Zuidwestelijke Free State

///Zuidwestelijke Free State
Zuidwestelijke Free State2017-07-19T16:35:33+01:00

Het zuiden en westen van Free State is een droog glooiend gebied dat doorsneden wordt door de Oranjerivier. Het gebied grenst aan het woestijnachtige Groot Karoo. De Oranje rivier vormt de grens met de provincies Northern Cape en Eastern Cape. Aan de westzijde – niet ver van de mijnbouwstad Kimberley – ligt Jacobsdal. In dit gebied zijn diamantvondsten gedaan, u vindt er tal van oude mijnwerksplaatsjes.

Aan de uiterste zuidzijde van Free State – op de grens met de Eastern Cape provincie – liggen enkele fraaie natuurreservaten. Het Gariep Dam Nature Reserve ontstond nadat in de Oranje rivier een stuwdam werd gebouwd om de omgeving te irrigeren. Het stuwmeer trok vervolgens allerlei dieren aan, waardoor een heel nieuw natuurgebied is ontstaan. Aan de oostzijde van het Gariep Dam NR ligt het Tussen-die-Riviere Game Reserve, het grootste wildpark van Free State.

Aan de grens met Lesotho – aan de hoofdweg N8 van Bloemfontein naar Maseru – ligt het kleine plaatsje Ladybrand. In het charmante plaatje ziet u een groot aantal historische zandstenen gebouwen. De omgeving van Ladybrand is vooral bekend vanwege de oeroude rotstekeningen van de bosjesmannen. Er zijn bewijzen gevonden dat het gebied al 55.000 jaar geleden door mensen werd bewoond.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in de Zuidwestelijke Free State aanbieden:

[put_wpgm id=48]

Wat klanten zeggen (t106)

Reisaanbiedingen voor Zuid-Afrika (t98)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zuid-Afrika is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het mooiste van Zuid-Afrika

Vanaf 1.735 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het mooiste van Zuid-Afrika

21-daagse autorondreis, verblijf in sfeervolle accommodaties
Fantastische autorondreis om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen. U komt tijdens deze reis langs alle onmisbare hoogtepunten. Ga op safari in het prachtige Hluhluwe/Umfolozi N.P. of bezoek Hermanus, waar u in de periode juli tot november walvissen kunt aanschouwen.
meer informatie

Klassiek Zuid-Afrika

Vanaf 2.318 Euro p.p. – exclusief vluchten

Klassiek Zuid-Afrika

19 daagse rondreis vanaf Johannesburg
Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Johannesburg naar Kaapstad.
meer informatie

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Vanaf 2.199 Euro p.p. – exclusief vluchten

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg
Tijdens deze rondreis per huurauto bezoekt u de beschermde wildreservaten van Zuid-Afrika van/naar Johannesburg. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan