Vakantie Oeganda

/Vakantie Oeganda
Vakantie Oeganda2017-07-17T20:54:17+01:00

Wilt u genieten van een vakantie in Oeganda? Boek dan uw reis naar Oeganda bij Impala Tours. Op deze pagina vindt u meer informatie over dit prachtige land.

De Parel van Afrika

Oeganda wordt ook wel omschreven als “De Parel van Afrika”, en terecht! Winston Churchill was degene die Oeganda deze bijnaam gaf. Prachtige vulkanen, uitgestrekte savannes, besneeuwde bergtoppen en tropische regenwouden zult u aantreffen in het gevarieerde landschap. Een vakantie naar Oeganda is daardoor een echte aanrader.

Rijke flora en fauna

Door het Afrikaanse continent, en dus ook door Oeganda, stroomt de Grote Afrikaanse Slenk waaruit in Oeganda het Lake Albert en het Lake George is ontstaan met haar rijke flora en fauna. Naast een weelderig natuurschoon is Oeganda het hele jaar gezegend met een zeer aangename temperatuur en een uitermate vriendelijke bevolking.

Zeldzame apen in Oeganda

“De Parel” is voor velen synoniem aan de zeldzame berggorilla’s, wiens leefgebieden door de Oegandese autoriteiten goed worden beschermd. Maar ook voor het bezichtigen van de zeldzame chimpansees en andere primatensoorten is dit land in centraal Afrika een toplocatie! Op slechts enkele meters afstand van deze prachtige mensapen zul je je een ander mens voelen, wat uw vakantie in Oeganda extra bijzonder maakt.

Oeganda

Wat klanten zeggen (t100)

Geografie

Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Uganda wordt geheel ingesloten door de Democratische Republiek Congo, Kenia, Rwanda, Soedanen Tanzania. De oppervlakte van Oeganda is 236.040 vierkante kilometer. Oeganda is daarmee ongeveer 7 keer zo groot als Nederland. De grens met Tanzania loopt gedeeltelijk door het 34.500 km2 grote Lake Victoria, dat ongeveer voor de helft van Oeganda is.

Landschap Oeganda

Landschappelijk is het centraal Afrikaanse land zeer gevarieerd. Het landschap bestaat voornamelijk uit bergketens, kratermeren, oude vulkanen, uitgestrekte savannes, meren en rivieren. Het laagste punt is het Lake Albert met 621 meter. Het hoogste punt is Mount Stanley met 5110 meter. De bronnen van de Nijl, die in 1862 bij toeval door de Britse ontdekkingsreiziger John Hanning Speke ontdekt werden, liggen aan het Oegandese deel van het Lake Victoria.

Waarschuwing tijdens uw vakantie in Oeganda

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt om in bepaalde gebieden niet te reizen gezien de activiteiten van het Verzetsleger van de Heer. Ook kunnen stammentwisten en schermutselingen aan de grens met Congo moeilijkheden opleveren voor toeristen, hen wordt geadviseerd contact op te nemen met de ambassade in Kampala.
Wilt u op vakantie naar Oeganda? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Meer informatie over Oeganda

Voor meer informatie over Oeganda, ga naar:

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Oeganda

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Oeganda die al uw verwachtingen overtreft!

Wilt u op vakantie naar Oeganda? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Reisaanbiedingen voor Oeganda (t91)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Fascinerende wereld van de apen

Vanaf 3.663 Euro – exclusief vluchten

Fascinerende wereld van de apen

8 dagen privérondreis in Oeganda
Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de apen. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan