Vakantie Zambia

/Vakantie Zambia
Vakantie Zambia2017-07-20T01:47:20+01:00

Op vakantie naar Zambia? Weleens gedacht aan een vakantie in Zambia?

Zambia is gelegen in zuidelijk Centraal-Afrika en wordt gekenmerkt door oude tradities, mystieke legendes en een prachtige natuur. Zambia is nog steeds een Afrikaans land in al zijn puurheid, nog lang niet in de greep van het massatoerisme.

Het Zambiaanse landschap bestaat hoofdzakelijk uit zachtgolvende plateaus met een gemiddelde hoogte van 1100 m boven de zeespiegel. Twee van de de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia: de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi is tevens verantwoordelijk voor een schitterend natuurspektakel: de Victoria Falls. Hier stort de Zambezi zich donderend omlaag in de Batoka Gorge en vormt hierdoor het grootste watergordijn ter wereld.

Zambia is een land met vele toeristische troeven, maar door een gebrek aan staatssteun is het toerisme volledig afhankelijk van particuliere initiatieven. Het land kent een uitgebreid netwerk van nationale parken en wildreservaten, maar slechts een vijftal zijn per wagen bereikbaar. De bekendste parken zijn het Kafue National Park en de reservaten in het dal van de Luangwarivier. De Luangwa Valley behoort tot de rijkste Big Five-gebieden van Afrika, nergens komen zoveel dieren voor als in dit gebied. Andere toeristische trekpleisters zijn de Victoria Falls en het koloniale stadje Livingstone.

Zambia biedt prachtige natuurlandschappen met rivieren, meren, bossen, savannes, ‘bush’ en parklandschappen. Wereldberoemd zijn het Lower Zambezi en South Luangwa National Park. Geniet van de vrolijkheid van de bevolking en na een belevenisvolle dag van de zon die de hemel rood kleurt.

Wilt u op vakantie naar Zambia? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Aan de andere kant van Kalabo, in het uiterste westen, ligt het Liuwa Plain National Park. Duizenden gnoes en zebra’s trekken vanaf medio oktober door het park. Oostelijk van Liuwa ligt het grootste nationale park van het land: Kafue National Park. Met in het uiterste noorden de Busanga Plains, heimelijk en onontdekt. Van medio juni tot eind oktober kunt u hier genieten van de leeuwen, buffels, puku’s en een bonte vogelwereld. In het oosten, in het South Luangwa National Park, ligt het rivierdal van de Luangwa. Dit is een paradijs voor dieren: nijlpaarden, giraffes, krokodillen, leeuwen en buffels zijn hier slechts enkele van!

Tip!
Zambia bereist u het best met een georganiseerde fly-in safari. Zambia is tevens bekend voor zijn meerdaagse wandelsafari’s. Zambia is goed te combineren met een safari in Botswana, met een strandverblijf in Lake Malawi of met een bezoek aan Zimbabwe.

Zambia

Wat klanten zeggen (t100)

Reisaanbiedingen voor Zambia (t96)

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

Vanaf 5.946 Euro p.p. – exclusief vluchten

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

12 dagen fly-in safari van/naar Lusaka
Een bijzondere safari naar 2 buitengewone nationale parken. Het Kafue NP is het grootste nationale park van het land en biedt nog safari’s door ongerepte gebieden. Door het park stromen 3 waterrijke rivieren. Verken deze unieke Afrikaanse safari bestemmingen!
meer informatie

Avontuurlijke safari

Vanaf 4.542 Euro p.p. – exclusief vluchten

Avontuurlijke safari

11-daagse reis South Luangwa N.P. & Lower Zambezi N.P.
Tijdens deze 11-daagse safari ontdekt u de mooiste gedeelten van Zambia met de nationale parken South Luangwa en Lower Zambezi N.P. Onderweg komt u langs afgelegen dorpen en ongerepte wildgebieden.
meer informatie

Off-Road avontuur in Zambia

Vanaf 2.096 Euro p.p. – exclusief vluchten

Off-Road avontuur in Zambia

19-daagse kampeersafari door oorspronkelijk Afrika van/naar Lusaka, ga op road avontuur in Zambia!
Een avontuurlijke reis in een kleine groep met natuur- en kampeerliefhebbers van alle leeftijden. Er is ruim tijd voor wandelingen en safari’s, en voor de grandioze natuur en de wilde dieren in de ongerepte parken van Zambia.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan