Informatie over Mauritius

//Informatie over Mauritius
Informatie over Mauritius2017-07-12T14:23:17+01:00

Mauritius, het vroegere Île de France, is een eiland in de Indische Oceaan en behoort tot de Maskarenen Archipel. Tot de Maskarenen Archipel behoren ook het eiland Réunion en Rodrigues, dat bij Mauritius hoort. De St. Brandon-eilanden en de twee Agalega-eilanden zijn ook Mauritiaanse gebiedsdelen. Net boven Mauritius liggen nog vijf onbewoonde eilanden waarvan Round Island het bekendst is. Mauritius ligt 855 km ten oosten van Madagaskar. Mauritius is 1864 km2 groot, Rodrigues is 103 km2 groot. De gehele staat samen met al zijn gebiedsdelen is 2045 km2 groot. Mauritius is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht.

Praktische Reisinformatie voor Mauritius

Paspoort/visa
EU-staatsburgers dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek vanaf Mauritius geldig is. Ook dient u een geldig retourticket te overleggen en aan te tonen over voldoende financiële middelen te beschikken. Indien men langer dan 3 maanden op Mauritius wil verblijven, dan dient contact te worden opgenomen met de ambassade voor een visum. Deze bepalingen kunnen te allen tijde wijzigen.

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting
De luchthavenbelastingen zijn reeds in het ticket inbegrepen.

Eten en drinken
Op Mauritius hebt u een grote keus uit uiteenlopende restaurants van Indiaas en Chinees tot Creools en Europees. Het kraanwater is drinkbaar.

Gezondheid
De meeste grote hotels beschikken over een eigen arts voor de hotelgasten. De behandeling in het staatsziekenhuis is gratis (Port Louis, Curepipe, Quatre Bornes). Echter, voor een behandeling in een privékliniek of artsenpraktijk dient u met contant geld te betalen. Een reisapotheek met insecten-middelen, verband- en smeermiddelen wordt aangeraden. Er zijn geen verplichte inentingen.

Informatie over Mauritius

Wat klanten zeggen (t108)

Kleding
Op Mauritius volstaat lichte zomerkleding. ’s Avonds kan een trui of een dunne jas van pas komen. In de bergen is warme kleding aan te bevelen voor de koude nachten en ochtenden. ’s Avonds worden de heren geacht een lange broek te dragen in de restaurants. Gepaste kleding is tevens gewenst op religieuze plekken.

Klimaat/reistijd
Mauritius kan het gehele jaar door worden bezocht. De beste reistijd is vanaf eind maart tot juni en van september tot november. Van januari tot maart kunnen er cyclonen voorkomen.

Tijdverschil
Het tijdverschil met Europa bedraagt in de zomer twee uur en in de winter drie uur.

Talen
De officiële taal op Mauritius is Engels. De voertalen zijn Creools en Frans. Daarnaast worden er ook Indiase en Aziatische dialecten gesproken.

Transport en verkeer
Op Mauritius wordt links gereden. De kwaliteit van de wegen en de brandstofvoorziening zijn op het gehele eiland goed. Voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een geldig EU-rijbewijs en een internationaal rijbewijs.

Valuta en betaalmiddelen
De lokale valuta is de Rupee (MUR). 1 Mauritius-Rupee = 100 Cent; 100 MUR = ca. 2,44 €, 1 € = 40,89 MUR. Contant geld: In- en uitvoer van geld kent geen beperkingen. Creditcards worden in steden en hotels geaccepteerd. Reischeques kunnen worden ingewisseld.

Handling fee
De handling fee is bij de transferprijs inbegrepen. Indien een accommodatie zonder transfers worden geboekt, dan berekent de lokale agent een verplichte handling fee van Euro 24 per volwassene en Euro 10 per kind (2-12 jaar).

Voor meer informatie over Mauritius, ga naar:

Reisaanbiedingen voor Mauritius (t114)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Mauritius is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Combinatiereis La Réunion & Mauritius

Vanaf 950 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Combinatiereis La Réunion & Mauritius

9-daagse rondreis La Réunion met Mauritius
Tijdens deze combinatie rondreis ervaart u de hoogtepunten van de eilanden in de Indische Oceaan. Het vulkanische eiland La Réunion en Mauritius met prachtige witte zandstranden en de turkooizen zee.
meer informatie

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

Vanaf 2.820 Euro p.p. – exclusief vluchten

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

20 daagse autorondreis Zuid-Afrika & Mauritius
Rondreis per huurauto met bezoek aan wildreservaten van Zuid-Afrika. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen. Hierna genieten in Mauritius.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan