Zambezi River

Zambezi River2017-07-10T15:16:40+01:00

De Zambezi heeft een lengte van 2660 km en heeft haar bron in Zambia. De rivier stroomt via Angola terug naar Zambia, en vormt de grens met Zimbabwe vanaf de Victoria watervallen. Ze vloeit via het Lake Kariba naar Mozambique, waar ze uitmondt in de Indische Oceaan.

De rivier voedt twee waterkrachtcentrales. De eerste is gelegen aan de Kariba stuwdam – ten oosten van het Lake Kariba – die elektriciteit levert aan Zambia en Zimbabwe, de tweede is de Cahora Bassa-centrale in Mozambique die elektriciteit levert aan Zuid-Afrika.

De rivier is voor de bewoners van Zambia’s zuidprovincie, de Tonga, de woonplaats van de riviergod Nyaminyami.

Vierlandenpunt
Het enige “vierlandenpunt” ter Wereld ligt ten westen van de Victoria watervallen in de Zambezi rivier – ter hoogte van waar de Chobe rivier en de Zambezi rivier samenvloeien bij Kazungula. Hier vormen Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië twee drielandenpunten. Dat het officieel net geen “vierlandenpunt” is, is eigenlijk meer een cartografische kwestie – want een stukje denkbeeldige grens in de Zambezi rivier van Botswana en Zambia van 150 meter lengte voorkomt dat hier een echt vierlandenpunt ligt.

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie