×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
020 6230008

Vakantie Madagaskar

Vakantie Madagaskar | Impala Tours

Madagaskar

Madagaskar | Impala Tours

Madagaskar

Madagaskar | Impala Tours

Vakantie Madagaskar

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Madagaskar? Madagaskar is een prachtige bestemming. Bij Impala Tours vertellen wij u graag meer over dit prachtige eiland.

Geografie Madagaskar

Madagaskar is het op 3 na grootste eiland ter wereld, na Groenland, Nieuw Guinea en Borneo, en wordt ook wel het zesde continent genoemd. Madagaskar ligt 400 km ten oosten van Afrika’s oostkust, langs de Straat van Mozambique. De oppervlakte beslaat 587.041 km2 en Madagaskar is daarmee ongeveer net zo groot als Frankrijk en België samen. Van noord naar zuid is de grootste afstand 1580 km, en van oost naar west is de grootste afstand 579 km. Het hoogste punt van Madagaskar is de Maromokotro, 2876 meter hoog.

Tropische wouden bezoeken tijdens uw vakantie in Madagaskar

Op Madagaskar treft u naast tropische stranden ook ondoordringbare regenwouden aan. Hier wonen veel zeldzame diersoorten, zoals de lemuren die alleen op Madagaskar voorkomen. Madagaskar is van de andere landmassa’s afgescheiden sinds op zijn minst 60 tot 80 miljoen jaar. Het grootste deel van de planten en dieren zijn dus geïsoleerd geëvolueerd. Hierdoor is een vakantie in Madagaskar een echte aanrader. Deze wouden zijn tevens een belangrijk toevluchtsoord geweest voor soorten tijdens vorige periodes van klimaatverandering en zullen een belangrijke rol spelen in de aanpassing en het voortbestaan van soorten met het oog op de toekomstige klimaatveranderingen.

Unieke flora en fauna tijdens uw vakantie in Madagaskar

Madagaskar wordt steeds populairder als reisbestemming vanwege de unieke flora en fauna, de afwisselende landschappen en de verschillende klimaatzones. Ook de heerlijke Madagassische keuken en de vriendelijke en gastvrije bewoners dragen bij aan de populariteit van het eiland.

Het ‘Rode Eiland’

Madagaskar wordt ook wel het “rode eiland” genoemd, een verwijzing naar de roodbruine aarde. Door de centrale bergrug die over het eiland loopt kent Madagaskar een zeer afwisselend landschap. In het noorden ligt het berggebied Montagne d’Ambre met bossen vol met varens, palmen en andere enorme bomen.

Landschap Madagaskar

Iets meer naar het zuiden ligt het grotendeels vulkanische Ankarantra-gebergte met vele grotten, spelonken, kalksteenformaties en onderaardse rivieren. Het zet zich naar het noorden en zuiden voort met een gemiddelde hoogte van 1500 meter. De oostkust is tropisch vochtig en men vindt hier dan ook de tropische regenwouden. De zuidwestelijke punt van Madagaskar is een zeer droog woestijngebied met enorme doornhagen.

Tussen het savannelandschap in het noordwesten en het woestijnlandschap in het zuidwesten ligt nog een gebied met een steppelandschap. In het noordwesten heeft de kust vele diepe inhammen, waarvoor vele eilanden liggen. Behalve in het uiterste noorden en zuiden ligt langs de westkust een 15 tot 110 km brede, vlakke en moerassige kustvlakte. De grootste rivieren zijn de Manambdo en de Tsiribihina.

Hotels, guesthouses en lodges op Madagaskar

Als u gaat bladeren op onze website voor een vakantie naar Madagaskar, dan zult u zien dat we de hotels, guesthouses en lodges steeds vermeld hebben op de bestemmingspagina’s van Madagaskar.

Basisgegevens van Madagaskar

Officiële landstaal:Madagassisch
Hoofdstad:Antananarivo
Regeringsvorm:Republiek
Oppervlakte:587.040 km²
Inwoners:19,4 miljoen inwoners
Munteenheid:Madagassische Ariary (MGA)

 

Vakantie Madagaskar

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Madagaskar

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie op Madagaskar die al uw verwachtingen overtreft!

Als u gaat bladeren op onze website zult u zien dat we de hotels, guesthouses en lodges steeds vermeld hebben op de bestemmingspagina’s van Madagaskar.

Ga op vakantie naar Madagaskar!
 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Rode Vari in Madoala National Park

Vakantie Madagaskar

Masoala Trekking

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Lemuren

Vakantie Madagaskar

Mensen en lemuren

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Fretkat
€ 1.196

per persoon

Baobabbomen
€ 2.914

per persoon

Vakantie Madagaskar

Ontdek de Magie

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.