Cape Point Nature Reserve

Cape Point Nature Reserve2017-07-19T22:23:01+01:00

Het uiterste puntje van het Kaapse schiereiland wordt Cape Point genoemd. Het is samen met de nabij gelegen Kaap de Goede Hoop onderdeel van het Cape of Good Hope Nature Reserve. De eerste Europeaan die rond de Kaap voer was Bartholomeu Dias – die een nieuwe vaarroute zocht naar Indië. Hij noemde dit punt Stormkaap (Cabo Tormentoso). Later werd dit punt Kaap de Goede Hoop genoemd (Cabo de Boa Esperança), omdat men dacht dat dit de zuidelijkste punt van Afrika was.

Ofschoon noch Cape Point, noch Kaap de Goede Hoop het aller zuidelijkste punt van Afrika vormen, is hier wel de grootste vuurtoren van het land gebouwd om schepen de weg te wijzen.

De vele wrakken rond de Kaap zijn stille getuigen van de enorm harde wind en verraderlijke stromingen die hier vaak heersen. Bij Cape Point kunt u vanaf de parkeerplaats een mooie wandeling maken naar de boven op de kliffen gelegen vuurtoren. Hier heeft u een magnifiek uitzicht over de Indische en Atlantische Oceaan. Als alternatief kunt u ook de tandradbaan gebruiken om naar boven te gaan.

In het Cape of Good Hope Nature Reserve kunt u een grote variëteit aan flora en fauna zien. Er leven onder andere bavianen, zeehonden, rode hartebeesten, bontebokken, zebra’s, elanden en meer dan 260 vogelsoorten. Er zijn tal van wandelpaden aangelegd in het Reserve – door de prachtige naar langs uitzichtpunten en verlaten stranden. Bij het Buffelsfontein Visitors Centre kunt u wandelkaarten krijgen.

Het Cape of Good Hope Nature Reserve ligt op ruim twee uur rijden van Kaapstad en is via de M4 te bereiken.

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan