×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Kanga Bush Camp

Kanga Bush Camp | Informatie over het land

Informatie over het land

Praktische Reisinformatie voor Zimbabwe

Bevolking

In Zimbabwe wonen ca. 12 miljoen mensen, overwegend Bantustammen als Shona en Ndebele. Ook leven er Europeanen, Aziaten en kleurlingen.

Paspoort/visa

EU-ingezetenen hebben een visum nodig (stand juli ´13, USD 30 voor 1 inreis, USD 45 voor 2 inreizen - geldig voor 3 maanden). Het visum voor Zimbabwe wordt ter plaatse uitgeschreven. Uw paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na uw vertrek uit Zimbabwe. De bepalingen kunnen te allen tijde wijzigen.

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting

De internationale vertrekbelasting is reeds inbegrepen in het vliegticket. De lokale vertrekbelasting is niet inbegrepen: USD 10 per persoon per vlucht. Deze kosten dienen ter plaatse contant betaald te worden. Wijzigingen onder voorbehoud.

Eten en drinken

De keuken is veelzijdig. Het leidingwater is niet drinkbaar. U dient gekookt water of mineraalwater te drinken.

Fooien

Safari-Camps/- Lodges hebben meestal een ´tip box´. De fooi wordt over alle werknemers verdeeld, zodat ook het keukenpersoneel die u dagelijks heeft voorzien van lekkernijen wordt beloond. MAAR uw ranger en tracker (spoorzoeker) worden niet meegenomen bij de verdeling. Hen overhandigt u de fooi rechtstreeks. Aanbevolen wordt US$ 5 per persoon per dag voor de ranger, en iets minder voor de tracker (US$ 3 per persoon per dag) is ons advies.

Bij begeleide reizen krijgt uw gids/reisbegeleider/kok aan het eind van de reis de fooi rechtstreeks overhandigd, US$ 5 per persoon per dag voor de gids/reisbegeleider en iets minder voor de kok (US$ 3 per persoon persoon dag) is ons advies.

Gezondheid

De medische verzorging is voldoende, maar niet vergelijkbaar met Europa. Een reisapotheek met insectenspray, verband en pijnstillers wordt aangeraden. Inentingen zijn niet verplicht, maar inentingen tegen DTP en hepatitis A en malariapreparaten en een inenting tegen gele koorts worden aanbevolen in de periode van november tot juni voor het noordwestelijke deel en het Zambezi dal in Zimbabwe. Raadpleeg uw huisarts of andere gespecialiseerde instanties.

Kleding

Zomerkleding met lange mouwen en broekspijpen kan het hele jaar door gedragen worden. In de koudere maanden (mei-september) dient u warmere kleding mee te nemen. Legerkledij is verboden.

Klimaat/reistijd

Zimbabwe kan het hele jaar door bezocht worden. De jaargetijden zijn omgekeerd aan Europa. Van mei tot augustus is het winter en van september tot eind november is de warmste tijd van het jaar. De regentijd loopt van begin december tot eind maart/begin april. De beste reistijd is van maart tot november.

Tijdsverschil

In de winter (Europese zomer) is er geen tijdverschil, in de zomer is dit plus 1 uur.

Talen

De officiële taal in Zimbabwe is Engels. Daarnaast zijn de voertalen Fanagalo, Cishona en Isindebele.

Transport en verkeer

In Zimbabwe wordt links gereden. De belangrijkste verbindingen zijn over het algemeen geasfalteerd. Het is raadzaam waar mogelijk altijd te tanken. Zimbabwe kan ondertussen weer individueel bereisd worden.

Accommodaties

Het hotelaanbod in Zimbabwe is beperkt, maar er zijn een aantal hotels met een hoge standaard. Ook zijn er enkele prachtige luxueuze herbergen uit de koloniale tijd. De kwaliteit van de meeste hotels ligt tussen acceptabel en slecht. De nationale parken bieden goede safari-lodges en eenvoudige hutten als accommodatie.

Valuta en betaalmiddelen

In verband met de hoge inflatiekoers van de Zimbabwaanse Dollar (ZWD) geven wij geen wisselkoers aan. De gangbare valuta in Zimbabwe is de USD, die in kleine coupures ingevoerd mag worden. Deviezen kunnen onbeperkt in- en uitgevoerd worden (bewijzen van het omwisselen bewaren, alleen bij officiële instanties wisselen!). Er worden meestal alleen Visa creditcards geaccepteerd, zelden Mastercard (stand: juli ’13). Let op: slechts dollarbiljetten tot USD 20 worden geaccepteerd in het land, ook bij financiële instellingen. Dus geen grotere coupures meenemen! De bepalingen kunnen te allen tijde wijzigen.

Reizen naar Zimbabwe

De situatie in Zimbabwe lijkt zich te herstellen. Individuele selfdrive reizen worden weer aangeboden. De Victoria Falls kunnen zonder beperking bezocht worden - het mooiste uitzicht op de watervallen heeft men vanaf de Zimbabwaanse kant. Ook de prachtige nationale parken Hwange en Mana Pools kunnen gewoon bezocht worden. Uw bezoek draagt bij tot de bescherming van deze mooie en dierrijke natuurgebieden.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

onderweg met kano | rondreizen zimbabwe
Vanaf € 5.890

per persoon

Best of Zimbabwe

10-daagse rondreis met de ongerepte natuur bij Mana Pools en Lake Kariba. Maak vervolgens kennis met het land van de grote grijze reuzen in Hwange...

Lees meerOfferte aanvragen

Ilala Lodge | rondreizen Zimbabwe
Vanaf € 3.781

per persoon

Vergeten Zimbabwe

Unieke dierenobservaties staat centraal in deze 10-daagse rondreis in het vergeten Zimbabwe. Word betovert door kleurrijke en afwisselende...

Lees meerOfferte aanvragen

Hwange National Park
Vanaf € 3.350

per persoon

Ontdek Zimbabwe per huurauto

Een uitdagende 12-daagse autorondreis waar kennis wordt gemaakt met lokale cultuur en wilde dieren.

Lees meerOfferte aanvragen

Great Zimbabwe Ruinen
Vanaf € 2.828

per persoon

Oude pracht opnieuw ontdekken

Een reis vol met bijzondere hoogtepunten die begint in de Eastern Highlights, 'Zwarte Woud van Afrika' en 12 dagen duurt.

Lees meerOfferte aanvragen

Matopos Hills
Vanaf € 1.890

per persoon

Grote Zimbabwe rondreis

Een 20-daagse reis door de meest gevarieerde bestemming in Afrika: Zimbabwe. Tijdens deze reis verkent u reservaten per auto, te voet en per boot.

Lees meerOfferte aanvragen

Rhino Sanctuary
Vanaf € 2.307

per persoon

Zimbabwe en Botswana Safari

Een safari van 16 dagen met Sunway Safaris door Zimbabwe en Botswana. Met hoogtepunten als Chobe National Park en de Victoria watervallen.

Lees meerOfferte aanvragen

Victoria Watervallen

Highlights of Zimbabwe

Geniet op deze reis van twee buitengewone accommodaties. De Gorges Lodge ligt 250 m boven de Zambezi en biedt een adembenemend uitzicht over de...

Lees meerOfferte aanvragen

Lower Zambezi

Safari tussen Hwange en de Zambezi

Deze safari tussen Hwange en de Zambezi staat voor unieke dierenobservaties, de brullende Victoria watervallen, en het enorme binnenmeer van Lake...

Lees meerOfferte aanvragen

Hwange National Park

Gemoedelijkheid en rust

Beleef de hoogtepunten van Zimbabwe met gemoedelijkheid en rust! U brengt vaak 2 tot 3 nachten op één plek door en heeft zo voldoende tijd om het land...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.