×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Restaurant La Casa

Restaurant La Casa | Noordkust

Le Victoria

Le Victoria | Noordkust

Noordkust

Het noorden van Mauritius is gekend om z’n bruisende badplaatsen, met een keuze aan restaurants en vertier. Dit deel van het eiland kenmerkt zich door de mooie zandstranden en de uitstekende hotels in verschillende prijsklassen. Het gezellige plaatsje Grand Baie, met winkels en uitgaansgelegenheden, ligt op korte afstand van veel hotels. Een uitstapje naar de hoofdstad Port Louis behoort tot de mogelijkheden.

Bij het plaatsje Pamplemousses zijn prachtige botanische tuinen te zien. Die tuinen kregen haar oorspronkelijke naam van de Pamplemoussier - citrus plant - die werd ingevoerd door de Nederlanders, die Mauritius voor het eerst koloniseerden in de 17e eeuw. De noordelijke stad Pamplemousses heeft een rijk historisch verleden. Interessante plaatsen om te bezoeken zijn de Oude Begraafplaats, de 18e eeuw Saint François van Assises Kerk, en L’ Aventure du Sucre (een fascinerend museum dat de geschiedenis van de Mauritiaanse suikerindustrie verteld, maar ook extra inzicht biedt in de bredere geschiedenis van het eiland, met inbegrip van slavernij en rum productie).

Veel mensen geloven dat de noordelijke stranden van Mauritius onovertroffen zijn. Enkele van de mooiste voorbeelden zijn de prachtige Trou aux Biches, het Mont Choisy Plage (dat loopt van Trou aux Biches naar Grand Baie) en de goddelijke Bai de Pereybere.

Port Louis

Port Louis is de bruisende hoofdstad van Mauritius. Bezoekers moeten vaak eerst even wennen aan de drukte van de stad als ze van hun rustige strandbestemming een dagje de stad bezoeken. Maar de stad heeft interessante bezienswaardigheden en heeft prima restaurants, een aantal interessante gebouwen en musea en heeft een bruisend nachtleven. De stad is het economische, culturele en politieke centrum van het land en is met ca. 150.000 inwoners tevens meest dichtbevolkte stad.

Port Louis was al in gebruik als haven in 1638. In 1735 werd het - onder de Franse regering - het administratieve centrum van Mauritius. De haven werd gebruikt als herbevoorrading voor Franse schepen die rond Kaap de Goede Hoop reisden. De haven werd vernoemd naar koning Lodewijk XV.

De economie van de stad wordt vooral gedomineerd door de financiële centrum (vrijhaven / belastingparadijs), havenfaciliteiten, toerisme en de industriële sector die textiel, chemicaliën, kunststoffen en farmaceutische producten produceert. Port Louis is één van de grootste en drukste havens in de Indische Oceaan.

Port Louis heeft twee grote busstations. Victoria Station wordt gebruikt door bussen van en naar de oostelijke en zuidelijke gebieden en de wijk Plaines Wilhems. Immigration Square, ook wel bekend als Gare du Nord, is een eindpunt van de bussen die uit de noordelijke districten van Pamplemousses en Rivière du Rempart komen. In de ochtend en avondspits staan er meestal files op de wegen in en rond de stad. De regering heeft een plan gemaakt voor een Lightrail verbinding van Curepipe naar het centrum van de stad.

Cultuur

Port Louis heeft een actief cultureel circuit, dat aantrekkingskracht heeft gehad op schilders, dichters , beeldhouwers en schrijvers. Marie-Therèse Humbert schreef haar beroemde roman - La Montagne des Signaux - met Port Louis in het achterhoofd. Malcolm de Chazal was een voornaam Mauritiaanse schrijver en schilder die graag verbleef in de stad, meestal op de centrale markt, de Champ de Mars en l’ hôtel National. Een ander groot dichter - Robert Edouard-Hart - was een bron van inspiratie voor veel andere kunstenaars. De in Port Louis geboren dichter en semiologist - Khal Torabully - was de belangrijkste dichter die de onlangs ontworpen "Lane Travellers" aan de Jardin de la Compagnie inspireerde. Een andere cultureel hoogtepunt van de stad is de Parcours Curlturel - met beelden van Malcolm de Chazal - dat net tegenover het beroemde Theâtre de Port Louis ligt.

Eén van de meest populaire evenement van Mauritius zijn de paardenrennen, gehouden op de Champ de Mars Racecourse. Het is het op één na oudste paardenracecircuit ter wereld. Populaire sporten zijn verder voetbal en volleybal. Het voetbalteam van de stad is AS Port-Louis 2000.

Klimaat

Port Louis heeft een aangenaam warm en semi-droog klimaat, met temperaturen tiussen de 24 en 30 °C. De natste maanden zijn van december tot april, wanneer gemiddeld 60 mm regen per maand valt. De resterende maanden vormen in Port Louis het droge seizoen.

Bezienswaardigheden aan de noordkust

The Labourdonnais Orchards, Mapou
Ontdek een schat aan tropische fruitbomen, kleurrijke en exotische geurende bloemen in deze prachtige tuin, dichtbij Grand Baie. Geniet van anthuriums, bougainvillas en hibiscus, of proef de in de boomgaard gemaakte verse jam en vruchtensappen. Er worden mountainbike of wandelexcursies georganiseerd.

Sir Seewoosagur Ramgoolam (SSR) Botanical Gardens
Re - genoemd, naar de geliefde premier die zijn land in 1988 naar de onafhankelijkheid leidde. De SSR Botanical Gardens is één van de meest bezochte toeristische attracties van Mauritius. De tuin is beroemd om haar gigantische Victoria amazonica waterlelies - wiens gigantische bladeren soms drie meter in diameter meter - en voor de geweldige Talipot - een plant met bloemen die maar eens in de 30 tot 100 jaar bloeien en zeer zeldzaam zijn. In de tuinen ziet u ook enkele mooie mahonie bomen en zeldzame Latanier palmen uit Madagaskar.

Red Roof Chapel, Cap Malheureux
Cap Malheureux is het meest noordelijke punt van het eiland en de plaats waar generaal John Abercrombie landde met zijn troepen, toen de Britten het eiland binnenvielen. Een kleine kapel - bekend om zijn rode dak, de Notre Dame Auxiliatrice en beter bekend als de Red Roof Chapel - is een bezoek waard. Met name het fraaie ferfijnde houtwerk in het interieur zijn bijzonder. Het doopfond is gevormd uit een gigantische clamshell.

Maheshwarnath Temple , Triolet Shivala
Het dorp Triolet Shivala beschikt over de grootste hindoe-tempel op het eiland. De tempel werd voor het eerst gebouwd in 1819, ter ere van de goden Shiva, Krishna, Vishnu, Muruga, Brahma en Ganesha. De kleurrijke tempel is een populaire stop voor rond-het-eiland excursies.

Paul et Virginie Monument , Poudre d’Or
Een bekend verhaal in de Mauritius folklore - ’Paul et Virginie’ werd geïnspireerd door de schipbreuk van de St Geran. Een klein monument markeert de plek waar de boot zonk .

De legende wil dat, terwijl Paul (de zoon van een slaaf) wachtte op zijn geliefde Virginie (een bourgeois meisje), die op een schip terugkeerde uit het buitenland, haar boot - de St Geran - hier strandde op de rotsen. Paul zwom blijkbaar naar zijn geliefde om haar te redden, maar ze weigerde om haar zware kleding te verwijderen, waardoor ze bij het terug zwemmen naar de wal verdronk. Haar Victoriaanse kleren sleepte haar naar de diepte. Paul stierf later aan een gebroken hart.

Bezienswaardigheden in Port Louis:

Places D’ Armes
Dit plein ligt in het historische centrum van de stad, en het verbindt de haven van de hoofdstad met het Government House.

Standbeeld van Bertrand - François Mahe de La Bourdonnais
Het standbeeld van de Franse gouverneur Bertrand-François Mahe de La Bourdonnais - één van de grondleggers van Mauritius - is te vinden bij de ingang van het Place d’Armes.

Government House
Dit prachtige gebouw, gebouwd in de tijd van de gouverneur Nicholas de Maupin (1729-1735), is één van de oudste huizen in Port Louis.

Theater van Port Louis
Gebouwd in de 19e eeuw, dit tijdloze gemeentelijke theater is een van de oudste in de Indische Oceaan. Het is ingericht in een klassieke Londense theater stijl met 600 zitplaatsen.

Fort Adelaide
Gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad en de haven. Dit citadel-achtige bouwwerk werd gebouwd door de Britten in 1835, om zich te kunnen verschansen tijdens de destijds verwachte rellen in Port Louis bij de afschaffing van de slavernij. Uiteindelijk bleken de rellen erg mee te vallen. Vandaag biedt het fort plaats aan shows en openluchtconcerten van zowel lokale en buitenlandse artiesten van over de hele wereld.

Aapravasi Ghat
De Aapravasi Ghat - oftewel ’immigratie depot’ in het Hindi - is uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site. Het gebouw vormt een eerbetoon aan de duizenden contractarbeiders die in Mauritius kwamen uit India, na de afschaffing van de slavernij en die zich uiteindelijk op Mauritius blijvend vestigden.

 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Kruger National Park
Vanaf € 2.820

per persoon

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

Tijdens deze 20 dagen durende reis worden de flora en fauna van Zuid-Afrika gecombineerd met de eindeloze stranden van Mauritius.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe, Amboseli National Park

Combinatiereis Kenia & Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een begeleide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de nationale parken van Kenia te combineren met de...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.