Mossel Bay2017-07-19T23:48:14+01:00

Het fraai gelegen Mossel Bay (het voormalige Mosselbaai) ligt aan een mooie baai met een rotsig schiereiland op de kop van de baai. In het plaatsje vindt u een groot aantal historische gebouwen.

De eerste Europeanen die de baai bezocht was de Portugese Bartholomeus Dias, die hier met z’n schip in 1488 landde. De volgende Europese ontdekkingsreiziger die hier landde was Vasco de Gama in 1497. Vanwege de beschutte baai volgde daarna een stroom van schepen die in de baai ankerden om vers proviand aan boord te nemen en te handelen met de inheemse bevolking – de Gouriqua Khoekhoen. Bij een grote Milkwood Tree – die er nog steeds staat (Post Office Tree) – wisselde zeelieden die op weg waren naar het oosten en die op weg waren naar het westen brieven uit. In het Bartholomeus Dias Museum Complex bevindt zich een replica van het schip waarmee deze ontdekkingsreiziger destijds langs de Zuid-Afrikaanse kust voer.

Rond 1980 maakte Mossel Bay een groeispurt door – voor de kust was namelijk olie en gas gevonden en net buiten het destijds nog kleine plaatsje werd een raffinaderij met grote opslagtanks gebouwd. Ook de bevolking nam in die tijd sterk toe. De baai vervuilde en het plaatsje werd drukker en drukker. De laatste 10 jaar is de baai weer schoner geworden en is er alles aan gedaan om de stad aantrekkelijker te maken voor toeristen. Santos Beach is een mooi strand waar goed kan worden gezwommen. The Point – de punt van het rotsige schiereiland – is de beste plek om op een terrasje zitten en genieten van het uitzicht.

In het midden van de baai ligt Seal Eiland, dat met een boot kan worden bezocht. Zeehonden, pinguïns en aalscholvers bevolken het eiland en met een beetje geluk ziet u hier de grote witte haai.

Mosselbaai ligt aan de Tuinroute, op 397km van Kaapstad.

Bottelierskop Game Farm
20km buiten Mossel Bay ligt Bottelierskop Game Farm, een werkende boerderij waar wilde dieren, zoals leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, giraffe en wildebeesten worden gefokt om doorverkocht te worden aan Game Reserves. U kunt op de uitgestrekte landerijen “Game Drives” doen, waarbij de kans dat u wilde dieren ziet zeer hoog is.

Wat klanten zeggen (t106)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Mossel Bay aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan