Vakantie Zimbabwe

/Vakantie Zimbabwe
Vakantie Zimbabwe2017-07-20T00:46:31+01:00

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Zimbabwe? Zimbabwe betekent “Huis van steen”. Het was in de oude schriften de naam voor de koninklijke residentie. De “Great Zimbabwe” in de buurt van Masvingo is een van de belangrijkste overblijfselen van deze koninklijke residentie. Voor de nieuwsgierigen onder ons is het Great Zimbabwe Museum de ‘place to be’ om uw nieuwsgierigheid te bevredigen.

Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Zimbabwe

Dit schitterende land, omgeven door onder andere Mozambique en Botswana, is beroemd vanwege de imposante Victoria Falls, het Hwange National Park met diverse verdekt opgestelde uitkijkposten en Lake Kariba. Geniet tijdens uw vakantie in Zimbabwe van het diverse landschap; in het binnenland hoge plateaus waaronder de Eastern Highlands terwijl in de laaggelegen gebieden diverse valleien en semi-woestijnachtige landstreken.

Toerisme Zimbabwe

Zimbabwe is beroemd vanwege de imposante Victoria Falls, het Hwange National Park met diverse verdekt opgestelde uitkijkposten en Lake Kariba. Vanwege de politieke situatie in Zimbabwe wordt momenteel alleen Victoria Falls aangeboden. Vooralsnog is er geen reden om het plaatsje Victoria Falls te mijden tijdens een vakantie in Zimbabwe. De laatste jaren is overigens het toerisme ook in andere delen van Zimbabwe weer op gang gekomen.

Geografie Zimbabwe

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is in het geheel ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Zimbabwe is 390.580 vierkante kilometer. Zimbabwe is daarmee ongeveer 9,4 keer zo groot als Nederland.
Het land wordt beheerst door een plateau met een bergrug die de centrale ruggengraat vormt. Deze bergrug vormt de scheiding tussen twee stroomgebieden, met een waterafvoer naar het noordwesten in de Zambezi en naar het zuidoosten in de rivieren Limpopo en Save (Sabi). Het noordelijke gedeelte van de bergrug is de Mvurwi-bergketen met toppen als Mount Mvurwi (1748 meter) en Mount Chikonyora (1731 meter). De Mashava-heuvels vormt het centrale gedeelte en de Matopo het zuidelijke gedeelte van de bergrug.

Wilt u op vakantie naar Zimbabwe? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Hotels, resorts, game-lodges en safarikampen voor uw vakantie in Zimbabwe

Als u gaat bladeren op onze website zult u zien dat we de hotels, resorts, game-lodges en safarikampen steeds vermeld hebben op de bestemmingspagina’s van Zimbabwe. Op de pagina over Victoria Falls vindt u bijvoorbeeld de volgende hotels voor tijdens uw vakantie in Zimbabwe:

Vakantie Zimbabwe

Wat klanten zeggen (t101)

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Zimbabwe

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Zimbabwe is immers geen alledaagse reis. Bekijk hieronder onze samengestelde reisaanbiedingen naar Zimbabwe. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Zimbabwe die al uw verwachtingen overtreft!

Reisaanbiedingen voor Zimbabwe (t97)

Ontdek Zimbabwe per huurauto

Vanaf 3.287 Euro p.p. – exclusief vluchten

Ontdek Zimbabwe per huurauto

12-daagse autorondreis van Harare naar Victoria Falls.
Zimbabwe kan ondertussen weer met een huurauto worden bezocht. De geselecteerde hotels, lodges en camps zijn goed tot uitstekend. Geasfalteerde wegen verbinden alle belangrijke plaatsen in het land en er is genoeg brandstof verkrijgbaar.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan