×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Cap Ouest Appartments

Cap Ouest Appartments | Westkust

Le Morne Brabant

Le Morne Brabant | Westkust

Paradise Golf & Spa Resort

Paradise Golf & Spa Resort | Westkust

Westkust

De westkust van Mauritius is - vanwege de vele hotels - wellicht het bekendste deel van het eiland, met de Tamarin Bay en het prachtige Flic-en-Flac strand voor de deur. Dolfijnen spelen in de baai en kunnen vaak gezien worden als ze hun kapriolen uithalen in het water. Het imposante panorama op Mont Morne is adembenemend.

In het binnenland van Mauritius - rond Chamarel - kunt u de rumstokerijen bezoeken. U kunt leren over de productie van de rum en uiteraard proeven. Er kunnen ook mooie wandelingen gemaakt worden door de heuvels, waarbij u regelmatig wordt getracteerd op fantastische uitzichten.

De westkust van Mauritius is ideaal voor watersportliefhebbers en diegene die van lange strandwandelingen houden. De hotels bieden veel faciliteiten voor een aangenaam verblijf.

Black River Gorges National Park

Een van de belangrijkste ’groene’ attracties is de Black River Gorges National Park, dat zich uitstrekt over meer dan 16.680 hectare en een oase is voor tal van zeer bedreigde inheemse planten en dieren. U vindt hier ongeveer 311 soorten inheemse en endemische bloeiende planten en negen vogelsoorten, die alleen hier voorkomen.

Chamarel Coloured Earths

Niemand weet met zekerheid waarom deze golvende, duin-achtige heuveltjes zo variëren in kleur. Sommigen zeggen dat de zeven kleuren werden gevormd uit vulkanische as, die bij verschillende temperaturen afkoelden en werden afgezet. Anderen geloven dat de kleuren van de heuvels kunnen worden toegeschreven aan de verschillende hoeveelheid metaaloxide die elk bevatten. De Coloured Earths bij Chamarel zijn vooral adembenemend ’s ochtends, als de zon op zijn helderst en de kleuren op hun diepste zijn.

Zoutpannen, Tamarin

Vanwege het uitzonderlijk hoge niveau van zonneschijn is Tamarin uitgegroeid tot het hart van de zoutwinning in Mauritius. De zoutpannen maken een stop als u hier toevallig in de buurt bent.

Martello Tower, La Preuneuse

De Martello Tower in La Preuneuse werd gebouwd door de Britten tussen 1810 en 1846, om hen te beschermen tegen hun gezworen vijand, de Franse marine. Sinds 1999 zijn de ruïnes gerestaureerd, de toren is nu toegankelijk voor rondleidingen.

Le Morne

In de voorbije eeuwen werden de spleten van deze gelijknamige basalt rots - die 556 meter boven het Le Morne schiereiland uittoornt - gebruikt als schuilplaats voor weggelopen slaven. Vandaag de dag kome bezoekers naar Le Morne niet alleen voor de iconische rots en de veelbewogen geschiedenis, maar ook vanwege om te genieten van het fantastische uitzicht over het eiland en de lagune.

Zuidwestkust

De zuidwestkust van Mauritius was tot voor kort minder bekend, maar nu diverse hotels de deuren hebben geopend is het erg populair. De stranden zijn iets minder lang en breed ten opzichte van de andere delen. De zuidwestkust biedt mooie lange zandstranden en een prachtig uitzicht op de berg Le Morne.