Oosten en Midden

//Oosten en Midden
Oosten en Midden2017-07-10T20:39:48+01:00

Het oosten van Botswana is een gebied dat maar weinig door bezoekers wordt aangedaan. Het gebied grenst aan Zuid-Afrika en Zimbabwe en bestaat hoofdzakelijk uit een heuvelachtig grasland met grote boerderijen. Bij de uiterste oostpunt van Botswana ligt het Tuli Block – een gebied met een aantal mooie prive wildreservaten. De verharde hoofdweg van Gaborone naar Francistown doorkruist het oostelijk deel van Botswana. Francistown – de op één na grootste stad van Botswana – wordt door bezoekers vooral aangedaan om te winkelen, tanken en overnachten. De stad ligt gunstig – halverwege Gaberone en Maun (Okavango Delta) of Kasane (Chobe National Park).

Het midden van Botswana wordt gedomineerd door de Makgadikgadi en Nxai zoutpannen. Beide gebieden zijn natuurparken met veel wilde dieren en een bizarre natuur. Het eindeloze vlakke gebied lijkt de bezoeker op het eerste gezicht weinig te bieden, maar de schijn bedriegt. Het is een gebied van fata morgana’s en oeroude rotstekeningen van de bosjesmannen. Na regenval verandert het gebied in één grote oase met flamingo’s en andere watervogels. Er trekken grote kuddes grazende Oribi’s door het gebied en her en der ziet – als een markeringspunt – een boabab boom.

De volgende hotels / safari-lodges liggen in dit gebied:

Wat klanten zeggen (t103)

Reisaanbiedingen voor Botswana (t92)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.
19 daagse individuele reis met een 4×4 door Namibië en Botswana
Deze omvangrijke self drive door Namibië en Botswana is een buitengewone ervaring. Centraal staan het unieke wildparadijs van Botswana, het Etosha N.P. en de Caprivi-strook in Namibië. Een reis per 4×4 over stoffige zandwegen voor ’off road’ liefhebbers.

Wildside Botswana

Vanaf 1.890 Euro p.p. – exclusief vluchten

Wildside Botswana

14 daagse kampeersafari vanaf Johannesburg
Maak op deze kampeersafari kennis met de mooiste wildreservaten en nationale parken van Botswana. In open safarivoertuigen beleeft de fascinerende dierenwereld van Afrika van heel dichtbij.
meer informatie

Hoogtepunten Noord-Botswana

Vanaf 2.709 Euro p.p. – exclusief vluchten

Hoogtepunten Noord-Botswana

14 daagse safari in kleine groepen van Johannesburg naar Livingstone
Chobe, Savuti, Khwai en Moremi: dat zijn namen die hoog aangeschreven staan bij safari fans. Het zijn de hoogtepunten in Botswana waar deze rondreis u heen brengt.
meer informatie