Centrale Hoogland

//Centrale Hoogland
Centrale Hoogland2017-07-12T11:28:01+01:00

Het Centraal Hoogland (Hauts-Plateaux) is het bergachtige centrale deel van Madagaskar. Het gebied strekt zich van noord naar zuid uit over een groot deel van het eiland en bevat drie massieven die oprijzen tussen de 750 en 1350 meter. Dit zijn het Tsaratanana-massief in het noordwesten, het Andringitra-massief in de regio Fianarantsoa en het Ankaratra-massief ten zuiden van de hoofdstad Antananarivo. De hoogste bergtoppen van Madagaskar zijn de Maromokotro (2.876 meter) in het Tsaratanana-massief, de Imarivolanitra – ook wel bekend als Pic Boby (2658 meter) in het Andringitra-massief en de Tsiafajavona (2644 meter) in het Ankaratra-massief.

Het Hoogland bestaat hoofdzakelijk uit graniet en is deels gevormd door vulkanische activiteit, hetgeen in het landschap zichtbaar is een groot aantal verspreid gelegen vulkanische kegels en kraters, die tegenwoordig grotendeels begroeid zijn met savannevegetatie. Het Centrale Hoogland vormt ook het belangrijkste landbouwgebied van Madagaskar. Rijstterrassen, groentevelden, wijngaarden en theevelden strekken zich uit over de hellingen en valleien.

Het Centrale Hoogland wordt door de laaggelegen vallei – Seuil de Mandritsara (“Drempel van Mandritsara”) – gescheiden van het Noordelijk Hoogland.

Andringitra-massief
Het Andringitra-massief is een granieten bergmassief gelegen binnen het Andringitra National Park. Pic Boby is de hoogste berg van het massief en heeft een hoogte van 2658 meter. Het berggebied wordt vooral bewoond door herders die er hun vee laten grazen. Tegenwoordig wordt het gebied ook bezocht door toeristen en avonturiers voor de talrijke wandel- en backpacking mogelijkheden, maar ook voor prachtige uitzichten en geologische formaties. De bergen hebben veel scherpe rotsen en stijgen flink boven het omringende landschap uit.

Maromokotro
De Maromokotro is – met z’n 2.876 meter – de hoogste berg van Madagaskar. De berg bevindt zich in het Tsaratanana-massief in het noordelijke deel van het Centrale Hoogland.

[put_wpgm id=96]

Wat klanten zeggen (t118)

Lac Alaotra
Het Lac Alaotra is – met 900 km² – het grootste meer van Madagaskar, gelegen op het Noordelijke Centrale Plateau. Het is een zeer ondiep meer, tijdens het droge seizoen is het gemiddeld nog maar 60 centimeter diep. Het meer en haar omgeving zijn van belang voor de rijstteelt op Madagaskar. Maar ook enkele zeldzame diersoorten, zoals de Alaotra-bamboemaki, komen alleen voor in de buurt van het meer. Het Lac Alaotra is verder van groot belang voor veel vogels, zoals de bedreigde Mellers eend en de bedreigde Madagaskar-witoogeend. Ook de sinds 2010 uitgestorven Madagaskar-dodaars kwam vooral hier.

Manambolo River
De Manambolo River ontspringt op 1.250 meter hoogte in de hooglanden van Madagaskar, ongeveer 130 kilometer ten westen van Antananarivo. De rivier is door geërodeerde sedimenten oranje-rood van kleur en stroomt door een gebied van 13.970 km² naar de Straat van Mozambique. Ongeveer 70 kilometer voor de rivier de Straat van Mozambique bereikt doorsnijdt deze de Manambolo Canyon. De bron ligt in het massief van Ankaroka. Een zijrivier van de Manambolo River is de Manambolomati.

De volgende hotels liggen in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Madagaskar (t117)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Madagaskar is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, guesthouses en lodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Het Noorden van Madagaskar

Vanaf 1.196 Euro p.p. – exclusief vluchten

Het Noorden van Madagaskar

8-daagse rondreis van/naar Antananarivo
Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. Ontdek tijdens deze tour de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana en het eiland Nosy Be.
meer informatie

Ontdek de Magie

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek de Magie

18-daagse rondreis om het eiland per boot, auto en trein te ontdekken
Rit naar het westen naar Miandrivazo, waar de drie-daagse boottocht over de Tsiribihina rivier begint. Avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. Vlucht naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen op het strand. Vervolgens treinreis naar het binnenland aan de oostkust en een bezoek aan een nationale parken.
meer informatie

Veelzijdig Madagaskar

Vanaf 2.914 Euro p.p. – exclusief vluchten

Veelzijdig Madagaskar

15-daagse reis om het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan te ervaren
Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u de nationale parken Ranomafana en Isalo. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op Ile St. Marie.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan