Vakantie Mauritius

/Vakantie Mauritius
Vakantie Mauritius2017-07-12T14:49:25+01:00

Ga op vakantie naar Mauritius en sta versteld van de verschillende landschappen die u aantreft. Van vissersdorpen tot (huis)tempels en van prachtige stranden tot onvergetelijke uitzichten vanaf vulkanische bergtoppen. Mauritius is een prachtige vakantiebestemming! Het is een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan. Mauritius ligt op bijna 900 km ten oosten van Madagaskar en op circa 3000 km ten oosten van het vasteland van Afrika. In 1638 kwamen de Nederlanders als eerste outsiders naar het eiland, koloniseerden het en vernoemden het onbewoonde paradijs naar de zoon van Willem van Oranje; Prins Maurits.

Ontdek tijdens uw vakantie op Mauritius het onderwaterparadijs

Altijd al gedroomd van prachtige palmenstranden, een helderblauwe zee en licht kabbelende golven? Kies voor een vakantie naar Mauritius en uw dromen worden werkelijkheid. De koraalbanken, die bijna het gehele eiland omringen, werken als golfbreker. Hierdoor kunt u genieten van een duik in de rustige zee en het fijne zandstrand. Daarnaast zorgen de koralen voor een onderwaterparadijs met veel vissoorten en schaaldieren. Als u geluk heeft, maken vrolijk opspringen dolfijnen het plaatje compleet. Het sprookjesachtige eiland Ile aux Cerfs is ook zeker een bezoek waard. Niet alleen duikliefhebbers, maar ook voor watersporters is Mauritius een prachtige vakantiebestemming.

Vulkanische oorsprong

Mauritius is van vulkanische oorsprong en ontstond 13 miljoen jaar geleden. De vulkanen zijn al 10.000 jaar uitgedoofd. Dat het land van vulkanische oorsprong is, is nog te zien aan de miljoenen vulkanische stenen die op de grond liggen. Het centraal plateau bereikt op enkele plaatsen een hoogte van meer dan 600 meter met als hoogste punt de Piton de la Rivière Noire (813 m). De bergen zijn opmerkelijk door hun grimmige en bijzondere vormen. Daarnaast zijn er landinwaarts kratermeren en diepe ravijnen met spectaculaire watervallen te zien. Gaat u op vakantie naar Mauritius? Huur een auto om de bezienswaardigheden van het prachtige eiland te bezichtigen.

De bevolking op Mauritius

Het eiland Mauritius behoort met haar ongeveer 1,2 miljoen inwoners tot de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. De bevolking is erg vriendelijk en spreekt over het algemeen goed Engels. De veelzijdigheid aan ethische groepen is uniek. De meeste inwoners zijn emigranten, waarvan: 38% Indo-Mauritiaans, 27% Creools-Afrikaans of Malagassiër, 3% Chinees en 1,5% blanken (vooral van Franse afkomst). Met name de Franse invloed proeft u letterlijk en figuurlijk wanneer u op Mauritius bent. Het hele jaar door heerst er op het eiland een gematigd zeeklimaat. Gaat u in de wintermaanden op vakantie naar Mauritius? Ook dan is het er met 20 graden goed vertoeven.

Boek uw vakantie naar Mauritius

Diepe vulkaankraters, hagelwitte stranden en uitzonderlijke koraalformaties maken het eiland Mauritius tot één van de parels van de Indische Oceaan. Vaak wordt Mauritius gecombineerd met een actieve (wandel)vakantie op het eiland La Réunion. Uw vakantie naar Mauritius boekt u bij Impala Tours. Wij zijn te bereiken via 020 – 623 00 08 of stuur een e-mail naar verkoop@impalatours.nl. Een vakantie op Mauritius staat garant voor een heerlijke rustvakantie!

vakantie mauritius

Wat klanten zeggen (t108)

Basisgegevens van Mauritius

Officiële landstaal: Engels
Hoofdstad: Port Louis
Regeringsvorm: Republiek
Religie: Christelijk 67%
Oppervlakte: 1.860 km²
Inwoners: 1,2 miljoen geeft bevolkings-dichtheid van 588 inwoners/km²
Munteenheid: Mauritius Rupee (MUR)

Als u gaat bladeren op onze website zult u zien dat we de guesthouses, hotels en resorts steeds vermeld hebben op de bestemmingspagina’s van Mauritius. Op de pagina over de Noordkust vindt u bijvoorbeeld de volgende guesthouses, hotels en resorts:

Reisaanbiedingen voor Mauritius (t114)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Mauritius is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Combinatiereis La Réunion & Mauritius

Vanaf 950 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Combinatiereis La Réunion & Mauritius

9-daagse rondreis La Réunion met Mauritius
Tijdens deze combinatie rondreis ervaart u de hoogtepunten van de eilanden in de Indische Oceaan. Het vulkanische eiland La Réunion en Mauritius met prachtige witte zandstranden en de turkooizen zee.
meer informatie

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

Vanaf 2.820 Euro p.p. – exclusief vluchten

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

20 daagse autorondreis Zuid-Afrika & Mauritius
Rondreis per huurauto met bezoek aan wildreservaten van Zuid-Afrika. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen. Hierna genieten in Mauritius.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan