Westkust

Westkust2017-07-12T14:54:03+01:00

De westkust van Mauritius is – vanwege de vele hotels – wellicht het bekendste deel van het eiland, met de Tamarin Bay en het prachtige Flic-en-Flac strand voor de deur. Dolfijnen spelen in de baai en kunnen vaak gezien worden als ze hun kapriolen uithalen in het water. Het imposante panorama op Mont Morne is adembenemend.

In het binnenland van Mauritius – rond Chamarel – kunt u de rumstokerijen bezoeken. U kunt leren over de productie van de rum en uiteraard proeven. Er kunnen ook mooie wandelingen gemaakt worden door de heuvels, waarbij u regelmatig wordt getracteerd op fantastische uitzichten.

De westkust van Mauritius is ideaal voor watersportliefhebbers en diegene die van lange strandwandelingen houden. De hotels bieden veel faciliteiten voor een aangenaam verblijf.

Black River Gorges National Park
Een van de belangrijkste ‘groene’ attracties is de Black River Gorges National Park, dat zich uitstrekt over meer dan 16.680 hectare en een oase is voor tal van zeer bedreigde inheemse planten en dieren. U vindt hier ongeveer 311 soorten inheemse en endemische bloeiende planten en negen vogelsoorten, die alleen hier voorkomen.

Chamarel Coloured Earths
Niemand weet met zekerheid waarom deze golvende, duin-achtige heuveltjes zo variëren in kleur. Sommigen zeggen dat de zeven kleuren werden gevormd uit vulkanische as, die bij verschillende temperaturen afkoelden en werden afgezet. Anderen geloven dat de kleuren van de heuvels kunnen worden toegeschreven aan de verschillende hoeveelheid metaaloxide die elk bevatten. De Coloured Earths bij Chamarel zijn vooral adembenemend ’s ochtends, als de zon op zijn helderst en de kleuren op hun diepste zijn.

Zoutpannen, Tamarin
Vanwege het uitzonderlijk hoge niveau van zonneschijn is Tamarin uitgegroeid tot het hart van de zoutwinning in Mauritius. De zoutpannen maken een stop als u hier toevallig in de buurt bent.

Martello Tower, La Preuneuse
De Martello Tower in La Preuneuse werd gebouwd door de Britten tussen 1810 en 1846, om hen te beschermen tegen hun gezworen vijand, de Franse marine. Sinds 1999 zijn de ruïnes gerestaureerd, de toren is nu toegankelijk voor rondleidingen.

Wat klanten zeggen (t108)

Le Morne
In de voorbije eeuwen werden de spleten van deze gelijknamige basalt rots – die 556 meter boven het Le Morne schiereiland uittoornt – gebruikt als schuilplaats voor weggelopen slaven. Vandaag de dag kome bezoekers naar Le Morne niet alleen voor de iconische rots en de veelbewogen geschiedenis, maar ook vanwege om te genieten van het fantastische uitzicht over het eiland en de lagune.

Zuidwestkust
De zuidwestkust van Mauritius was tot voor kort minder bekend, maar nu diverse hotels de deuren hebben geopend is het erg populair. De stranden zijn iets minder lang en breed ten opzichte van de andere delen. De zuidwestkust biedt mooie lange zandstranden en een prachtig uitzicht op de berg Le Morne.

De volgende guesthouses, hotels en resorts liggen aan de westkust van Mauritius:

Reisaanbiedingen voor Mauritius (t114)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Mauritius is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Combinatiereis La Réunion & Mauritius

Vanaf 950 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Combinatiereis La Réunion & Mauritius

9-daagse rondreis La Réunion met Mauritius
Tijdens deze combinatie rondreis ervaart u de hoogtepunten van de eilanden in de Indische Oceaan. Het vulkanische eiland La Réunion en Mauritius met prachtige witte zandstranden en de turkooizen zee.
meer informatie

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

Vanaf 2.820 Euro p.p. – exclusief vluchten

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

20 daagse autorondreis Zuid-Afrika & Mauritius
Rondreis per huurauto met bezoek aan wildreservaten van Zuid-Afrika. Op deze manier kunt u optimaal kennismaken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna. Tijdens de reis zijn ook een aantal begeleide safari´s inbegrepen. Hierna genieten in Mauritius.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan