstadje Pilgrim’s Rest en stopt u bij het uitkijkpunt God’s Window, de perfecte plek om foto’s te maken. Daarna gaat u de eerste keer wandelen bij de Mac Mac Pools (makkelijke wandeling, ca. 1 u.). Een overnachting vóór vertrek is absoluut noodzakelijk.

Overnachting Graskop Mogodi Lodge.

Dag 2: Graskop (volpension).

U start de dag vroeg met een lange wandeling langs de Blyde River. De weg door de canyon biedt steeds weer uitzicht op de Three Sisters en de lager gelegen rivier. ’s Middags verkent u de wouden en watervallen, die Mpumalanga tot een prachtig gebied maken. Een leuke, optionele activiteit is Graskop Gorge Lift, die u naar de dieptes van het woud brengt en waar u vervolgens kunt rondwandelen.

Dag 3: Graskop - Krugerpark (volpension).

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar het Krugerpark, waar u de dag doorbrengt op safari. Uw gids/chauffeur vertelt u heel wat interessante weetjes over de fauna en flora in het park. Ondertussen gaat u op zoek naar olifanten, neushoorns en buffels, en met een beetje geluk kunt u ook een grote katachtige spotten. In de late namiddag rijdt u naar de lodge, die net buiten het park in een privéwildreservaat ligt.

2 overnachtingen uKuwa Safaris Lodge o.g.

Dag 4: Krugerpark (volpension).

Nog voor het ontbijt maakt u de volgende safaritocht (ca. 3-4 u., moeilijkheidsgraad: licht). Aansluitend gaat u naar het nabije Krugerpark. In de namiddag gaat u per safari-truck op uitgebreide safari. Zoek naar sporen van schuwe luipaarden, majestueuze leeuwen en kolossale olifanten.

Dag 5: Krugerpark - Malolotja Nature Reserve (volpension).

Vandaag volgt een laatste safari in het Krugerpark. Eens u het park hebt verlaten, verplaatst u zich door talrijke fruitteeltgebieden zuidwaarts richting het kleine koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland).

2 overnachtingen Hawane Resort.

Dag 6: Malolotja Nature Reserve (volpension).

U hebt de hele dag tijd om dit nauwelijks bezochte nationaal park te voet te ontdekken (ca. 4-6 u., moeilijkheidsgraad: zwaar).

Dag 7: Malolotja Nature Reserve - Zululand (volpension).

Bezoek de lokale markt in de hoofdstad Mbabane. Daarna steekt u de grens terug over naar Zuid-Afrika en rijdt u rechtstreeks naar uw lodge in het Ukuwela wildreservaat. In de namiddag maakt u in het reservaat samen met een lokale ranger een wandeling langs de Msinene River (ca. 2-3 u., moeilijkheidsgraad: licht). Hier leven meer dan 500 vogelsoorten en de schuchtere nyala antilope, die een voorkeur kent voor de vegetatie aan de rivier.

2 overnachtingen Zululand Lodge o.g.

Dag 8: Zululand (volpension).

Vroeg in de morgen maakt u een korte rit naar het Hluhluwe GR. Daar gaat u uitvoerig op safari en vervolgens bezoekt u een Zulu dorp. Namiddag ter vrije besteding.

Dag 9: St. Lucia - Battlefields (ontbijt/lunch).

U verlaat het wildreservaat en reist door het schilderachtige landschap van Zululand naar Dundee. Hier zijn belangrijke veldslagen tussen Zulu’s, Britten en boeren gevochten om de heerschappij over Zuid-Afrika. Bezoek het informatieve Tulana museum voor u de namiddag vrij doorbrengt.

2 overnachtingen Battlefields Country Lodge o.g.

Dag 10: Battlefields (ontbijt/lunch).

’s Ochtends bezoekt u het voormalige slagveld Islandlwana. Wandel daarna in de sporen van de Britse vluchtelingen door het heuvelachtige gebied tot Buffalo River (ca. 4-5 u., moeilijkheidsgraad: hoog). Het waterpeil van de rivier is bepalend voor de duur van de wandeling. De terugweg naar de Lodge voert u langs een tweede slagveld, Rourke’s Drift.

Dag 11: Battlefields - Drakensbergen (volpension).

Korte rit naar Royal Natal NP. U overnacht in de bergen, wandelt langs de uitgebreide wegen of neemt een verkwikkend bad in de heldere bergbeekjes. De gezonde berglucht heldert uw geest weer op. Dit nationaal park is dus de uitgelezen omgeving om te ontspannen en van het prachtige uitzicht te genieten.

2 overnachtingen Thendele Camp.

Dag 12: Drakensbergen (volpension).

U verkent de Tugela kloof. Dit op goede wegen met enkele rotsachtige onderdelen en af en toe momenten waar u van rots op rots springt, beleeft u de Drakensbergen (ca. 5,5 u., moeilijkheidsgraad: gemiddeld).

Dag 13: Drakensbergen (ontbijt/lunch).

De dag start vroeg met een verplaatsing naar Witsieshoek aan de voet van de majestueuze Sentinel Peak. De wandeling (ca. 5-6 u., moeilijkheidsgraad: zwaar) voert u langs oneffen paden en zelfs een klimladder. U bereikt uiteindelijk het Drakensberg amfitheater en de adembenemende Tugela watervallen. Op 3.000 m hoogte heeft u een weergaloos uitzicht over KwaZulu Natal.

Overnachting Witsietshoek Mountain Lodge.

Dag 14: Drakensbergen - Johannesburg (ontbijt en lunch).

Gemoedelijke start van de dag en rit naar Johannesburg. Uw reis eindigt op de internationale luchthaven van Johannesburg.

Code

82061

Inclusief

Rondreis in een minibus of een safarivoertuig, overnachtingen, vermelde maaltijden, entreegelden parken en Engelstalige reisbegeleiding tenzij anders vermeld.

Exclusief

Vluchten, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, optionele excursies en overige maaltijden.

Reisdata

Op aanvraag.

Aantal deelnemers

Min. 4, max. 12 pers.

Opmerking

Bagagebeperking per persoon: 12 kg in een lichte reistas of rugzak. Enkele maaltijden worden door de reizigers en begeleiding klaargemaakt en genuttigd in de truck. Alleenreizenden hebben de mogelijkheid om een tweepersoonskamer met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht te delen, zonder een toeslag voor een eenpersoonskamer te betalen.

Vanaf prijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)

01.09.18 - 31.12.19: 1.990 Euro

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid